בגלל עומס החום, אנו זקוקים למזונות מצננים: יותר מזון טרי ופחות מזון מבושל – סלטים ופירות ותבשילים קלילים. מזון טרי מבחינה אנרגטית הוא מקרר, ולכן מתאים יותר לארוחה קיצית.
רשמתי כאן כמה עקרונות וטיפים תזונתיים, שיעזרו לכם לעבור את החום הגדול בצורה מאוזנת יותר:
- הקיץ בארץ הוא חם במיוחד ולכן רצוי להמעיט בצריכת מלח, להעדיף בישול קל, סלטים חיים, ופירות.
- כדי לא להעמיס על הגוף כדאי להימנע ממוצרים מהחי כמו בשר וביצים, שהם קשים לעיכול ומעלים את רמת החומציות בגוף ואת הטמפרטורה שלו.
- מבין הפירות כדאי להעדיף פירות תוצרת הארץ כמו ענבים, תפוחים, מלון, אבטיח, סברס ותאנים, ולא פירות שהובאו במיוחד מארצות אחרות כמו פירות טרופיים מנגו, בננה, אנונה.
- הפירות, הירקות והנבטים מכילים ויטמינים, מינרלים ואנזימים נוגדי חמצון ויש להגביר את צריכתם כדי ליצור מאגרים בגופנו.
- אפשר לשלב תבלינים עם אופי קריר יותר כמו לואיזה, נענע, לימונית ולהכין מהם משקאות קלים.
- מזון שמתאים לאזור שאנו חיים בו הוא: חומוס, טחינה, לבנה, שמן זית, מג'דרה, זיתים ירוקים, שקדים ירוקים.
- בקיץ מבלים יותר בחוץ ולכן גם אוכלים הרבה בחוץ. מכיוון שהמזון נוטה להתקלקל מהר יש עלייה בהרעלות מזון. לכן מומלץ לבדוק היטב איפה אנחנו אוכלים, מבחינת הניקיון הכללי, היגיינת האוכל והתחלופה המהירה (מקום פופלרי עדיף).
- חשוב לשתות הרבה, ומלבד מים אפשר להכין משקאות קיציים מעניינים, כמו משקה מלימון ונענע – לימונענע – עם/בלי ממתיק, משקה מרימונים, משקה טרי מתפוחים, תה צמחים קר מהצמחים האהובים עליכם, או סתם מים קרירים עם פרחי הדרים.
- חשוב להוריד תבלינים ממריצים ומחממים כמו ג'ינג'ר, צ'ילי, פלפל – על מנת לאזן את החום בגוף.
מאחלת לכם המשך קיץ מהנה, בריאות בגוף ושמחה בלב.
שלכם,
רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.