שלום לכם,
בעיקרון "סוכרת" היא המצב שמתרחש בגוף כשיש לנו יותר מדי סוכר בדם. בכמויות גדולות הגלוקוז הופך רעיל ומזיק: לעורקים, לתאי המוח, לכליות, למערכת העצבים ולעיניים.
הגלוקוז מזרז גם זיהומים ודלקות כרוניות ובנוסף גורם להיווצרותם של קרישי דם.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
באבחון אירידיולוגי אני יכולה לזהות חולשה גנטית ולהמליץ על שינוי אורח החיים על מנת למנוע את התפרצות המחלה- אפילו 20 שנה לפני הופעת סימנים בבדיקות הדם.
80% מחולי הסוכרת מתים ממחלת לב וכלי דם.
עקב אורח חיים קלוקל ותזונה מלאכותית תופסת מחלת הסוכרת תאוצה בעולם. לפי המחקר הגנטי שנעשה יש עמים שיש להם נטייה אפיגנטית לפתח סוכרת יותר מהאחרים , לדוגמא אפריקאים ואסייתים.
( אפיגנטיקה -Epigenetics–שינוי גן על ידי משובים מהסביבה והעולם)
מתברר שעמים אלו שאכלו את התזונה המקומית לא סבלו מסוכרת אבל כאשר שינו את התזונה שלהם לתזונה מערבית הנטייה האפי גנטית התפרצה. אצלנו ניתן לראות את הבעיה בעדה התמנית והאתיופית.
בעין ניתן לראות בוודאות את הנטייה האפי גנטית למחלת הסוכרת שמקורה בלבלב או בכבד, או לאבחן היסטוריה משפחתית שעברה לדור הבא- וללמד את המטופל איך לנהל ולתחזק את גופו בצורה נכונה על ידי התאמת תזונה שלא תגרום לנטייה הגנטית שלו להתבטא ולפרוץ החוצה.
השעורים הגבוהים של מחלת הסוכרת הובילו לפיתוחם של טיפולים תרופתיים רבים שלא שולטים ממש במחלה.
במיוחד כשמדובר בסוכרת 2 ניתן לשלוט במחלה לא באמצעות תרופות אלא בהתמקדות באיזון הסוכר בדם – על ידי תזונה ואורח חיים בריא.
אני מאחלת לכם קריאה מהנה
רומי חוכמה
קישורים לכתבות:
1. מגיפת הסוכר בימינו – סוכרת מהי?
סוכרת מסוג 1 , סוכרת מסוג 2 , סוכרת הריון , נפילת סוכר
תסמונת x , גנטיקה, סטרס, חולשת הלבלב, נפילות סוכר, בעיות עיכול
3. תזונה למניעה
4. היזהרו מתחליפי סוכר מלאכותיים – השתמשו רק בתחליפי סוכר טבעיים
5. תופעות לוואי של תרופות קונוונציונאליות
6. טיפ
7. מתכונים
סוכרת
סוכרת היא מחלה שגורמת להצטברות של גלוקוז (סוג של סוכר) בדם.
זהו מצב מסוכן מכיוון שהגלוקוז שמתדלק את המוח והגוף- הופך רעיל כשקיים בכמויות גדולות ומזיק לעורקים, תאי המוח, כליות, למערכת העצבים ולעיניים.
הגלוקוז מזרז זיהומים ודלקות כרוניות וגורם להיווצרותם של קרישי דם.
עודף הגלוקוז בדם נגרם כתוצאה מירידה בכמות האינסולין שמייצר הלבלב או משום שהתאים לא מגבים לאינסולין. תפקיד האינסולין הוא להחדיר את הגלוקוז שבדם לתאי הגוף.
לסוכרת מסוג 1 "סוכרת נעורים"- גורמים נוגדנים שמייצר הגוף לתאי הבטא בלבלב. תאי הבטא מייצרים את האינסולין, והריסתם בגלל פעולת הנוגדנים מונעת את ייצור האינסולין. מאחר שסוכרת מסוג 1 נגרמת בגלל היעדר מוחלט של אינסולין בגוף ותוקפת בעיקר ילדים ובני נוער היא נקראת "סוכרת נעורים שתלויה באינסולין".
סוכרת מסוג – 2 יכולה להופיע בכל גיל, אך מופיעה בעיקר בקרב בני 40 ויותר. נובעת מאורח החיים המערבי שרב תזונתו מבוססת על מזונות מעובדים. היא נקראת גם "סוכרת שאינה תלויה באינסולין" שכן היא פורצת בשעה שהלבלב עדיין מייצר אינסולין, אך הלבלב מותש ואז רואים זאת בבדיקות דם. על הנטייה הגנטית לסוכרת מסוג 2 אפשר להשפיע באמצעות שמירה על משקל תקין, אכילת מזונות פחמימניים עם אינדקס גליקמי נמוך, הימנעות מעישון, הקפדה על קיום פעילות גופנית סדירה.
סוכרת הריון- מחלת הסוכרת בהריון היא מצב שבו מאובחנת סוכרת אצל אישה הרה, אשר עד לאותו היום לא הייתה ידועה כאישה סוכרתית. מצב זה מופיע אצל 2-5 אחוזים מכלל ההריונות.
בדרך כלל סוכרת הריונית מתגלה בחצי השני של ההריון, לרוב כתוצאה מתגובת הגוף לחלק מהורמוני ההריון; הגוף שלנו יודע להתמודד בצורה מאוזנת עם פחמימות.
הוא עושה זאת בעזרת הורמון האינסולין שמופרש מהלבלב. תפקידו לאפשר את כניסתו של הסוכר גלוקוז אל תוך התאים ובדרך זו להוריד את רמתו בדם.
במצב של סוכרת הריונית מופר האיזון הזה, בעיקר בשל התנגדות יחסית של הגוף להורמון האינסולין. לנשים שסובלות מסוכרת הריונית סיכון סביר לפתח סוכרת בשלב מאוחר יותר בחיים- ואני ממליצה להן מאוד לשנות את אורח חייהן באופן גורף ומידי.
מה רואים בעין?
נורה אדומה – נפילות סוכר!!
מה שמתואר בדרך כלל כ"נפילת סוכר" היא ירידה קלה מאוד ברמות הסוכר, המתבטאת בחולשה המלווה לפעמים כאבי ראש, סחרחורות ותשוקה עזה לאוכל מתוק. כשיש נפילת סוכר זה מעיד על תפקוד לא תקין של הלבלב ומנבא סוגרת בעתיד. הטיפול דומה לטיפול בחולי סוכרת.
הסימנים המאפיינים את נפילת הסוכר –
כשאתם לא אוכלים בזמן אתם מרגישים עצבנות, דופק מואץ, חוסר ריכוז וחוסר חשק…
כיש לכם בשעות אחר הצהריים חשק למשהו מתוק, לפחמימות…
כשיש לכם התקפי בולימיה…
כשיש לכם התקף חרדה פתאומית…
כשלעיתים קורה כשאינכם אוכלים בזמן הרגשת רעד, סחרחורת או עילפון…
כשיש לכם השמנה ביטנית…
טיפים לתזונה נכונה שתמנע נפילת סוכר
- לאכול כל 3 שעות כדי לשמור על כמות אחידה של סוכר בדם.
- בדרך כלל מומלץ לאכול רק תזונה שמבוססת על חלבונים, שמנים בריאים ופחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך.
- חשוב לשלב פחמימות עם שומנים צמחיים כמו – שמן זית, אגוזים , שקדים , טחינה – זה מוריד את רמת האינדקס הגליקמי ונותן לנו יותר תחושת שובע ורוגע.
- קטניות מאזנות את רמות הסוכר בדם
- הפחמימות המומלצות הן – לחם שיפון מלא ממחמצת, לחם כוסמין מלא , פסטה מכוסמין ושבולת שועל.
- פירות – תפוחי עץ , אגסים , פירות הדר, קיווי.
- גבינות עיזים 5% שומן , חלב עיזים.
תסמונת X ותנגודת לאינסולין
רוב האנשים המגיעים אלי לאבחון אינם מודעים לכך שהם נמצאים במצב של תנגודת לאינסולין – כי בדיקות הסוכר בדם הן תקינות ואילו באבחון דרך קשתית העין ניתן לאבחן את התנגודת לאינסולין לפני שמתפתחת לסוכרת מצב זה נמשך שנים (עשר עד עשרים שנה).
מה זה תנגודת לאינסולין?
האינסולין הוא הורמון אחסון שתפקידו לאפשר את כניסת הסוכר לתאים. גופנו שואף לשלוט על רמת הסוכר בדם. לכן כשהתאים נעשים פחות רגישים לאינסולין הגוף מפצה על כך באמצעות ייצור של עוד אינסולין.
עם השנים אנשים הלוקים בתנגודת לאינסולין, זקוקים ליותר ויותר אינסולין כדי שגופם ישמור על רמת סוכר תקינה בדם.
הבעיה היא שעודף אינסולין בדם גורם לבעיות בריאותיות רציניות.
אלה הן הבעיות שמרכיבות את התנגודת לאינסולין או בשמה האחר תסמונתX
- · דלקת בעורקים שגורמת להתקיף לב או לשבץ
- · יתר לחץ דם
- · רמה מוגברת של טריגליצרידים
- · רמה גבוה של כולסטרול רע
- · רמה נמוכה של כולסטרול טוב
- · נטייה מוגברת לפתח קרישי דם
- · השמנה בפלג הגוף האמצעי בטן ומותניים
לאחר שסובלים מתסמונת X במשך שנים רבות תאי הלבלב נעשים מותשים, הם אינם מסוגלים לייצר עוד רמות גבוהות של אינסולין בדם, ואז הסוכר מתחיל לעלות… וכך מתפתחת סוכרת אותה ניתן לאבחן בבדיקות הדם.
רפואה מונעת של תסמונת X לפי קשתית העין
בקשתית העין ניתן לראות את תקופת טרום הסוכרת – תסמונת x.
בתקופה זו התחלת מחלת הסוכרת היא סמויה והבדיקות עדיין תקינות. המטרה שלנו היא לתפוס את החולשה עוד בהתחלת דרכה,למנוע אותה ואת התפרצות המחלה עצמה.
איך זה נעשה? באבחון ניתן לראות חולשה גנטית של הלבלב.
מה זה אומר? זה אומר שהלבלב מפריש כמות אינסולין הגדולה מכמות הסוכר המתפרקת אפשר לקרוא לזה "לבלב לא חכם" .
במצב זה אני יכולה ללמד את המטופל שלי איזו תזונה המתאימה לו וכיצד לנהל את הגוף שלו נכון כדי שהחולשה שלו לא תתפרץ.
מתח ותסמונת x – והשתקפותם בעין
אחד הגורמים המטבוליים של תסמונת x
לחץ מוגדר כאיום לגוף או לנפש שלנו . הוא יכול להיות פסיכולוגי או חברתי או דיכאון, חרדה, בדידות ועוד.
כאשר אנחנו בלחץ מערכת העצבים הסימפתטית נכנסת לפעולה ואז תחושת הרעב גוברת, חילוף החומרים מואט. כאשר המוח נחשף ללחץ מתמשך, המערכת ההורמונלית יוצאת מאיזון.
במצב לחץ הגוף שלנו מייצר הורמון שנקרא קורטיזול. הקורטיזול אחראי להפעלתן של כל התגובות הגופניות הקשורות ללחץ עקב כך אנו נוטים לאכול יותר וסובלים מתשוקות מוגברות לסוכרים. פירושו של דבר הוא שהגוף מאט את חילוף החומרים בשעת לחץ, הוא גם מורה לנו לצרוך קלוריות נוספות. תגובה זו מעלה את רמות השומנים, הסוכר והאינסולין בדם , כדי להכין אותנו להתמודדות עם העלייה בצרכים האנרגטיים שלנו. לכן כשאנשים נמצאים בלחץ גבוה ותמידי נראה עליה ברמת הסוכר.
באבחון שאני עושה בעין אני מזהה עודף לחץ על ידי סימן של חולשה בבלוטות האדרנל , חומציות של קשתית העין וחולשה נרכשת של הלבלב.
במצב זה הטיפול
1. לזהות את גורמי הלחץ .
2. בצע תרגילי הרפיה כמו דמיון מודרך, היפנוזה, יוגה, טאי צ'י, ועוד.
3. אכילת מזונות מפחיתי לחץ כמו- אכילת דגים, מזונות עם אנדקס גליקמי נמוך- לחם שיפון, קטניות, אורז וקטניות, נבטים, עלים ירוקים, עדשים, אצות, שבולת שועל, קינואה ושקדים
4. מומלץ לצרוך b קומפלקס
5. היעזרו בצמחי מרפא- צמחי מרפא מסוימים יכולים לשפר את ההסתגלות שלכם ללחץ, לדוגמא: ויטניה, ג'ינסנג סיבירי, ליקוריץ ועוד.
כבד וסוכרת
יש קשר חזק בין כבד שומני לתנגודת לאינסולין. במחקרים האחרונים שנעשו על קשר בין כבד שומני ולסוכרת ראו שלאנשים עם כבד שומני הייתה פי 4.6 יותר סוכרת מאשר באילו שאובחנו ללא כבד שומני. היום יש יותר הכרה ההולכת וגוברת בחשיבות כבד שומני כמחלה- ובקשר שלה לסוכרת.
אבחון בקשתית העין לכבד שומני
כשמגיעים אלי אנשים לאבחון , אני מזהה בקשתית העין נטייה לכבד שומני גם כאשר בדיקות הדם מורות על אנזימי הכבד כתקינים. כשאני מאבחנת בעין שיש כבר את תסמונת x או סוכרת ורואה סימון על הכבד הטיפול כולל טיפול בכבד בצמחי מרפא ותזונה שמתאימה לסוכר ולכבד.
לדוגמא:
מטופל בן 50 חש עצבנות ועייפות על הבוקר. הוא סבל מסוכר שהתבטא ברמות גבוהות בבוקר. באבחון האירידיולוגי ראיתי שהוא סובל מסוכר ומחולשת כבד גנטית המצביעה על נטייה לכבד שומני. בדיקות הדם לא הראו זאת. המלצתי לו לעשות אולטרסאונד כבד ואכן ראו שהוא סובל מכבד שומני. כשהכבד שומני הוא גורם לעליית סוכר בבוקר.
התחלתי אתו טיפול תזונתי ועבדתי על הכבד עם צמחי מרפא.
תוך שלושה חודשים נעלמה תופעת עליית הסוכר בבוקר.
מה מראה העין על חולשת לבלב גנטית ובעיות עיכול
דרך כלל כשיש חולשת לבלב גנטית תהיה גם חולשה ביצור האינסולין וגם באנזימי העיכול.
הלבלב שלנו מייצר את אנזימי העיכול שתפקידם לפרק את המזון למולקולות קטנות מכדי שתהיה ספיגה תאית. במחסור של אנזימי עיכול אנו נרגיש נפיחות לאחר האוכל, עייפות, כבדות , גזים ועד עצירות.
מצב זה גורם גם לליחה בגוף ואלרגיות.
פירוק לא מושלם של רכיבי מזון (חלבונים) – יגרום לתופעה אלרגית, ובדרך כלל הנו תוצאה של מחסור באנזימים ובחומצת קיבה או רק במחסור של אנזימי עיכול.
חשוב לטפל בבעיה מראש על ידי צריכת אנזימי עיכול וחומצת קיבה לעזרה בעיכול המזון.
תזונה המומלצת לאנשים עם בעיית סוכר
ירקות
אפשר לאכול ירקות טריים ללא הגבלה. כדאי לתת יותר דגש על מזונות ירוקים כמו כרוב, קולורבי, ברוקולי, ארטישוק, אספרגוס זוקיני, כרובית, שן הארי, עלי תבלין- כי ירקות ירוקים יש בהם כלורופיל שמנקה את הדם ואינדקס גליקמי נמוך.
קטניות
קטניות הן אחד מסוגי המזון האיכותיים בעולם: הן מייצבות את רמות הסוכר בדם ומכילות הרבה חלבון. הקטניות כוללות, שעועית לסוגיה, גרגרי חומוס, עדשים, פולי סויה ומש. (שילוב של קטניות עם אורז או חיטה נותן חלבון מלא. לדוגמא, חומוס או מג'דרה).
פירות
הפירות המומלצים גם לבעלי רגישות אבל גם לכלל האוכלוסייה (כי סוכר לא מומלץ לאף אחד): תפוח עץ, אגס, פירות יער, אשכולית, פומלית, קיווי, אפרסק, משמש, נקטרינה ושזיף.
דגנים מלאים
אורז בסמטי חום, קינואה , גריסי פנינה, כוסמת, ולחם שיפון מלא.
אגוזים וזרעים
מומלץ לאכול כ-30 גרם אגוזים וזרעים לא קלויים ביום. מעשיר אתכם ברכיבים תזונתיים חיוניים ובשומנים בריאים. מומלץ במיוחד: שקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אלסר, מקדמיה, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת.
שמנים
שמן זית, טחינה ושמן קוקוס אורגני
חלבונים
גבינות עיזים, דגים, מג'דרה ועוף (עד פעמיים בשבוע) , טופו, קינואה, חומוס.
תחליפי סוכר מלאכותיים
תחליף סוכר הוא תוסף מזון שטעמו מתוק אך כמות האנרגיה שבו קטנה מזו של סוכר. חלק מתחליפי הסוכר הינם טבעיים ואחרים הם מלאכותיים ומכונים ממתיק מלאכותי.
ממתיק מלאכותי הוא תוסף מזון כימי בעל ערך תזונתי נמוך מאד, המשמש להמתקת המזון כתחליף לסוכר ומיוצר באופן סינתטי. ממתיקים מלאכותיים אינם מומלצים , מכבידים על הכבד וגורמים לסרטן, לאלצהיימר ומזיקים לבריאות.
דוגמאות נפוצות כמו – סכרין, .
אינדקס גליקמי –
מדד גליקמי או אינדקס גליקמי הוא מערכת דרוג לפחמימות המבוססת על השפעתן על רמת הגלוקוז בדם, שהומצאה על ידי ד"ר דייוויד ג'. ג'נקינס ב-1981.
הפחמימות שמתפרקות במהירות ובקלות במהלך תהליך העיכול הן בעלות הערכים הגליקמיים הגבוהים ביותר והשפעתן על הגלוקוז בדם היא חדה. פחמימות שמתפרקות לאט, ומשחררות גלוקוז באופן הדרגתי למערכת הדם, הן בעלות מדד גליקמי נמוך.
בכדי לקבל מדד גליקמי עבור מזונות שונים, מחשבים את השפעתם על הגלוקוז בדם בהשוואה למזון שנבחר כבסיס להשוואה. פרסומים מדעיים נוטים להשתמש בגלוקוז כבסיס להשוואה, ולכן לגלוקוז מדד גליקמי של 100. יש לכך יתרון של יכולת השוואה פשוטה.
בדרך כלל מפרשים מדדים גליקמיים באופן הבא:
מדד נמוך: מדד גליקמי נמוך מ-55
מדד בינוני: מדד גליקמי בין 55 ל-69
מדד גבוה: מדד גליקמי גבוה מ-70
נוכחות של שומן או סיבים תזונתיים יכולה לעכב את עיבוד הפחמימות, ובכך להקטין את המדד הגליקמי.
תחליפי סוכר טבעיים
אגבה כחולה אורגנית –אגבה הוא צמח הגדל במקסיקו ומכיל מיץ מתוק ודביק.ממתיק צמחי 100% טבעי המיוצר מליבת צמח האגבה הכחולה.
בעל אינדקס גליקמי נמוך ,מתוק יותר מסוכר, מתאים לסוכרתיים ולהיפוגליקמיים, מסייע לתפקוד מערכת העיכול, מתאים לאפייה.- מומלץ עד כף ביום.
סטיבייה – ממתיק הסטיבייה הוא מיצוי של החומרים הממתיקים המצויים בצמח הסטיבייה, שהוא צמח נפוץ בדרום ומרכז אמריקה. חומרי ההמתקה המצויים בסטיבייה הם בעלי כושר המתקה של פי 100 עד 300 מסוכרוז והם נטולי ערך קלורי. ניתן להשיג באבקה, טיפות , ניתן לגדל שתיל סטיבייה ולהשתמש בעלים.
רכז תפוחים טבעי – סירופ מרוכז המופק מתפוחים טריים וללא תוספת סוכר.
חשוב לקנות אורגניים ולבדוק את הסמלים האורגניים על המוצר.
התרופות הקונוונציונאליות
התרופות מכוונות להוריד את רמת הגלוקוז בדם ולתקן פגמים בבסיס המחלה. במקביל לאפקט החיובי, בחלק מהטיפולים מופיעות תופעות לוואי כמו השמנת יתר וירידה חדה ברמות הסוכר בדם. האם התרופות אכן מביאות לשיפור הבריאות ולהארכת חיים? פרסומים הראו שחלק מהתרופות אמנם שיפרו מדדים מסוימים בטווח הקצר, אך גרמו לבעיות כמו – כבד שומני, דלקת וסרטן הלבלב, עלייה במשקל, פגיעה בבריאות העצם, מחלות לב, אלצהיימר.
תרופות אינן יכולות להחליף ניהול של אורח חיים בריא המורכב מתזונה ופעילות גופנית.
טיפ
חליטות צמחים שמסייעים לסוכר:
קינמון, ג'מנימה, תה ירוק, גלגלה.
ניתן לקנות אצלי תמציות מקצועיות לאיזון הסוכר בגוף – לחץ כאן
מתכונים
עוגיות טחינה
מצרכים-
2 כוסות קמח כוסמין
3/4 כוס אגבה
1 כוס טחינה מלאה
4 כפות שמן קוקוס
אופן הכנה –
לערבב במעבד מזון ולעשות צורות
לשים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות
לאפות 20 דקות.
דייסת קוואקר
4 כפות שיבולת שועל
1 כוס מים או חלב שיבולת שועל
1/4 כפית קינמון
סטיביה או אגבה
1 כף חמוציות ממותקות במיץ תפוחי עץ
ניתן להוסיף כף שקדים גרוסים
הידעת? קינמון מווסת את הסוכר בדם.
בתיאבון!!!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
לא נשכח להקשיב לגופנו – לנשום עמוק, להזין אותו במזון איכותי, בחום, שמחה ואהבה…