קארי עם קציצות מקמח חומוס בחלב קוקוס
לכופתאות:
- 10 גבעולי פטרוזיליה שטופים היטב.
- 1 בצל בינוני קלוף.
- 1 תפוח אדמה קטן קלוף.
- ¾ כוס (100 גרם) קמח חומוס.
- ½ כף כמון טרי טחון.
- ¼ כוס מים.
- 1 כף שמן זית.
- קורט מלח ופלפל שחור.
לרוטב:
- בצל.
- שום.
- ג'ינג'ר.
- זרעי חרדל, זרעי כמון (לא חובה).
- ירקות (אני שמתי תפו"א, אפונה, מנגולד, אפשר לשים תרד/גזר/דלעת וכו').
- פחית חלב קוקוס.
- אבקת קארי.
- כורכום.
- מעט בהרט/קינמון.
אופן הכנה
במעבד מזון קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה והבצל, מעבירים לקערה, מגררים דק את תפוח האדמה (תקפידו לקשור את הכופתאות, במקום להשתמש בביצים או בגלוטן) ומעבירים לקערה.
מוסיפים את קמח החומוס, הכמון, המים, שמן הזית, המלח והפלפל.
מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה עם ריח של פלאפל. מניחים בצד.
מכינים את הרוטב:
מחממים שמן זית/קוקוס במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים בצל קצוץ, שום וג'ינג'ר ואת גבעולי המנגולד (קצוצים). מוסיפים את זרעי החרדל והכמון ומטגנים.
להוסיף פלחי תפו"א ואת שאר התבלינים ולטגן הרבה זמן עד שהתפו"א מעט משחימים (לערבב בעדינות מדי פעם). מוסיפים אפונה ואת עלי המנגולד. לטגן כ-5 דקות.
להוסיף את חלב הקוקוס ומעט מים רותחים. להרתיח ולבשל על אש בינונית עד שהתפו"א רכים. קורצים מעיסת הכופתאות כדורים קטנים ומניחים במחבת.
אם צריך מוסיפים מים חמים כך שיגיעו עד לחצי מגובה הכופתאות. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
מדי פעם מנערים בעדינות את הסיר כדי לוודא שהכופתאות לא נדבקות לתחתית ושהרוטב עוטף אותן מכל הכיוונים. לאחר כ-10 דקות הופכים את הכופתאות. לאחר כ-10 דקות מסירים מהאש ומגישים.
בתאבון!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני על פי הנטורופתיה ללא תשלום וללא התחייבות צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, או השאירו פרטיכם בדף צור קשר המובנה באתר.