שילוב של אורז מלא עם גרגירי חומוס נותן חלבון מלא מהצומח.
גרגירי החומוס עשירים בסידן, אשלגן, ויטמין B3, ויטמין C, והם בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
- מרכיבים (4-5 מנות):
1. 1/4 קילו פולי חומוס (ספרדי)
2. כוס ושליש מים
3. כוס אורז מלא
4. 1/4 כוס שמן
5. 1 בצל גדול קצוץ דק
6. 1 גזר מגורר
7. 1/4 כוס סירופ סירופ מייפל או קוקוס
8. מלח הימלאיה
9. פלפל
10. פטרוזיליה קצוצה דק לקישוט - אופן ההכנה:
1. משרים את פולי החומוס במים למשך הלילה, מסננים ושוטפים היטב.
2. מעבירים לסיר, מכסים במים נקיים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שפולי החומוס רכים, מסננים ושומרים את מי הבישול ומחזירים את פולי החומוס לסיר.
4. מודדים כ- 2 כוסות ממי הבישול של החומוס – ניתן להוסיף מי ברז אם צריך – מכניסים עם האורז לסיר ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה עד שהאורז מוכן (25-30 דקות).
6. בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל והגזר ומבשלים על אש בינונית נמוכה עד שהבצל מזהיב.
7. בוחשים פנימה את סירופ המייפל/הקוקוס ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה עוד כשעה או יותר (התבשיל הזה הוא כמו חמין).
8. מוסיפים את תערובות הבצל לתוך תערובת האורז ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה.
9. מתבלים במלח ופלפל מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
בתאבון!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני על פי הנטורופתיה ללא תשלום וללא התחייבות צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, או השאירו פרטיכם בדף צור קשר המובנה באתר.