רומי חוכמה מזמינה אתכם להכיר את סוגי שמן שכן מתאימים לטיגון בשמן עמוק.
האם גם לכם מתאים מזון מטוגן בשמן עמוק? לייעוץ תזונתי פרטני ואישי בנושא מזון מטוגן אני ממליצה על אבחון באירידולוגיה והנחיות על פי הנטורופתיה. פנו אלי בטלפון 052-8781537 או צור קשר באתר ואשמח לעזור
חג נס השמן
לקראת חג חנוכה, חג הטיגונים, ארחיב בנושא שמנים שמתאימים לטיגון.
כשקונים שמן לטיגון, חשוב להתייחס לנקודת העישון של השמן – זוהי הטמפרטורה בה השמן מתחיל להתפרק ולאבד מהיתרונות הבריאותיים.
ככל שנקודת העישון של השמן גבוהה יותר, כך השמן יכול לעמוד בטמפרטורות גבוהות יותר ומתאים לבישול בחום גבוה יותר.
שמנים שמתאימים לטיגון בשמן עמוק
- שמן אבוקדו מזוכך – עמיד בחום גבוה, נקודת העישון 271 מעלות
- שמן שומשום מזוכך – נקודת עישון בסביבות 220 מעלות
- שמן סויה – מתאים לטיגון, נקודת העישון 238 מעלות
- שמן זרעי ענבים – ללא טעם, עשיר בוויטמין E, נקודת עישון 220 מעלות
- שמן קוקוס – בעל נקודת עישון גבוהה – 230 מעלות – ולכן טוב לטיגון
באיזה שמן לטגן סופגניות בחנוכה?
אני ממליצה לטגן בשמן קוקוס מהסיבה ש-92% מהשמן הוא חומצות שומן רוויות, שאינן משתנות בחימום.
בנוסף, שמן הקוקוס הוא בעל חומצות שומן בנוניות באורכן, אשר אינן שוקעות בכלי הדם ומעלות את הכולסטרול הטוב.
לביבות בטטה
המרכיבים:
- 4 כפות שמן קוקוס לטיגון
- 2 בטטות בינוניות
- כוס קמח כוסמין
- ארבע כפות מים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל אדום
- חצי חבילה פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- מקלפים את הבטטות ומבשלים בסיר עם מים חמים עד להתרככות.
- מסננים את הבטטות ומועכים אותם בעזרת ממעך ידני.
- מוסיפים לקערה את הקמח, מלח, פלפל, פטרוזיליה והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את המחבת ושמים בו את שמן הקוקוס.
- בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות ומניחים במחבת.
- מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להשחמה.
- מגישים חם ואוכלים לאור נרות החג.
בתיאבון!
ואם אתם מיטיבי תזונה, כאן וגם כאן תוכלו למצוא גם מתכונים להכנת לביבות בתנור.
בברכת בריאות בגוף ושמחה בלב,
שלכם, רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא