זה הזמן לקחת את עצמינו בידים ולפתוח דף חדש והתחלה חדשה להתייחסות נכונה לגופינו ולנפשינו
הפעם נשבור כמה מיטוסים כדי לעזור לכם לרדת במשקל ולהיות בריאים בלי ספירת קלוריות או נקודות אן פחמימות.
שוקולד – השוקולד ממכר: הקקאו מכיל פניאתילאמין שזהו כימיקל המופרש באופן טבעי במוחנו, מעלה את רמות האנרגיה וגורם לדפיקות לב.
הוא מופעל כאשר אנחנו מרגישים התאהבות, משרה תחושה נעימה ומשפר מצב רוח. קקאו מעלה את רמות הסרטונין המקנה לנו תחושת "היי" ומצב רוח טוב ומעלה את רמות האנרגיה. כאשר אוכלים שוקולד יש הפרשה מידית גדולה של סרטונין במוח אשר גם יורדת בבת אחת וגורמת לנו לרצות עוד ומהר.
בשוקולד יש גם חומר שנקרא "אננדאמיד" שמשפיע על אותם קולטנים המושפעים מסם המריחואנה. כמובן שצריך לצרוך המון שוקולד על מנת שתהיה השפעה דומה, אך כאן ניתן לראות את הדמיון של ההתמכרות.
מונוסדיום גלוטומט – מלח נתרן של חומצה גלוטמית, והוא כיום משפר הטעם הנפוץ ביותר בעולם. נוכחותו יוצרת את הטעם הנקרא" אומאמי."
ברשימת המרכיבים המופיעה על־גבי מזונות מצוין MSG לעתים קרובות כ־E 621. חומר זה מוסף לעתים למזונות מעובדים ובייחוד אבקות, שימורים ורטבים, כדי לחזק ולרכז את טעמם.
זהו חומר ממכר שמשבש את חוש הטעם וככל שאנחנו רגילים לאכול מוצרים בהם רמת המונוסדיום גבוהה- כך נרגיש שאנחנו חייבים מהם עוד ועוד ( כמו צ'יפסים מהדור החדש למשל) חומר זה יכול לגרום לפגיעה בתאי המוח, להתקפי אפילפסיה, לכאבי ראש, לתסמונת המסעדה הסינית, ונחשב כחומר מסרטן.
קולה – שני חומרים מסוכנים נמצאו בבקבוקי קוקה קולה: החומר "בנזן" הנמצא במשקאות קוקה קולה הוא חומר ארומטי אורגני מסרטן שעלול לגרום לסרטן הדם במקרה של חשיפה ממושכת, והחומר הרעיל השני הוא גפרית אורגנית.
קפאין – הקפאין חוסם פעולה כימית טבעית של המוח הקשורה לשינה. קיים במוח חומר כימי מסוים הקרוי אדנוסין, אשר נקשר לרצפטורים של אדנוסין במוח ומאפשר את תהליך השינה. הקפאין נקשר לרצפטורים של האדנוסין ובמקום להאט את פעילות המוח, מגביר וממריץ אותה.
סוכרים – סוכר לבן ממכר כי הוא נספג במהירות ומעלה את רמת הסוכר בדם. מאידך, כשהשפעתו בדם יורדת, הוא גורם לירידה במצב רוח, עייפות וחוסר ערנות. וכך נוצר אפקט יו-יו.
ככל שמרבים בצריכת הסוכר הלבן, כך מתגבר הצורך בעוד ועוד סוכר. כנ"ל, לגבי קמח לבן ומוצרי מאפה ופסטה מקמח לבן. השפעתם על המערכת זהה להשפעה של הסוכר הלבן. מחקר שנערך על ידי המוסד האמריקאי הלאומי לבריאות ניתן יוגורט עם ממתיקים מלאכותיים לתשע חולדות, וניתן יוגורט עם גלוקוז, שדומה בהשפעתו לסוכר רגיל, לשמונה חולדות נוספות.
אחרי חמישה שבועות, החולדות שקיבלו את הממתיקים המלאכותיים העלו 88 גר', ואילו חולדות שקיבלו את הגלוקוז העלו 72 ג'ר, הפרש גדול שמסתכם ב20%.במעקב אחרי המרבים בשתיית משקאות דיאטתיים נמצא כי יש להם סיכוי מוגבר למחלות מטבוליות.
מיתוס מזונות הדיאט
כולנו מכירים את האימרה "אכלו פחות והתעמלו יותר". בדרך כלל אנחנו מאשימים את המטופלים שלא הצליחו לרדת במשקל באכילה מוגברת, בעצלנות וחוסר פעילות גופנית ובחוסר מוטיבציה. וכך נוצרת אוירה של "האשימו את הקורבן". אלא שהגישה מוטעית ביסודה. אחת הסיבות הבולטות לכך הם מזונות הדיאט ומיניהם כמו הלחמים הקלים, ופרכיות האורז.
ממתיקים מלאכותיים משמינים!
מחקר חדש שפורסם בכתב העת BEHAVIORAL NEUROSCIENCE, מצא כי ממתיקים מלאכותיים ללא קלוריות שברו את הקשר הפסיכולוגי בן טעם מתוק וקלוריות, וזה גרם לתיאבון מוגבר.
הממתיקים המלאכותיים:
סכרין – הסכרין התגלה בטעות, בזמן מחקר של תוצרי לוואי מזיקוק נפט לדלק. בתחילת שנות השבעים בצעו מחקר וממנו עולה שכ- 50% מן החיות שהשתתפו במחקר, לקו בסרטן שלפוחית השתן, מחקרים נוספים שהראו סיכון גבוה לסרטן שלפוחית השתן בחיות מעבדה- ממשלת קנדה החרימה את הסכרין לגמרי.
ציקלאמט – התגלה בניסיון לסנתז תרופה להורדת חום. ציקלאמט מופיע בתערובת עם ממתיק אחר, התערובת הראשונה הייתה "מתוק וקל". ציקלאמט מתוק פי שלושים מסוכרלוז, אין לו ערך קלורי, הוא יציב סחום ומסיס מאוד במים. למרות שהוא בקשוי נספג במערכת העיכול קיימים במערכת חיידיקים שמפרקים אותו והופכים אותו לחומר שנקרא ציקלוהקסילמין שככל הנראה ( על פי מחקר) הינו חומר מסרטן, ברוב מדינות העולם הוגבל ציקלאמנט לכמויות מסוימות.
אספרטיים – אסור לשימוש לחולי פנילקטונוריה. האספרטיים התגלה בזמן פיתוח של תרופה לאולקוס. מחקרי הבטיחות הראשונים עבור האספרטיים, חיות מעבדה אשר לקו בגידולים במוח, חיות שלקו באפיליפסיה או שמתו. פחות משנה לאחר תחילת שיווק המשקאות הממותקים באספרטיים הצטברו בFDA כ600 תלונות צרכנים, עקב שתיית משקאות המכילות אספרטיים, בעיקר כאבי ראש וסחרחורות. עוד תלונות רבות ומגוונות הגיעו למנהל המזון והתרופות האמרקאי, כמו התקפי לב.
ניאוטיים – אפשר למצוא במסטיקים, דברי מאפה, חטיפי אנרגיה ומיצי פירות. הנאוטיים זהו אספרטיים בתוספת D-3 מתיל בוטל, חומר המופיע ברשימת הכימיקלים המסוכנים ביותר. לסיכום רוב הסכנות המיוחסות לאספרטיים מיוחסות גם לניאוטיים.
אססולפאם – K -התגלה בגרמניה בשנת 1967, כאשר כימאי שפך את החומר על אצבעותיו בטעות. בטיחות החומר עומד בספק גדול והתנגדויות רבות מצד שורה של מדענים. החששות העיקריים הם סרטן, כאבי ראש, דכאון, השפעות על הכבד, השפעות על הכליות ועוד.
סוכרלוז – נמכר בארץ בשם סוכרדיאט. הסוכרלוז התגלה בטעות בזמן שסטודנט עבד על קוטל חרקים חדש. הסוכרלוז מורכב מסוכר וכלור, והבעיה המבנה של הכלור הוא בעצם כלוריד שמחובר לנתרן שהוא רכיב נפוץ בקוטלי חרקים וגזים ללוחמה כימית. רשימת התלונות של המשתמשים ארוכה, ולכן אפרט רק חלק: אדמומיות, גירוד, נפיחות, יובש בפה, שיעול, גרד ואודם בעיניים, גזים, נפיחות בבטן, נדודי שינה, בעיות במחזור החודשי ועוד.
כל הממתיקים הרעלים הנ"ל מתפרקים בכבד ומצטברים בו , דבר שמקשה על הכבד ומאט את פעולתו. אנו יודעים שהכבד אחראי על חילוף החומרים של השומנים ולכן נראה הרבה מקרים של נשים שאוכלות מספר קלורית מועט ואינם מצליחות לרדת במשקל או עולות במשקל. הפתרון הוא ניקוי הכבד והגוף מהרעלים.
חורף טבעי ובריא.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
freedigitalphotos