הפרי הבולט בארבעת המינים בחג סוכות הוא האתרוג. שומרים עליו לבל ייפגם ומוכנים לשלם בעדו סכומים גבוהים.
האתרוג שייך למשפחת פירות ההדר והוא עתיר בוויטמין C, שמחזק את מערכת החיסון ונוגד דלקת.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
שימושים באתרוג
- האתרוג מסייע להרזיה, בשל יכולתו לעודד את הגוף להפריש רעלים ממערכותיו השונות.
- ניתן להפיק מהאתרוג שמן בעל יכולת אנטיביוטית לטיפול בכאבי אוזניים ולנגעים בעור.
- מיץ האתרוג נחשב למועיל לכאבים הנגרמים מאבנים בדרכי המרה והכליות.
- בחברה החרדית ריבת אתרוגים משמשת כזרז לידה.
- קליפת האתרוג מכילה תכולת פקטין גבוה, שהוא אנטי סרטני ומחדש תאים.
- הרמב"ם כינה אותו "התפוח הרפואי החשוב ביותר" – שתיית מיץ המופק מעלי האתרוג מחזקת את החלשים.
- משתמשים בתמצית הפרי כחומר אנטי דלקתי לטיפול בדלקות חניכיים.
- ברפואה הסינית האתרוג משמש לטיפול בשיעול כרוני וליחה.
הכנת האתרוג לבישול
רצוי להשרות את האתרוג במים לשלושה ימים ולהחליף את המים מדי יום, כדי לזרז את הבשלתו. ניתן להשתמש באתרוג בסלטים וריבות.
מתכון לריבת אתרוג
חומרים:
- 6 אתרוגים בינוניים וצהובים (לפני כן יש להשרות אותו במים שלושה ימים, כמוסבר לעיל)
- 3/4 קילו סוכר קוקוס
- ליטר וחצי מים
- 1 מקל קינמון
- 2 מסמרי ציפורן
אופן ההכנה:
- חותכים את האתרוגים ומוציאים את הגרעינים ואז פורסים אותם לחתיכות דקות.
- שמים את האתרוגים עם המים, מוסיפים את התבלינים בתוך צרור קטן מבד גזה.
- מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות.
- מוציאים את השקית של התבלינים ומוסיפים את סוכר הקוקוס.
- מביאים שוב לרתיחה תוך בחישה עד שהסוכר נמס.
- מגבירים את האש ומבשלים עוד רבע שעה.
- מכבים את האש ונותנים לריבה להתקרר.
- מעברים לצנצנות שנשטפו במים רותחים וסוגרים את המכסה.
ניתן לשמור את הריבה בצל לחודשים רבים ואם פותחים את הצנצנת לשים בקירור.
חג סוכות שמח!
מאחלת בריאות בגוף ושמחה בלב,
שלכם, רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.