על תפקידה של הדלקת בגופנו ועוד המלצות לאורח חיים בריא, של רומי חוכמה נטורופתית ואירידולוגית, צמחי מרפא ומתכוני בריאות. דלקות בגוף האדם, גורמים וממה יש להימנע.
לאבחון באירידולוגיה והתייעצות על השאלה לגבי הדלקות בגופכם והתמודדות בעזרת תזונה צמחונית/טבעונית על פי הנטורופתיה תוכלו לפנות אלי בטלפון 052-8781537 או צור קשר באתר ואשמח לעזור
מטרת הדלקת בגוף היא להגן על הגוף כשאנו נפצעים או חולים, ועל ידי כך לעזור לגוף מפני פולשים חיצוניים.
מנגד, דלקת בגוף שהיא כרונית, מגבירה את הסיכון למחלות אוטואימוניות, סרטן, דלקות פרקים, השמנת יתר ולמעשה, לכל המחלות הכרוניות והסופניות.
יש מזונות שמגבירים דלקת ויש מזונות שמכבים דלקת.
5 המזונות העיקריים שמגבירים דלקת:
- אלכוהול-צריכה יומיומית של מעל כוס אלכוהול מעלה את הסמן הדלקתי CRP – ראו ככל שאנשים צרכו יותר אלכוהול הסמן עלה. סמן זה מראה על התפשטות הדלקת בגוף.
- סוכר ותחליפי סוכר-על פי כתב העת האמריקאי לתזונה רפואית, הסוכר שאנו צורכים מעודד היווצרות דלקת פנימית בגוף. שמות של סוכר: גלוקוז, פרוקטוז, דקסטרוז או Hfcs (סירופ שנעשה מעמילן תירס).גם תחליפי סוכר, כמו האספרטיים שמצוי במשקאות ומזונות דיאטטיים, יוצרים תהליכים שמגבירים דלקת בגוף.
- בשר בקר ועוף –צריכת בשר קשורה לסיכון מוגבר לכולסטרול, לחץ דם, טרשת עורקים, סרטני מערכת העיכול ועוד.
- ירקות ממשפחת הסולניים-לאנשים שיש בגוף כבר דלקת פעילה בגוף, לדוגמה דלקת פרקים או דלקות בשלד וטחורים, מומלץ להימנע מהירקות הסולניים: עגבניות, פלפלים, חצילים ותפוח אדמה.
- שומן מוקשה-שומן מוקשה זה שומן מעובד, שנוצר על ידי הוספת מימן לשומנים לא רווים נוזליים, למשל מרגרינה. שומן מוקשה נמצא בדרך כלל במזון מעובד כמו רטבים, חטיפים מלוחים ומתוקים, פיצה ועוד. שומן זה קשור ליצירת מחלות דלקתיות, כמו לב וכלי דם.
לסיכום, הגורמים הללו הם גורמי הדלקת העיקריים בתזונה שלנו.
אם נפסיק לאכול ולשתות אותם או נמעיט אותם למינימום, זו כבר תהיה התקדמות מבורכת מבחינה בריאותית.
המלצות אלו הן כלליות. בנוסף אני ממליצה לכל אחד לעבור אבחון אירידיולוגי לפחות פעם בחיים, כדי לדעת איך לנהל את גופכם תזונתית ובריאותית.
מאחלת בריאות בגוף ושמחה בלב,
שלכם, רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא