אתם רוצים לשמור על הגיזרה ומשתמשים בתחליפי סוכר מלאכותיים בשתייה ובמזון? אתם אוכלים פרכיות במקום לחם כדי להפחית קלוריות? אתם רוצים לאכול בריא ואוכלים מוצרים מחיטה מלאה? אתם מקפידים מעט בעניין הסוכר,אך משתמשים בהרבה מלח?
זהירות! כל אלו גורמים להשמנה ומזיקים לגוף שלכם.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
משקאות דיאטטיים
אנשים מנסים לחסוך בקלוריות ושותים משקאות דיאט. מחקר שנערך במשך 20 שנה באוניברסיטת דרום קרוליינה על 4,000 איש הראה שאצל אנשים אלו עלה הסיכון לתסמונת מטבולית – כלומר בעיות בכבד, כולסטרול, סוכרת, מחלות לב והשמנה.
אני ממליצה להתרגל לשתות מים – לפחות 8 כוסות ביום – זה עוזר להרזיה. ולמי שקשה – להוסיף למים נענע, לימון, מקל קינמון. אפשר להכין תה צמחים קר ואם צריך להמתיק – להשתמש בסטיביה.
מזונות דיאטטיים
מזונות דיאטטיים או דלי שומן מכילים את אותם ממתיקים מלאכותיים הקיימים במשקאות הדיאטטיים.
אני ממליצה לאכול יוגורט 3%-1.5% שומן ולהוסיף למתיקות חתיכות פרי טבעי. לגבי ריבות, אפשר לחפש את אלו הממותקות במיץ תפוחים טבעי, שיש לו אינדקס גליקמי נמוך.
פרכיות אורז
פרכיות אורז דלות בקלוריות, אך בעלות אינדקס גליקמי גבוה, דבר הגורם לשחרור מהיר של סוכר לדם ולכן גורם לתחושת רעב.
אני ממליצה להחזיק בתיק חבילות קטנות של קרקרים משיפון או כוסמין, תפוח או חופן שקדים (10-15 ליום).
רוטב לייט לסלט
הבסיס של רטבים אלו מורכב משמן, מיונז וסוכר. בנוסף, הרוטב מכיל חומרים כימיים כמו חומרי שימור, צבעי מאכל וחומרים מלבינים. חומרים אלו מעמיסים על הכבד וגורמים להשמנה ופגיעה בבריאות.
אני ממליצה להשתמש ברוטב על בסיס מעט שמן זית כתית מעולה ולימון טרי.
חיטה מלאה
רוב החיטה היום מהונדסת גנטית ויש בה כמות גדולה של גלוטן. גלוטן החיטה לא מתעכל טוב בגוף ויוצר ליחה, כלומר השמנה. בנוסף החיטה היא בעלת אינדקס גליקמי גבוה שגורמת להתפתחות של סוכרת.
כשמפסיקים לאכול חיטה חלה ירידה במשקל, חל שיפור במדדי סוכרת סוג 2, וכן שיפור במצב הכולסטרול ושיפור המערכת החיסונית (ירידה של דלקתיות בגוף).
אני ממליצה על דגנים טובים יותר כמו שיפון, כוסמין או שיבולת שועל.
מזונות עתירי נתרן
כשאנחנו קונים מזון בדרך כלל אנחנו בודקים את אחוזי השומן והסוכר ושוכחים את המלח. רוב האוכל המתועש מכיל נתרן בכמויות גדולות. נתרן נמצא בבשר, בנקניקים, במזונות המעובדים, בלחם, שימורים, חטיפים, רטבים מוכנים, תבלינים ועוד.
עודף נתרן פוגע בבריאות, מעלה לחץ דם, יוצר בצקות, גורם לייצור אבני כליה, לבריחת סידן וגם להשמנה – כאשר יש עודף נתרן בגוף, נצברות חומצות המפריעות לחילוף החומרים וכתוצאה מכך להשמנה.
לפי הנחיות משרד הבריאות, למבוגרים מומלץ כיום לצרוך לכל היותר 6 גר' – 8 גר' מלח ליום, שהם לא יותר מ-2,500 – 3,300 מיליגרם נתרן (המדד הגבוה הוא לגברים וילדים).
אני ממליצה להיגמל מצריכת מלח באופן מאסיבי. למי בכל זאת שחייב קמצוץ מלח אני ממליצה להשתמש במלח ים אורגני או מלח הימלאיה, שהם דלים יותר בנתרן ולא מעובדים.
מאחלת לכם שמחה בלב ובריאות בגוף.
שלכם,
רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא