הקלורבי – לא אבד עליו הקלח…
כרוב הקלח, או בשמו המוכר קולרבי, הוא זן ירק חד-שנתי ממין הכרוב במשפחת המצליבים. עוד ירקות במשפחה זו ויתרונותיה מפורטים בהמשך. מקור השם קלורבי בגרמנית, מצירוף המילים Khol כרוב + Rübe לפת.
מאפייניו:
בתחילת גידולו נראה הקולרבי דומה מאוד לכרובית, ברוקולי או כרוב. הוא נקטף בשלב מוקדם יותר בהשוואה לזנים אחרים במין הכרוב, אחרת יהפוך לסיבי וטעמו יאבד את עדינותו.
לרוב, ירק גדול הוא סימן לכך שנקטף מאוחר מדי. ישנם כמה זנים בקבוצת כרוב הקלח בחלקם צבע הקליפה סגול. בכל הזנים פנים הירק ירוק בהיר נוטה לצהוב.
יתרונותיו:
הקולרבי מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C, ויטמינים B1, B2, B6, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל, סידן ונחושת. הוא דל בקלוריות ולכן מומלץ לדיאטת הרזיה, הוא קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף.
העלים ניתנים אף הם לאכילה (כמרכיב בסלט למשל), הם מזינים אף יותר מן הירק עצמו ומכילים בנוסף גם קרוטינואידים.
הקולרבי ניתן לאכילה טרי או מבושל. הוא דומה בטעמו לליבת הכרוב או לגבעול הברוקולי, אם כי טעמו מתוק ומתון יותר.
מתכון טעים לשיפודים טבעוניים:
מרכיבים:
1 חבילת טופו אורגני חתוכה לקוביות
חבילת פטריות שיטאקה טריות
2-3 קישואים
2 פלפלים אדומים
2-3 קולרבי
המשרה:
3/4 כוס שמן זית כתית
4 שיני שום כתושות
כף אבקת ג'ינג'ר
4 כפות סויה
כף אגבה
מלח הימלאיה ופלפל לבן לפי הטעם.
אופן ההכנה:
להשרות את הטופו והירקות במשרה ללילה.
למחרת היום לשים על השיפוד לסירוגין קובית טופו, ירקות ושוב קובית טופו ולצלות על האש.
בתיאבון!!!
עוד קצת על משפחת המצליבים:
עלי הכותרת של משפחת המצליבים מזכירה צלב ומכאן שמם. מקורם מהמזרח, סין ויפן. יש מאות זנים של מצליבים. הירקות המוכרים כאן בארץ: הברוקולי, כרוב הניצנים, הכרוב, הכרובית, הכרוב הסיני, הלפת, חזרת הגינה, הקולרבי, הצנון, הצנון הלבן, החרדל, הקייל וגרגר הנחלים.
שיהיה יום טוב,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.