הכוסברה.
תבלין הודי? קישוט קולינרי? ואולי עשבי מרפא?
כל התשובות נכונות.
❀ ❀ ❀
הכוסברה לא נועדה רק להוסיף גווני ירוק לשולי הצלחת. השימוש הקולינרי הוא רק קצה הקרחון . הכוסברה מלאה יתרונות בריאותיים פוטנציאליים שהרוב פשוט מפספסים כשהם זורקים את הקישוט המדהים הזה לפח לאחר אכילת המנה .
הכוסברה נחשבה כצמח מרפא שריפא אבעבועות שחרות, ובימינו הוא מעולה לטיפול בדלקות עור עיניים, שילשולים, אפתה (כיב) בפה, הפרעות במחזור החודשי, דלקת הלחמית, עליה ברמות הסוכר .
לכוסברה עשרה מרכיבים של שמני אתריים, שישה סוגים של חומצות, מינרלים וויטמינים. אלו עוזרים להפחית נפחיות כמו: נפיחות עקב תפקוד לקוי של כליות או אנמיה , חלק מהמרכיבים בכוסברה גורמים להטלת שתן ושחרור של עודפי מים מהגוף.
הכוסברה מנטרלת מתכות כבדות בכב, בדלקות עור מפחיתה את הגירוי, הנפיחות ואי הנעימות ומשפרת את מראה העור. התכונות נוגדות החמצון של הכוסברה מצוינות לבעיות בעור כגון אקזמה, יובש ופטריות.
חלק מהחומצות הקימות בכוסברה, יעילות מאוד בהפחתת רמות הכולסטרול בדם. הם מפחיתים את רמת הכולסטרול הרע לאורך הקירות הפנימיים של העורקים והוורידים , כוסברה אף עוזרת להעלות את רמות הכולסטרול הבריא (HDL ) כוסברה משמשת למניעת בחילות, הקאות והפרעות בקיבה.
עלי כוסברה טריה הם מתאבנים מצוין ומכינים את המעיים לארוחה . הוכח כי צריכת כוסברה מפחיתה לחץ דם
כוסברה היא חומר חיטוי מצוין וטבעי.
בנוסף, היא עוזרת להאיץ את תהליך הריפוי של כיבים וגם לרענן את הנשימה כוסברה משמשת לעתים קרובות כמרכיב חיטוי של משחות שיניים טבעיות.
למעשה, לפני המצאת משחת השיניים, אנשים היו לעסו זרעי כוסברה כדי להפחית ריח רע מפה !
בכוסברה תכולה גבוהה של ברזל ויש בה תכונות אנטי היסטמין שהן אנטי אלרגיות. שמן כוסברה מצויין להורדת נפיחות כתוצאה מעקיצות יתושים דבורים וחרקים.
בכוסברה תרכובת טבעית הנלחמת בחיידקים לא רצויים המתרבים ע"י הרעלת מזון, היא גם עשירה בסידן ומצויינת לטיפול באוסטופורוזיס. היא מווסתת הפרשה הורמונית מהבלוטות האנדוקריניות ומפחיתה את כאבי המחזור.
בשל היותה מלאה במרכיבים הפועלים על הגוף ,ישנם כאלה האלרגים לכוסברה, בדקו את עצמכם… נשים מניקות רבות טוענות כי הכוסברה מגבירה חלב אם , היוועצי עם רופא.
אז אחרי שהשתכנענו ביתרונות הבריאותיים, קדימה לעבודה:
❀ ❀ ❀
רוטב פסטו כוסברה :
2 כוסות עלי כוסברה טריה (עלים + 2 ס"מ מהגבעול)
1 שן שום
קורט מלח גס – אני משתמש במלח ים מלדון
1/2 כוס שמן זית כתית
אגוזי מלך 1/4 כוס / פקאן – קצוץ
להכניס את כל המרכיבים לבלנדר, לטחון בעוצמה חזקה.
אם התערובת יבשה ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית.
עמיד במקרר שבוע וניתן להקפאה.
❀ ❀ ❀
בריאות שלמה ונשימה רעננה!
רומי חוכמה- אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537.
תמונה: freedigitalphotos