איך אתם תוכלו לרדת במשקל – המלצות לאורח חיים בריא, של רומי חוכמה נטורופתית ואירידולוגית, צמחי מרפא ומתכוני בריאות.
ברצוני להראות לכם כיצד אפשר לרדת במשקל בדרך המתאימה לכם עם תשומת לב למזונות והתבלינים שאתם בוחרים לאכול.
להתייעצות בתחום התזונה על פי הנטורופתיה או האירידולוגיה תוכלו לפנות אלינו
בטלפון 052-878-1537 או צור קשר באתר ואשמח לעזור.
הקיץ מגיע ואיתו הרצון לרדת במשקל – מה במטבח שלכם יסייע לכם?
הידעתם שיש מזונות במטבח שלכם שיכולים לעודד את שריפת השומן?
בנוסף, חשוב גם להכיר מזונות מפחיתי דלקת, כיוון שדלקת כרונית בגוף גורמת לאגירת שומן בבטן ולעצירה בתהליך של לרדת במשקל.
הכירו את התבלינים הנפוצים בשימוש במטבח, שניתן להשתמש בהם יותר*:
כרכום – הוכח מחקרית כנוגד דלקת, עקב הרכיבים הפעילים של הכורכום, השייכים למשפחת הפוליפנולים והעיקרי בהם הוא הכורכמין. הכורכום פועל בגופנו במגוון רחב של מנגנונים. הוא מעכב יצירת מתווכי הדלקת כגון אנזימי LOX ו- COX ו TNFa וכן בעל השפעה אנטיאוקסידנטית חזקה.
פלפל שחור – מכיל פפרין. הפפרין משפר ביולוגית את זמינות הכורכומין ובנוסף נמצא במחקרים שנערכו על בבעלי חיים כי פפרין נלחם בהיווצרות תאי שומן בגוף, מה שמוביל לירידה באחוזי השומן בגוף.
שימו בכל בישול כורכום כתבלין עם פלפל שחור. אפשר גם קצת בסלט או בשתייה.
קינמון – בסדרה של מחקרים שפורסמו בכתב עת אמריקני לתזונה, הקינמון הוצג כמאזן רמות סוכר בגוף. הקינמון גורם לנו פחות להיות רעבים. מומלץ להוסיף קינמון בשייקים, ביוגורט, בקינוחים, בבישול או בשתייה חמה.
*התווית נגד – בעלי לחץ דם גבוה צריכים להיות זהירים בשימוש בקינמון.
אבקת צ'ילי- הקפסאיצין המצוי בפלפל הצ'ילי מגביר שריפת קלוריות ומעודד הרזיה. כמו כן, הקפסאיצין נוגד דלקת ומונע מהשומן להצטבר בבטן.
ג'ינג'ר- הג'ינג'ר הוא אנטי דלקתי, ולפיכך מסייע בהפחתת שומן באזור הבטן. כמו כן הוא מאיץ את חילוף החומרים.
*התווית נגד – בעלי לחץ דם גבוה או סובלים מגלי חום צריכים להיות זהירים בשימוש בג'ינג'ר.
זכרו כי המלצות אלו הן כלליות. אני ממליצה לכל אחד לעבור גם אבחון אירידולוגי לפחות פעם בחיים, כדי לדעת איך לנהל את גופכם תזונתית ובריאותית.
מאחלת בריאות בגוף ושמחה בלב,
שלכם, רומי חוכמה – אירידולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.