לחם כוסמין ללא לישה

לחם כוסמין ללא לישה

לכמות אחת של לחם כוסמין ללא לישה

  • 3 כוסות קמח כוסמין.
  • 1/4 כפית שמרים יבשים.
  • 1 כפית מלח.
  • כוס וחצי מים.

כמות וחצי

  • 630 – גרם קמח כוסמין (מקביל לארבע וחצי כוסות קמח לבן).
  • 1/2 כפית שמרים יבשים.
  • 2 ורבע כוסות מים.
  • 1 וחצי כפיות מלח.

הכנת לחם כוסמין ללא לישה:

  • בערב מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף ליצירת בצק דביק, ומכסה בנילון נצמד.
  • משאירה בטמפ' החדר עד למחרת (אמור להיות 12 שעות).
  • בבוקר מעבירה לתבנית טפלון מוארכת בעזרת מרית סיליקון רטובה, כדי למנוע הידבקות הבצק למרית. אפשר לרפד את התבנית בניר אפיה, או לקמח אותה קלות, כי אחרת ללחם יש נטייה להידבק.
  • משאירה לתפיחה בתבנית עוד כשעה וחצי.
  • אופים בתנור מחומם מראש, כ 10 דקות 220 מעלות, אח"כ 180-200 עוד כ חצי שעה.
  • בשלב האחרון מוציאים את הלחם מהתבנית ובודקת אם הוא שחום מספיק, אם לא יש להחזיר את הכיכר לתנור בלי התבנית לעוד השחמה קלה.

ספרו לי איך יצא לכם המתכון בתגובות למטה.

בתאבון!

הורדה

חזרה לסלטים ומנות ראשונות

חזרה למתכונים