הקיץ אמנם מסמל יצירתיות ומאופיין בשעות אור ארוכות ובילויים משמחים, אך העונה החמה הולכת ומתחממת באזורנו, ושלא כמו הבדואים אין אנו מתרגלים אליה באמת.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
אנשים רבים מתלוננים על עייפות שלא נגמרת, ולא תמיד בגלל הבילויים המוגברים האופייניים לעונה.
על פי הראיה הטבעית אנו מגיעים לעונת הקיץ אחרי שהגוף עובר משלב האביב המתאפיין בניקוי וסילוק שארית החורף – לקיץ עצמו שהוא חם, לח, יאנגי, ומעייף… ולכן חשוב מאוד לשים לב למה שאנו מכניסים לגוף על מנת להרגיש טוב ולחוש חיוניות גם בעונה חמה זו, גם אצל ילדים בחופש רצוי לשמור על הגבולות כמה שניתן כדי להכניס אותם לתלם לקראת שנה הלימודים הקרובה בחודש הבא נרחיב על הנושא.
בגליון הזה ריכזתי לכם כמה טיפים שיעזרו לכם ליצור גבולות.
לרפואה המשלימה יש שיטות משלה להתמודד עם קשיי החום והחלטתי להביא בפניכם את מה שיש לנטורופתיה להציע, לרפואה הסינית ולאירוודה ההודית.
אני מאחלת לכם קריאה מהנה באהבה רומי חוכמה
הנכם מוזמנים להיכנס לחנות שלנו ולהתרשם מפורמולות צמחי מרפא למגוון בעיות וחיזוק – לחצו כאן.
הקיץ בראיה נטורפתית
בגלל עומס החום, אנחנו זקוקים למזונות מקררים: יותר מזון טרי ופחות מזון מבושל- סלטים
ופירות ותבשילים קלילים. מזון טרי מבחינה אנרגטית הוא מקרר, ולכן מתאים יותר לארוחה קיצית.
- כדי לא להעמיס על הגוף כדאי להימנע ממוצרים מהחי כמו בשר וביצים שהם קשים לעיכול ומעלים את רמת החומציות בגוף ואת הטמפרטורה שלו.
- הקיץ בארצנו הינו חם במיוחד ולכן רצוי להמעיט בצריכת מלח, להעדיף בישול קל, סלטים חיים, ופירות.
- מבין הפירות כדאי להעדיף פירות תוצרת הארץ כמו ענבים, תפוחים, מלון, אבטיח, סברס ותאנים, ולא פירות שהושתלו במיוחד מארצות אחרות כמו פירות טרופיים מנגו, בננה, אנונה.
- מזון שמתאים לאזור שאנו חיים בו הוא: חומוס, טחינה, לבנה, שמן זית, מג'דרה, זיתים ירוקים, שקדים ירוקים.
- בקיץ מבלים יותר בחוץ ולכן גם אוכלים הרבה בחוץ. מכיוון שהמזון נוטה להתקלקל מהר יש עלייה בהרעלות מזון. לכן מומלץ לבדוק היטב איפה אנחנו אוכלים, מבחינת הניקיון הכללי היגיינת האוכל, והתחלופה המהירה (מקום פופלרי עדיף).
- הפירות, הירקות והנבטים מכילים ויטמינים, מינרלים ואנזימים נוגדי חמצון – ויש להגביר את צריכתם כדי ליצור מאגרים בגופנו.
- חשוב לשתות הרבה, ומלבד מים אפשר להכין משקאות קיציים מעניינים, כמו משקה מלימון ונענע -לימונענע- עם /בלי ממתיק משקה מרימונים , משקה טרי מתפוחים . תה צמחים קר מהצמחים האהובים עליכם, או סתם מים קרירים עם פרחי הדרים.
- אפשר לשלב תבלינים עם אופי קריר יותר כמו לואיזה, נענע, לימונית ולהכין מהם משקאות קלים.
- חשוב להוריד תבלינים ממריצים ומחממים כמו ג'ינג'ר, צ'ילי, פלפל – על מנת לאזן את הגוף.
קיץ לפי הראיה הסינית
לפי הרפואה הסינית חשוב שנחיה בהרמוניה עם שינויי מזג האוויר בין העונות ולכן נשנה ונתאים את עצמינו לעונה באמצעות בחירה והתאמה של מאכלים ואופן הכנתם.
- בקיץ כדאי להימנע מאכילת מזון מטוגן וממזון שעבר בישול ארוך (תבשלי קדרה למיניהם). מזונות אלו הינם מחממים ומכבידים על הגוף.
- מומלץ להפחית בצריכת בשר כולל עוף, בשר הינו מחמם ודרושה אנרגיה רבה לעיכולו. עדיף להחליף עוף בדג.
- מזון קליל לעיכול: ירקות ופירות מטריים, סלט קינואה, אורז, דגים ירקות מוקפצים קלות.
- מזונות נפוצים נוספים שעשויים להקל עלינו את חודשי הקיץ הם תפוחים, מלונים, לימונים, פפאיה, אננס, זוקיני והכי חשוב- המלפפון
- החום גורם לנו לאכול פחות: מומלץ לאכול ארוחות קטנות יותר, וביניהם לנשנש פרי או ירק.
- על אף החום מאכלים קרים מדי מחלשים את מערכת העיכול וכדאי להימנע מהם לדוגמא: גלידה, ברד, מים קפואים
מנגנון ההזעה שמטרתו היא לקרר את הגוף, פועל בצורה מוגברת במהלך הקיץ, לכן יש להחזיר נוזלים באמצעות שתייה מרובה. עדיפות למים. ניתן לתבל אותם בעשבים כמו נענע, לואיזה, לימונית ומנטה שיוסיפו קרירות וטעם. חשוב להמעיט בשתייה מתוקה שאינה מרווה את הצימאון ומוסיפה קלוריות מיותרות. וכדי לדעת ששתינו מספיק עלינו לוודא שהשתן שלנו צלול (לא צהוב).
קיץ בראיה איורוודית
לפי האיורוודה הקיץ היא עונה עייפה במהלכה עדיף להרפות ולא להעמיס.
התיאבון קטן יותר ובהתאם על התזונה להיות מועטת, אבל חשוב להימנע ממצבי רעב.
יש להשתמש במאכלים ותבלינים מצננים כמו – פירות, כוסברה, שוש קירח, כמון, מלפפון וירוקים נוספים.
יש להפחית צריכת מזונות חריפים, חמוצים ומלוחים. יש לצמצם או לוותר על אלכוהול.
אורח חיים מומלץ:
- לעשות הכל באיטיות ובנחת. זוהי לא עונה טובה ללחץ.
- מקלחות קרות.
- פעילות מועטה, כולל הפחתה בפעילות מינית.
חופש גדול
ילדים בחופש הגדול כדי שלא יהיה טראומתי להכניס את הילדים לתלם בספטמבר כדאי לא לפרוץ את הגבולות לחלוטין בחופש הגדול, כמה טיפים שיכולו לסייע לכם לשמור על השגרה:
– חשוב לשים דגש שהילדים יאכלו ארוחות מרכזיות רק כאשר הם רעבים ולא משעמום וסמוך לשעות שהם רגילים לאכול במסגרת של הגנים ובתי ספר.
– שעות שינה- חשוב לתת לילד לישון את כמות השעות שהוא רגיל גם בחופש הגדול ולא יותר, ילדים זקוקים לשעות שינה מרובות יותר התורמות לערנותם וחיוניותם במהלך היום, חשוב לציין שהורמון הגדילה מופרש בלילה, ילדים נמצאים בתהליך של גדילה וחשוב לתת לילדים לישון בצורה איכותית. הגישו ארוחת ערב קלה שלא תכביד ותמנע שינה טובה ורצופה.
– חטיפים ונשישנושים- הינם חלק מהכיף, אנא בחרו חטיפים בריאים כגון- בייגלה מחיטה מלאה או מקמח כוסמין, פופקורן דל שומן, חטיף אנרגיה, פירות טריים ,ארטיק קרח ועוגיות בריאות שניתן להכין ביחד עם הילדים- רצוי לקבוע עם הילדים מראש איזה נשנוש הם בוחרים לאכול היום.
– כאשר אתם יוצאים ליום כיף בחוץ הערכו מראש עם האוכל – הקפידו להביא לילדים את הארוחות/ כריכים, ירקות ופירות מוכנים מראש כך שלא תתפתו לקנות ג'אנק פוד בחוץ.
– הכי חשוב – הקרינו לילדים שלכם מה שאתם רוצים ללמד אותם על אורח חיים בריא – ילדים קולטים ולומדים מההורים אנא שמשו כדוגמא ואל תתטיפו להם אם אתם לא עומדים מאחורי המילים שלכם .
חופשה נעימה, כיפית ובטוחה
איך שומרים על תפריט בריא מחוץ לבית
כאשר אנו בוחרים לעשות שינוי בחיינו – שחלק נכבד מזה מתבטא בשינוי הרגלי התזונה, המלכודת הכי גדולה היא האכילה בחוץ.
כמה טיפים שיכולים לעזור:
- ללמוד להגיד לא- זה הכלל הראשון והקשה מכולם. אבל אנחנו חייבים להיות אסרטיביים עם עצמינו ועם הסביבה ולסרב להכניס לגופינו דברים לא רצויים.
- לבקש סלט ירקות- בכל המסעדות גם מסעדות המוגדרות פאסט פוד אפשר למצוא סלט. עדיף לבקש את הרוטב בצד.
- כשמוזמנים לארוחה משותפת להביא רוטב בריא- רוטב לסלט המבוסס על טחינה או ג'ינג'ר או שמן זית ולא על רוטבי שמנת ימצא את קהל האוהדים שלו בכל ארוחה. ככה שבנוסף לרווח שלכם זהו גם מעשה טוב לזולת.
- לאתגר את הטבח- אפשר לבקש גם מנות שלא קיימות בתפריט אבל מבוססות על רכיבים שקיימים במסעדה כמו מנה של ירקות מאודים ואורז מלא, ותוספת של אגוזים וזרעים במסעדה אסייתית. פסטות מקמח מלא עם רוטבי ירקות במסעדות איטלקיות או להתמקד בסלט ירקות, טבולה ירקות, וחומוס טרי במסעדות מזרחיות. (ואם יש מזל יש גם פיתות מקמח מלא).
- כאשר אנחנו מחוץ לבית ימים שלמים מומלץ להצטייד בארוחות קטנות- כמו כריך בריא, פרי עם אגוזים ושקדים, עוגיות בריאות כדי לא להגיע לרעב גדול. כי כשמגיעים לא מורעבים לארוחה גם בבית וגם במסעדה ניתן יותר לשלוט ברמת הפיתויים וברמות סוכר תקינות בדם.
מתכוני קיץ טעימים ורעננים תודה למטופלים/ת שהעבירו לנו את המתכונים הללו לאחר שבחרו בשינוי אורח חיים ומרגישים נהדר
סמוד'י ירוק – להתחלת היום
הסמוד'י עשיר במינרלים וויטמינים " מולטי ויטמין".
חומרים:
- 2 עגבניות.
- 2 מלפפונים.
- 1/2 אבוקדו.
- 1/8 בצל בינוני.
- 1 שן שום.
- 3 גבעולי סלרי.
- 1/2 כוס פטרוזיליה (רבע צרור).
- 1 כפית מיץ לימון.
- 5 עגבניות מיובשות.
- קורט מלח.
- 1 כוס מים.
אופן ההכנה:
- הכניסו את כל החומרים לבלנדר וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
- כעת ניתן למזוג לכוס גבוהה וללגום לאט. את מה שנשאר ניתן לשמור בצנצנת זכוכית במקרר. (ניתן להוסיף מעט פלפל חריף למי שאוהב טעם פיקנטי חריף- אבל זכרו שפיקנטי זה מחמם!)
- ניתן גם להוסיף בזיליקום טרי, או אורגנו מיובש או לנסות ירקות אחרים כגון כוסברה, כרוב ירוק , שומר , שמיר הכל על פי טעמכם האישי.
סלט קינואה
חומרים:
- 3/4 כוס קינואה ( בכל צבע שתבחרו).
- כוס וחצי מים רותחים.
- כוס וחצי מים רותחים.
- 100 גרם טופו אורגני ללא הנדסה גנטית.
- חופן פטרוזיליה.
- 2 שיני שום קצוצים.
- 1 כף שמן שומשום.
- 1 כף רוטב סויה אורגני.
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.
- 1/2 כוס חמוציות ממותקות במיץ תפוחי עץ.
- ניתן לקשט באגוזי מלך קצוצים.
אופן ההכנה:
- מבשלים את הקינואה במים עד שכל המים נספגים ופנים הגרגיר נעשה שקוף.
- מערבבים את הקינואה עם שאר החומרים ומוסיפים את שמן השומשום ורוטב הסויה.
- ומגישים.
סלט עדשים שחורים ועלים ירוקים
(חומרים לקערה לא גדולה – כדאי לעשות כמות כפולה אם יש שותפים לאכילה).חומרים:
- כוס עדשים שחורות.
- כורכום.
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס.
- חצי צרור כוסברה קצוצה גס.
- גרירת קליפת לימון מלימון אחד.
- הלימון עם הקליפה המגורדת חתוך קטן – ללא החרצנים.
- מיץ מ-3 לימונים.
- 3 שיני שום גדולות פרוסות דק.
- שמן זית.
- מלח,פלפל.
אופן הכנה:
- מבשלים את העדשים השחורות בהרבה מים ומעט כורכום למשך 17 דקות אחרי הרתיחה (עד שהן מתרככות, אך עדיין לא הופכות לעיסה).
- מקררים לטמפרטורה חמימה ומערבבים פנימה את העלים הירוקים הקצוצים והשום.
- מגרדים קליפה מלימון אחד ומערבבים לתוך העדשים.
- חצי מהלימון המגורד קוצצים דק ומוסיפים לעדשים.
- לסחוט מיץ מ-2 לימונים, להוסיף לסלט ולתבל במלח ופלפל לפי טעמכן.
הערה: לא משנה כמה לימון תשימו פנימה, אחרי כמה שעות במקרר הסלט יראה לכם לא מתובל. תוסיפו עוד לפי ראות עינכן. להגיש קר.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
גלידת יוגורט עם פירות יער, לימון וסירופ אגבה
חומרים:
- 3 כוסות פירות יער טריים או קפואים או מופשרים.
- 1 כף קליפת לימון מגוררת.
- 2 כפות מיץ לימון.
- 3/4 כוס סירופ אגבה או יותר.
- 400 גרם (2 מכלים) יוגורט – לפחות 3% שומן מחלב עיזים.
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפת יד.
- מעבירים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מכסים ומאחסנים במקפיא למשך 30 דקות.
- מוציאים ומעבדים שוב את התערובת במעבד מזון למשך 5 דקות. מחזירים לקערה, מכסים ומקפיאים שוב – הפעם למשך 45 דקות. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות. מעבירים למקפיא ל- 8 שעות לפחות לפני ההגשה.
- להגשה, מניחים כדור או שניים של הגלידה בכוסות הגשה , שמים מעל מעט פירות יער,פרוסות לימון ומעט סירופ אגבה.
פשטידת קישואים
חומרים:
- 5 קישואים.
- 2 בצלים.
- 1 כוס שמן זית עד 0.5% חומציות.
- 1 ביצה אורגנית.
- 1/2 כוס קמח כוסמין מלא.
- 1/2 כוס קמח חומוס.
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
- מגרדים את הקישואים וקוצצים את הבצל. כדי להוציא את המים אני בד"כ שמה את הקישואים והבצל הקצוצים במסננת ומפזרת מלח מעל, מחכה איזה חצי שעה, שעה שהמים יצאו.
- מערבבת את כל הרכיבים יחד מתבלת לפי הטעם עם מלח ופלפל (עם המלח יש להיזהר בגלל המלח שפיזרנו להוצאת המים).
- שמים בתבנית ואופים את הפשטידה עד שמשחימה מעט.
דפי אורז בסגנון אסיאתי
קל להכנה ומתאים לקיץ- הג'ינג'ר מחמם -אז לא כדאי להגזים בכמות.
טחינה- עשירה בסידן.
ג'ינג'ר- מצוין למערכת העיכול.
נבטים- מולטי ויטמין.
המצרכים ל-4 ראפים:
- חבילה של דפי אורז ,היותר גדולים ( בערך בגודל של צלחת ארוחת הערב).
- 4 כפות של טחינה מהולה במים וג'ינגר טרי מוגורד.
- 6 עלי חסה.
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות.
- 1 מלפפון חתוך לרצועות דקות.
- 1 כוס כרוב חתוך לרצועות ירוק או סגול.
- בערך 2 כפות ג'ינגר טרי מוגרר.
- 1/2 חבילה של חמניות,נבטי ברוקולי או נבטים אחרים.
- 12 עלי בזיליקום.
- 12 עלי נענע.
- 1 גמבה חתוך לרצועות.
שיטה:
מרתיחים קומקום מים ,שמים מים בקערה שגודלה יותר מדפי האורז ומוסיפים מים רותחים עד שהמים חמימים.
לוקחים דף אורז אחד ומוסיפים למים ממתינים כ- 20 עד 30 שניות עד שהדף מתחיל להתרכך והופך לבן. מוציאים ומניחים על משטח נקי כגון קרש חיתוך.
בשלב זה צריך לעבוד מהר למדי. שמים שכבה דקה של תערובת הטחינה, בערך שני רבעים בדרך למעלה.
מניחים בקו דק על הטחינה על הירקות- ומנסים שלא יהיו הרים וגבעות!
לגלגל:
מרימים את הקצב הקרוב אליכם ומתחילים לגלגל, ובאמצעות האצבעות יוצרים ראפ "הדוק" בלי כיסי אוויר . להשאיר למשך 5 דקות להתקשות מעט ואז לחתוך לחצי.
טיפים:
לפני שמגלגלים את הדף , שמים את הדף הבא בתוך המים, קוצצים את כל הירקות בהתחלה בכדי שאפשר יהיה להשתמש בהם מיד שדפי האורז מוכנים.
שלגון לימון ביתי:
חומרים:
- 4 לימונים
- 1/2 כוס ( 125 מ"ל) עלי מליסה רפואית דחוסים מעט.
- 2 כוסות (500 מ"ל) מים רותחים.
- 1/3 כוס (75 מ"ל) סירופ אגבה.
אופן ההכנה:
- גררו את קליפתו של לימון אחד והניחו בצד.
- סחטו את הלימונים במסחטה חשמלית או ידנית.
- קצצו את עלי המליסה הרפואית.
- הכניסו לקערה את המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, המליסה הרפואית הקצוצה וסירופ האגבה.
- ערבבו בקערה וחלקו בכוסות או בכלי אחר להגשה והקפאו.
- ניתן להחליף את מיץ הלימון במיץ תפוזים לקבלת שלגון תפוז, כנ"ל גם לרימונים ותפוחים.
- במידה והילד לא משתף פעולה ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות סירופ אגבה.
טיפ החודש:
סגולותיו של המלפפון
הנתונים התפרסמו בעיתון 'ניו יורק טיימס' במסגרת הסדרה: 'מוקד על הבית', סדרה שהתמקדה בדרכים יצירתיות, הנראות לעיתים מעט הזויות, לפתרון בעיות יום-יומיות.
- מלפפונים מכילים את רוב הויטמינים להם הנכם נזקקים מידי יום ביומו. מלפפון אחד בלבד מכיל ויטמין B1 , ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B5, ויטמין B6, חומצה פולית, ויטמין C, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ואבץ.
- חשים עייפות של אחה"צ? השליכו את המשקאות מכילי הקפאין והחליפום ב…מלפפון. מלפפונים הינם הנם מקור מצוין של ויטמין B ופחמימות, העשויים לגרום להתאוששות מהירה שתמשך שעות.
- עייפתם מההתעבות על מראות חדר האמבטיה לאחר המקלחת? נסו למרוח בפרוסת מלפפון את המראה, זה ימנע את הערפול וייצור רגיעה, מעין ניחוח של ספא.
- האם זוחלים וחלזונות משוטטים בערוגות גינתכם? הנחו מספר פרוסות מלפפון בתבנית אפיה חד-פעמית מאלומיניום וגינתכם תהיה חופשית ממזיקים. הכימיקלים במלפפון יוצרים תגובה כימית עם האלומיניום ומשחררים ריח שאינו מורגש ע"י בני אדם, אך מטריף את המזיקים וגורם להם להימלט מהאזור.
- מחפשים דרך מהירה וקלה להפטר מהצלולית לפני ההליכה לבריכה? נסו למרוח פרוסה או שתיים של מלפפון על האזור הבעייתי למספר דקות. הפיטוכימיקלים (תרכובות כימיות טבעיות), הנמצאים במלפפון גורמים לקולגן הטבעי בעור להתהדק, מייצבים את השכבה החיצונית של העור ומטשטשים את מראה הצלולית. וזה פועל היטב גם על קמטים!
- מעוניינים להימנע מחמרמורת (הנגאובר) או מכאב ראש נוראי בעקבות ליל שתייה. אכלו מספר פרוסות מלפפון לפני ההליכה למיטה, והתעוררו למחרת רעננים וללא כאב ראש. מלפפונים מכילים מספיק סוכר, ויטמין B ואלקטרוליט, המספיקים לחידוש מלאי המזון החיוני שהגוף איבד, שומר מרכיבים אלו באיזון ובכך מונע גם את החמרמרת וכאב הראש.
- מעוניינים להתמודד עם 'נישנושי' האוכל של אחה"צ והערב? מלפפונים שימשו במרוצת ההיסטוריה, ולעיתים קרובות ע"י ציידים, סוחרים ומגלי ארצות אירופיים לארוחות חפוזות לשיכוך הרעב.
- יש לכם פגישה חשובה או ראיון עבודה ואתם מגלים שאין לרשותכם די זמן לצחצח נעליים? מרחו מלפפון טרי חתוך על הנעליים, הכימיקלים אותם הוא מכיל יגרמו לברק מיידי ועמיד, פעולה שגורמת גם למראה נפלא וגם לדחיית מים.
- אזל לך שמן 40- WD ויש לשמן ציר חורק? מריחת פרוסת מלפפון לאורך הציר הבעייתי תעלים את הצרימה !
- מתוחים, לחוצים ואין לכם זמן להירגע במסג' או בספא? חתכו מלפפון והשרו בסיר מים רותחים. הכימיקלים וחומרי המזון מהמלפפון, בתגובה למים הרותחים, ישתחררו באדי המים ויפיצו ניחוח מרגיע, המענג אמהות טריות וסטודנטים במבחנים הסופי כאחד…
- אך סיימתם ארוחה עסקית וגיליתם שאין ברשותכם גומי לעיסה או מנטה ? טלו פרוסת מלפפון ומעכו אותה כנגד החיך עם לשונכם למשך 30 שניות, למניעת ריח רע מהפה. הפיטוכימיקלים יחסלו את הבקטריה בפה, הגורמת לריח הרע.
- מעוניינים באמצעי ידידותי לסביבה לניקוי הברזים, הכיורים ואביזרי הנירוסטה ? קחו פלח מלפפון ומרחו על המשטח החיצוני, אותו אתם מעוניינים לנקות. פעולה זו לא בלבד שתסיר את הצטברות המשקעים של שנים ותחזיר את הברק אלא שלא תשאיר סימנים ואף לא תזיק לאצבעות ולציפורניים במהלך הניקוי.
- כתבתם בעט ושגיתם ? קחו את חלקו החיצוני של המלפפון ובאיטיות השתמש בו למחיקת הנדרש למחיקה. מתאים גם למחיקת צבעי 'קרייטון' ומרקרים, בהם השתמשו הילדים 'לקישוט' הקיר.
לא נשכח להקשיב לגופנו- לנשום עמוק, להזין אותו במזוןאיכותי, בחום, שמחה ואהבה …
טיפולים נוספים בקליניקת "רומי חוכמה" – טיפול ברייקי ובפרחי באך ♥
רייקי- אנרגיית החיים האוניברסלית
הרייקי היא תורה יפנית עתיקה הפועלת באופן הוליסטי (הכולל את השלם), המטפל בשורש הבעיה ולא רק מעלים סימפטומים.
אנרגיית הרייקי היא אנרגיית חיים בעלת כוחות ריפוי החודרת בעדינות אל כל יישות (אדם, חיה, צמח) שבה מטפלים, ומרפאת לעומק את היסוד האמיתי של הבעיה. הרייקי מוצאת את דרכה לאותו איזור בגוף אשר דורש ריפוי.
הרייקי תומך בכל ישות ומשפר את מצבה בכל המישורים – הפיזי, הנפשי והרוחני.
איך זה עובד?
כוח החיים זורם בתוכנו דרך מרכזי האנרגיה שלנו (צ'אקרות) בזמן מחלה או בתקופות בהם הגוף חווה שינויים, תחושות, פחדים, חרדות ואי נעימות כלשהי המחשבות והרגשות השלילים מתחברים לשדות האנרגטיים שלנו. הדבר גורם לקצר בזרימת כוח החיים ומחליש את מערכות הגוף שלנו.
הרייקי היא אנרגיה המרפאה בכך שהיא זורמת דרך המקומות הפגועים בגוף, מטעינה אותם באנרגיה הרמונית וגורמת לאנרגיה דיסהרמונית להעלם.
כך כוח החיים מחדש את זרימתו באופן טבעי ובריא.
הרייקי פועל גם כרפואה מונעת, המגינה מפני מחלות. רייקי יכול לעזור לנו למצוא את דרכנו חזרה למצב של בריאות ,שלמות רגיעה ואהבה.
בשילוב עם תמציות פרחי באך:
ד"ר אדוארד באך היה בין הראשונים שדיברו על טיפול גוף – נפש, הוא פיתח 38 תמציות של פרחים אשר עשויים מהאנרגיה של הפרח ז"א הוא מצא דימיון רב בין הפרחים הספציפים הללו לתכונות אופי של האנשים. תפיסתו הייתה – "אני מטפל באדם ולא במחלה".
התמציות מופקות מפרחי בר הנקיים מדשנים וכימיקלים ועוזרים להתמודדות במצבים של לחץ, חרדה , פחד, דיכאון, כעס וכו'. התמציות עוזרות לחדש את הקשר של המטופל עם האני שלו ולשחרר את הדיסהרמוניה במצב הרגשי/ נפשי הגורמת למחלה.
התמציות מרפאות לא ע"י תקיפת המחלה אלא ע"י הצפת התכונה/מחשבה/חולשה אשר תוקעת אותנו, הן עוזרות לסלק רגשות שליליים ומשנות עמדות ותכונות אופי באופן שתורם לשלוות הנפש.
רומי חוכמה
052-878-1537 טלפקס- 09-7745305
מרפאה: שד' מנחם בגין 1, רעננה
הערה חשובה – בהרשמה לירחון אתם הופכים להיות חלק מרשימת התפוצה של רומי חוכמה.
אנא כנסו לאתר הבית להרשם, ההרשמה נמצאת בירחון.
אם אתם חושבים שחברכם ירצו להנות מהעיתון אנא המליצו להם להרשם ונשמח לצרף אותם.
כל הזכויות שמורות לרומי חוכמה.