שלום חברים,
מחקרים חדשים מעשר השנים האחרונות מתארים את האלצהיימר כסוכרת מסוג 3.
המסר הוא שניתן למנוע ברוב במקרים את מחלת האלצהיימר באמצעות שינוי תזונתי.
בעין אפשר לראות בבירור מצבים של רעלים בגוף המשפיעים על המוח כמו עודף סוכר וחולשה בלבלב, ואלרגיות למזון הרבה לפני התפרצות של דלקת.
ושוב – המנטרה של אכילת פחמימות מרכבות, שמנים מהצומח ונטילת אומגה 3 עובדת לטובת הבריאות בכלל, ובריאות המוח בפרט.
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופטית
לשיפור התזונה המתאימה לך אני ממליצה על אבחון באירידולוגיה. אשמח לענות על כל שאלה בקשר למדללי דם על פי הנטורופתיה. צרו קשר בטלפון 052-8781537 או צור קשר באתר.
זהירות דלקת בגוף
הדלקת היא מגפה בעולם המערבי ההורסת את המערכת החיסונית לכל מחלה כולל מחלות כרוניות ודגנרטיביות כמו סרטן, אלצהיימר, מחלות לב כליליות, דלקת פרקים ומחלות אוטואימוניות בכלל.
בעשור האחרון יצאו הרבה מחקרים המצביעים בבירור על דלקת כסיבה למגוון מחלות שמובילות לניוון עצבי.
דלקת מוחית מעורבת בכל דבר החל מפרקינסון, טרשת נפוצה, מחלת הנפילה, אוטיזם, אלצהיימר ודיכאון.
הדלקת היא תגובה טבעית המופיעה במהירות אחרי מכה או גירוי, כדי לעזור לגוף לטפל בעצמו, ולא אמורה להימשך זמן רב.
אבל כשהדלקת יוצאת מכלל שליטה היא תוקפת את הגוף ומתפשטת לכל חלקי הגוף. כשהדלקת משתוללת, הגוף מייצר כימיקלים רבים המביאים לירידה בתפקוד התאים, ובעקבותיה להרס תאים.
הגורמים לדלקת:
סוכר וקמח מזוקק – הם הגורמים הבולטים ביותר לדלקת. הם מעודדים עליות חדות ברמות האינסולין במצב זה גופינו לא מסוגל לפרק חלבון שמייצר פלאקים המקושרים למחלות מוח.
כמו כן רמות סוכר גבוהות בדם מעוררות תגובות ביולוגיות, שגוררות בעקבותיהן שרשרת ארוכה של תגובות ביוכימיות המפעילות גנים שגורמים לדלקת כרונית, שעלולה להביא להתקשות והיצרות של עורקים במוח המוביל לדמנציה וסקולארית.
סוכרת מכפילה את הסיכון ללקות באלצהיימר. אפילו טרום סוכרת כשרמת הסוכר רק מתחילה לעלות נמציאה קשורה להידרדרות בתפקוד המוחי ולהתכווצות מרכז הזיכרון במוח, והיא מהווה בפני עצמה כגורם סיכון להתפרצות אלצהיימר.
גלוטן – הגלוטן הוא חלבון שמורכב מגלוטנינים וגליאדינים כל אחת מהן עלולה לגרום לרגישות, שמובילה לדלקת.
הדגנים שאנו אוכלים היום מכילים פי 40 יותר גלוטן מלפני 10000 שנה והסיבה היא ההכלאות שנוצרו ובמיוחד ההנדסה הגנטית שהחילה לפני 50 שנה ואפשרה לנו לגדל דגנים שמכילים פי 40 יותר גלוטן.
הרגישות לגלוטן לא תמיד מתבטאת במחלת הצליאק. ההשפעה עלולה לחול על כל איבר בגוף, גם אם המעי הדק בריא. גם המוח נמצא בסיכון גדול אם הוא סובל מרגישות לגלוטן.
רגישויות למזון הן תגובה של מערכת החיסון. הן מופיעות גם אם לגוף חסר אנזים שדרוש לעיכול רכיב מסוים במזון.
יש אנשים החווים תסמינים של כאבי בטן, שלשול/עצירות ובחילה ויש כאלה שאינם חווים סימנים ברורים במערכת העיכול. ואף על פי כן עלולים לסבול ממתקפה שקטה על מקום אחר בגוף, כגון מערכת העצבים.
רגישות לגלוטן נגרמת כתוצאה מהגליאדין שבגלוטן. בעיה נוספת עם הנוגדנים לגליאדין היא שהם עלולים להתחבר ישירות עם חלבונים שנמצאים במוח. וגורמת ליצירתם של ציטוקינים דלקתיים נוספים במוח.
שומנים – מחקר משנת 2008 שפורסם בכתב עת Movement Disorders הראה כי בעלי הרמות הנמוכות ביותר של כולסטרול LDL נמצאים בסיכון גבוה בכ-350 אחוז ללקות בפרקינסון.
בשנת 2007 פרסם כתב העת Neurology מחקר שנערך בקרב למעלה 8000 אלפים איש בני ששים וחמש ומעלה בעלי תפקוד מוחי נורמלי ועקב אחריהם במשך 4 שנים, שבמהלכן פיתחו 280 מבין הנבדקים שיטיון כלשהו אצל רובם אובחן אלצהיימר.
החוקרים בקשו לזהות דפוסי אכילה שלהם. אצל אנשים שמעולם לא אכלו דגים (כלומר אומגה 3) הסיכוי ללקות בשיטיון ובאלצהיימר עלה ב-37 אחוז.
אנשים שצרכו דגים ושמנים מהצומח כגון שמן זית, זרעי פשתן ואגוזי מלך הסיכוי לפתח שיטיון היה נמוך ב60 אחוז.
לשיפור התזונה המתאימה לך אני ממליצה על אבחון באירידולוגיה. אשמח לענות על כל שאלה בקשר למדללי דם על פי הנטורופתיה. צרו קשר בטלפון 052-8781537 או צור קשר באתר.
כולסטרול – טוב או רע לתפקוד המוח?
ב-2012 פרסם מנהל המזון והתרופות האמריקאי הצהרה, לפיה תרופות הסטאטינים (המורידות את רמת הכולסטרול) עלולות לגרום לתופעות לוואי קוגניטיביות כגון אובדן זיכרון ובלבול.
מחקר מ-2012 שערכה אגודת הרופאים האמריקאית הציג עלייה מדהימה של 48 אחוז בסיכון לסוכרת בקרב נשים שנטלו סטאטינים. מחקר זה כלל 160,000 נשים לאחר גיל המעבר.
אחת הסיבות העיקריות לכך שסטאטינים גורמים להפרעות במוח שהם משתקים את יכולתו של הכבד לייצר כולסטרול כתוצאה מכך רמת ה-LDL בדם צונחת משמעותית.
כולסטרול ממלא תפקיד חיוני במוח בכך שהוא מאפשר תקשורת בן נוירונים ומעודד צמיחתם של תאי מוח חדשים.
שומן באברים הפנימיים פוגע במוח
יש הוכחות לכך ששומן הקרביים מחולל תהליכים דלקתיים בגוף והוא בעצמו נעשה מודלק. סוג שומן זה משכן בתוכו שבטים שלמים של תאי דם לבנים דלקתיים.
למעשה המולקולות ההורמונליות והדלקתיות שמייצר שומן הקרביים מושלכות היישר לכבד, שמגיב בתגובות דלקתיות וחומרים חוסמי הורמונים.
המחלות הקשורות לשומן הקרביים מגוונות – החל מהשמנת יתר ותסמונת מטבולית וכלה במחלות אוטואימוניות, סרטן ומחלות מוח.
במחקר שפורסם ב-2005 החוקרים רצו לבדוק האם יש קשר בין מבנה המוח לבין גודל הבטן. התוצאות היו מדהימות ככל שהכרס הייתה גדולה כן מרכז הזיכרון במוח היה קטן יותר.
כן גובר הסיכון לשבץ במוח, הקשור לפגיעה בתפקוד המוחי.
המוח בראי האירידיולוגיה
במפה אירידיולוגית המוח נמצא בקצה העליון של הקשתית. ניתן לראות סירקולציה דם חלשה על ידי הילה לבנה מעל הקשתית ומתחת לקשתית.
ניתן לראות נטייה להפרעות בתפקוד המוח על ידי הילה מעל קשתית העין ככל שהיא עבה הבעיה חמורה יותר.
- ניתן לזהות בקשתית העין:
- איך מערכת העיכול משפיעה על המוח
- נטייה לאלרגיות למזונות עקב מחסור באנזימי עיכול.
- רעלים בגוף שמשפיעים על המוח וכמובן סוכרת.
- באזור המוח יש סימנים שמעידים על דיכאון וחרדה ועל בעיות מיניות.
לסיכום: באירידיולוגיה ניתן לטפל בהפרעות קשב וריכוז, בבעיות זיכרון ובבעיות במערכת העצבים.
לשיפור התזונה המתאימה לך אני ממליצה על אבחון באירידולוגיה. אשמח לענות על כל שאלה בקשר למדללי דם על פי הנטורופתיה. צרו קשר בטלפון 052-8781537 או צור קשר באתר.