מתכון לעוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן טעימה וקלה להכנה!
יתרונות תזונתיים של העוגה
שוקולד מריר אורגני – ידוע בתכונותיו הבריאותיות מוריד לחץ דם ומעלה סרוטונין.
סוכר קוקוס – בעל אינדקס גליקמי נמוך, שהופך אותו אידאלי לאנשים עם תנודות בסוכר או לאנשים שרוצים לרדת במשקל.
קמח קוקוס – בעל תכולה נמוכה של פחמימות ואינו מכיל גלוטן. בעל אחוז גבוה של סיבים תזונתיים – פי 4 מאשר בסובין שיבולת שועל, פי 3 מאשר בזרעי פשתן טחונים ו-פי 2 מאשר בסובין חיטה – ותכולת חלבון גבוה.
מתכון טעים וקל להכנה, פשוט מערבבים הכל ואופים!
- מרכיבים:
כוס ורבע קמח קוקוס
3/4 כוס קמח טפיוקה
2 קופסאות קטנות של מחית תפוחי עץ
2 כפות קקאו
חצי כפית אבקת אפיה
200 גרם שוקולד מריר 80% מוצקי קקאו אורגני (לא חייב אורגני) מומס עם כף שמן קוקוס
1 כוס סוכר קוקוס
2 כפות פשתן טחון
כוס וחצי מים
גרד מתרמיל אחד של וניל - אופן ההכנה:
1. מחמימים את התנור ל-170 מעלות.
2. משמנים בשמן זית תבנית עגולה בגודל בינוני.
3. במעבד המזון מכניסים את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית את התערובת, מחממים חימום תחתון כ-45 דקות ועוד 10 דקות חימום תחתון ועליון.
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
בתאבון!
כיצד לשלב עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן בתפריט היומי? לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני על פי הנטורופתיה ללא תשלום וללא התחייבות צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, או השאירו פרטיכם בדף צור קשר המובנה באתר.