הנדסה גנטית
שלום לך,
יש הדוגלים במזון מהונדס בשם החיסכון והכלכלה הנבונה כביכול. אולם חשוב לדעת שעיכול מתמשך של מזון מהונדס גנטית פוגם לאורך זמן ב- D.N.A של חיידקי המעיים, כלומר בפלורה של המעיים, ונוצרים חיידקים אחרים – מוטציות – דבר אותו ניתן לראות בבירור בחיות מעבדה (דבר אשר רצוי כי ידאיג מאוד גם את אוכלי הבשר שבינינו).
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
כארידיולוגית אני מאבחנת באמצעות קשתית העין בעיות ומחלות רבות כבר בשלב הפוטנציאלי ומבחינה בוודאות כשהאדם ניזון מסוכרים או רעלים אחרים, אולם אין באפשרותי לזהות ישירות בעין צריכת תזונה מהונדסת גנטית!
עם זאת, אני בהחלט יכולה לזהות את תוצאותיה – שאחת הבולטות בהן היא הצרה ההולכת וגוברת של בעיות עיכול שונות, כמו למשל מחלת הצליאק ורגישות לגלוטן, שקיבלו לאחרונה מימדים של מגיפה.
מזונות שעברו תמורות גנטיות מפליגות אינם מזוהים על ידי הגוף, ועלולים לגרום לתגובות אלרגיות ורגישויות כמו כאבי ראש, עייפות, עלייה במשקל, צבירת נוזלים, הפרעות ריכוז ואחרות.
לרפואה קשה להבין את מקור הבעיה שכן נושא זה עדיין לא נחקר לעומק.
ולכן חשוב סימון המוצרים המהונדסים גנטית כדי שתהיה לנו האפשרות לבחור.
אני מאחלת לכם קריאה מהנה.
באהבה, רומי
.
ביותר מ-50 מדינות בעולם וביניהן: אנגליה, צרפת, הודו ואוסטרליה קיימים מנגנוני פיקוח וחובת סימון מוצרי מזון מהונדסים גנטית. בארץ לעומת זאת נותרנו ללא שום מנגנון פיקוח, רגולציה או יכולת בחירה לגבי המזון המהונדס גנטית אותו אנו צורכים ללא ידיעתנו.
אין ספק שעל מנת שנוכל להיזהר, מזון מהונדס גנטית חייב להיות מסומן. בישראל אמנם לא מגדלים תוצרת חקלאית מהונדסת, אבל מותר לייבא אותה מבלי שהדבר יצוין על האריזה.
כך, ללא ידיעתנו נמכרים ברשתות השיווק מוצרי מזון שמכילים רכיבים מהונדסים – ביניהם חלק מדגני הבוקר המבוססים על תירס מהונדס, חטיפים המכילים סירופ מתירס מהונדס ומוצרים המכילים סויה מהונדסת.
הדרישה לסימון מגיעה גם מכיוונם של שומרי כשרות וצמחונים, שבנסיבות מסוימות החדרת הגנים הזרים למוצר עלולה לסתור את אמונתם או השקפתם. בקרוב, מבטיחים במשרד הבריאות לשנות את המצב ולחייב את חברות המזון לסמן מוצרים מהונדסים.
קיימת אמנה בנלאומית לשמירה על המגוון הביולוגי ובטיחות האדם – מעל 50 מדינות בעולם מחייבות סימון של מוצרי מזון המכילים רכיבים מהונדסים גנטית.
בנוסף יש מדינות בהן אסור על פי חוק לגדל לצרכים מסחריים צמחים מהונדסים גנטית, כמו בצרפת.
בארצות הברית אין סימון למזון שמהונדס גנטית, לכן עלינו להיזהר במוצרים המגיעים מאמריקה ובמיוחד במאכלים האהובים על הורים וילדים, כמו דגני בוקר למיניהם וחמאת בוטנים.
לפי נתוני משרד הבריאות, כ-80 אחוז מגידולי הסויה בעולם מהונדסים גנטית, וכן כ-30 אחוז מגידולי התירס וכ-20 אחוז מהקנולה מהונדסים גנטית.
בחלק ממדינות אירופה קיימת התנגדות ציבורית ליבוא מוצרים מהונדסים, ובכל רחבי האיחוד האירופי, כמו גם באוסטרליה, ניו זילנד ויפן, קיימת חובה לסמן מוצרים המכילים רכיבים מהונדסים, לרוב באותיות GMO שמשמעותן: Genetical
הסכנה האפוקליפטית היא שזרעים מהנדסה גנטית מתפשטים בטבע ומתרבים עם צמחים טבעיים ובכך משנים את הסביבה.
תהליך זה הוא בלתי צפוי ובלתי נשלט… זרעים שהונדסו גנטית הינם מאוד דומיננטיים והם משתלטים בקלות על שדות זרעים רגילים הנמצאים לידם. שחרור זה הוא "זיהום גנטי", שמהווה איום רציני.
יש האומרים כי זו גם אחת הסיבות לכך שהדבורים בארצות הברית נעלמו בשנים האחרונות ועליה לייבא דבורים מבחוץ כדי להפרות את הגידולים כפי שהיה נהוג בטבע מאז ומעולם!
על אף שחיינו אינם יכולים להיות סטריליים כי אנחנו לא חיים בוואקום עלינו קצת להיזהר:
- לבדוק את רשימת המרכיבים במוצרים, ולשים לב במיוחד אם כתוב על הטופו, הסויה או התירס – "לא מהונדס גנטית".
- להימנע משמן קנולה, שבדרך כלל מהונדס גנטית.
- להקפיד במיוחד בבדיקת מוצרים שמגיעים מארה"ב וקנדה ולבדוק שכתוב עליהם שאינם מהונדסים גנטית, לדוגמא – קורנפלקס, חטיפי אנרגיה.
- להיזהר מעוגיות "בריאות" המכילות קנולה, ואפילו לחם וכל מוצר המכיל חיטה (אלא אם כן מסומן בפרוש שהחיטה או הלחם נקיים מהנדסה גנטית). וגם להביא בחשבון שלא תמיד המותג "אורגני" פותר את הבעיה, אלא אם כן התוצרת מסומנת בפירוש כ-"נקי מהנדסה גנטית".
לא נשכח להקשיב לגופנו – לנשום עמוק, להזין אותו במזון איכותי, בחום, שמחה ואהבה…
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.