טופו, החלבון האולטימטיבי ועוד המלצות לאורח חיים בריא, של רומי חוכמה נטורופתית ואירידולוגית, צמחי מרפא ומתכוני בריאות.
ברצוני לשתף אותכם בסגולותיו יוצאות הדופן של הטופו כמרכיב תזונתי מומלץ בתזונה ללא בשר. לאבחון באירידולוגיה והתייעצות על תזונה על פי הנטורופתיה תוכלו לפנות אלי בטלפון
052-878-1537 או צור קשר באתר ואשמח לעזור.
הטופו ידוע כחלופה צמחונית/טבעונית לבשר. בסין גילו את הטופו לפני יותר מ- 2000 שנה.
סגולותיו של הטופו
- מכיל פיטואסטרוגנים השומרים על צפיפות העצם ורעננות העור.
- עשיר בסידן.
- חלבון הטופו הוא חלבון מלא, המכיל את כל חומצות האמינו שהגוף נזקק להן.
- מקטין את הסיכון ללקות בהתקפי לב.
- ניצול החלבון של הטופו עצומה: כ-95% מהחלבון נקלט בגוף.
- דל שומן ונטול כולסטרול.
- מעכב גדילת תאים סרטניים במרבית סוגי הסרטן.
קנייה והכנת טופו
כיום ניתן להשיג את הטופו לא רק בחנויות טבע אלא גם בסופרמרקטים. חשוב לשים לב לקנות טופו שרשום עליו אינו מהונדס גנטית.
הטופו מגיע באריזת ואקום ויש לשמור אותו במקרר. ברגע שפותחים את הטופו צריך לשים בקערה עם מים במקרר וכל יום להחליף את המים.
הטופו מקבל את כל טעמי התבשיל שבו הוא נמצא. ניתן לשלב טופו במרקים, בסלטים, בממרחים, בתבשילים, להקפיץ אותו או לאפות בתנור.
הכמות המומלצת ליום הינה 100 גרם.
מתכון לממרח טופו ובצל ירוק
מרכיבים:
- 1/2 עלה בצל ירוק קצוץ
- מיץ מלימון אחד קטן
- 2 שיני שום קצוצות
- גוש טופו
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח הימלאיה ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
- מעבדים את כל החומרים במעבד מזון, מלבד שמן הזית.
- מוסיפים את שמן הזית בהדרגה למעבד המזון, עד קבלת המרקם הרצוי.
בתאבון!
שלכם, רומי חוכמה – אירידולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא