- מרכיבים:
4 קישואים בינוניים (אפשר גם זוקיני מי שאוהב) מגורדים בפומפיה גסה
1 כרישה (פרסה, לוף) קצוצה עד לחלק הסיבי (הירוק)
1 בצל פרוס לטבעות – לא דק מדי
1 גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
רבע כרוב קטן פרוס
2 תפוחי אדמה קטנים או 1 תפוח אדמה ו-1 בטטה מגורדים בפומפיה גסה
1 כוס קמח חומוס
חצי כוס שמן זית
צרור פטרוזיליה קצוצה ו/או כוסברה
מלח הימלאיה לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
לימון לפי הטעם
ניתן להוסיף מעט סירופ מייפל או סירופ קוקוס ולשים פלפל שחור ולימון בכמות יותר גדול - אופן ההכנה:
1. מגרדים בפומפיה גסה את הקישואים, הגזר ותפוחי האדמה/בטטה. אפשר במעבד מזון במקום בפומפיה, בזהירות כדי לא להפוך את הירקות למימיים.
2. מכניסים את כל הירקות המגורדים לקערה גדולה מוסיפים את התבלינים, שמן הזית ויתר הירקות החתוכים ומערבבים.
3. מוסיפים מלח בכמות קטנה מערבבים וטועמים, עד לקבלת הטעם הרצוי.
4. מוסיפים את קמח החומוס ומערבבים.
5. מחממים תנור ל-190-200 מעלות, עדיף חום מלמטה.
6. מומלץ להשתמש בתבנית פאי מפיירקס שקופה 24-26 – פורסים עליה נייר אפיה ומשמנים במעט שמן זית.
7. משטחים את התערובת בתוך התבניות בטפיחות לחץ.
8. שופכים מעט שמן זית וסירופ מייפל או סירופ קוקוס מעל.
9. מכניסים לתנור ומשגיחים כל הזמן, כדי להגיע למידת ההשחמה הרצויה. - טיפים:
הירק הבסיסי הוא הקישוא ואפשר להוסיף כל ירק שאוהבים.
אפשר להכין גם עם ירקות קפואים מלקט נורמנדי, שהושרו במים רותחים.
בתאבון!
רומי חוכמה תמליץ על המנה והסלט המתאימים במיוחד למצבך על פי הנטורופתיה. בעזרת אבחון אירידולוגיה אוכל להמליץ על המנות הראשונות והסלטים שיתרמו לך ביותר. לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני ללא עלות או התחייבות התקשרו 052-878-1537 או דרך צור קשר.