לרגל השנה החדשה אנו מבקשים ומבטיחים לעצמינו לעשות דברים שישפרו את חיינו ויהפכו אותם לטובים יותר. אחד הדברים שחשוב, ואפשר לשנות הוא כמובן- התזונה.
אומרים שמותר האדם מהבהמה הוא זכות הבחירה החופשית, דבר אותו לא תמיד קל ליישם. במשך כל שנות עבודתי אני רואה שינויים משמעותיים הקורים לאלה שעושים שינוי תזונתי שמשפיע על שינוי פנימי נפשי ורוחני.
הדבר מתבטא החל מתחושה ומראה טוב יותר, שינוי במצב האנרגיה, ריכוז גבוה ומצב רוח טוב יותר ועד לריפוי ממשי מדברים שנראו כחסרי מרפא.
בנוסף חשוב לזכור-שכחלק מהבחירה החופשית נוכל להחליט ולשים לב באיזה חומרים אנו משתמשים מההיבט האקולוגי ובכך לגרום לשינוי- גם עבורנו וגם עבור הדור הבא.
בירחון הפעם ניתן טיפים פשוטים לעזרה במשימת המשמעת העצמית בשולחן החג, ונפרט בקצרה על סגולות הבריאות של סמלי החג- ונוסיף על תרומתם ליופי.
אני מאחלת לכולנו שנת בריאות, עם הרבה עוצמה פנימית שבעזרתה נצליח לחולל שינויים טובים בחיינו.
אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם האומץ לשנות את אשר ביכולתי והתבונה להבחין בין השניים.
הנכם מוזמנים להיכנס לחנות שלנו ולהתרשם מפורמולות צמחי מרפא למגוון בעיות וחיזוק – לחצו כאן.
אני מאחלת לכם קריאה מהנה שנה טובה וחג שמח!!!
באהבה רומי חוכמה.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
סגולות הברכות שעל השולחן
מזונות החג אף הם תורמים לבריאות- כדאי להתמקד בהם.
תפוח:
התפוח מכיל 82% מים, 15% פחמימות, 3% סיבים תזונתיים ופחות ממחצית האחוז של חלבון ושומן.
אכילת תפוח מפחיתה את הסיכון ללקות באסטמה ובמחלות נשימה כרוניות.
התפוח הירוק ידוע כמרחיק מיגרנות, מספיק רק להריח תפוח ירוק והמיגרנה נעלמת. מחקרים מראים כי כל צורה שבה צורכים תפוח ירוק מסייעת בהרחקת מגרנות.
אכילת קליפת התפוח משפיעה על ירידה ברמות הכולסטרול.
ציפת התפוח (תוך הפרי) משמשת כמקור טוב לוויטמין C. תפוח בגודל ממוצע, שמשקלו 112 גרם, מספק 25 אחוז מהכמות המומלצת היומית של הוויטמין.
ברפואה הטבעית משתמשים בתפוחים כמזון מרפא בבעיות של: עששת שיניים, השמנה, דלקת פרקים, בעיות עור, אנמיה, נדודי שינה, אבנים במרה ועוד.
תרגום מפתגם עממי אנגלי: אכילת תפוח מידי יום – ישמור את הרופא הרחק.
דבש:
יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוהי אבותינו, שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה כדבש
הדבש מוכר ברפואה העממית כמחטא וכאנטי דלקתי העוזר לנטרול רעלנים מהגוף. לדבש יש השפעה על הכבד, הוא עוזר לטיפול בכיב קיבה, עצירות, אפטות בפה ודלקות חניכיים, יתר לחץ דם וכן לשיכוך כאבים.
לפי הרפואה ההודית חשוב להשתמש בדבש לא מחומם (מצויין על האריזה:טבעי או טהור) כי סגולותיו נעלמות כאשר מחממים אותו.
אסור לשכוח שהדבש מתוק יותר מסוכר לבן וכמוהו נספג במהירות בדם, כמו כן,הוא מכיל יותר קלוריות מסוכר לבן.
אך בניגוד לסוכר הלבן הוא מכיל חלבונים, מינרלים (כגון ברזל, נחושת, זרחן, אשלגן ונתרן) אנזימים וויטמינים (במיוחד מקבוצת ה- B). ככלל, ככל שצבעו של הדבש כהה יותר כך רמת נוגדי החמצון גבוהה יותר.
דבש איננו מומלץ לחולי סוכרת או לסובלים מקנדידה וכן לתינוקות עד גיל שנה, מומלץ- עד כפית דבש אורגני איכותי ליום.
דגים:
יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוהי אבותינו, שנהיה לראש ולא לזנב
הדגים עשירים באומגה 3 שהן חומצות שומן החיוניות למספר תפקידים חיוניים בפעילות הלב וכלי-הדם: המסת טריגליצרידים והורדתם במהירות לרמה הנדרשת, העלאת רמת "הכולסטרול הטוב" (HDL) ויצירת יחס מתאים בין "הכולסטרול הטוב" ו"הכולסטרול הרע" (LDL), מניעת סתימות בכלי-הדם על-ידי המסת ה"פלאק" מדפנות כלי-הדם, מניעת שינויים פתאומיים בקצב הלב ומניעת דלקות בכלי-הדם.
כמו-כן, חומצות אומגה 3 חיוניות לאיזון לחץ הדם וטמפרטורת הגוף, למנגנון קרישת הדם, לייצור הורמונים ועוד.
חשוב לדעת כי טיגון מבטל את הערך הבריאותי של דגים. במספר מחקרים נמצא שאכילת דגים מטוגנים או קציצת דג לא הפחיתו את הסיכון למחלות ולעיתים אפילו להפך- הגבירו את הסיכון למחלות.
צריכה של דגים צלויים או אפויים קשורה עם הגברת כמות אומגה 3 בדם בעוד שצריכה של דגים מטוגנים או קציצות דג.
הסיבה לכך שהאפקט המגן של דגים אינו מצוי בדגים מטוגנים יכול להיות מוסבר בכמה דרכים. אחד ההסברים הוא שדגים מטוגנים מכילים גם הרבה חומצת אומגה 6 הנובעת משמן הטיגון.
לכן היחס אומגה 6 לאומגה 3 בדג מטוגן גדל לטובת אומגה 6 והאפקט המגן של אומגה 3 נעלם.
דגים העשירים באומגה 3 אותםמומלץ לשים על שולחן החג – מקרל, הרינג, סלמון, בס, קרפיון, בקלה ועוד.
רימון:
"יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותינו כרימון"
פרי הרימון המאפיין צמחיה ים תיכונית- מתחיל להבשיל בספטמבר . אנו יודעים שהרימון הוא נוגד חימצון חזק וברפואה העממית משתמשים בו לריפוי פצעים, טיפול בזיהומים, כאבי גרון וראומטיזם.
בקליפת הרימון מסייעת בקטילת תולעים, אמבות וטפילים אחרים במערכת העיכול. בשנים האחרונות חוקרים את תרומתו בעיכוב תאים סרטניים. (במיוחד סרטן העור וסרטן הערמונית).
פרי הרימון יש כ- 155 קלוריות שהם 3 מנות פרי. הפרי עשיר באשלגן התורם להורדת יתר לחץ דם, יצירת גליקוגן בשריר ובכבד (הגליקוגן הוא מאגר הפחמימות בגוף), בניית חלבונים בגוף, איזון חומצה – בסיס בדם.
הרימון מכיל כמות יפה של ויטמין B6. החשוב לפעילות תקינה של אנזימים רבים השותפים במסלולים מטבולים רבים ומגוונים כמו- הורדת רמות הומוציסטאין שברמה גבוהה הוא גורם סיכון למחלות לב, יצירה ופרוק של חלבונים בדם, מניעת אנמיה, ומניעת בחילות.
הפרי מכיל קרוטנואידים (קבוצה של פיגמנטים המצויים בעיקר בצמחים). המוכרים כבעלי תכונות נוגדות חימצון (אנטי אוקסידנטים) ועקב כך הם נמצאים במוקד מחקרים רבים אשר בודקים את יכולתם האפשרית לעכב את התפתחות מחלת הסרטן ומחלות לב – כלי דם .
הפרי גורם לעצירות, לכן מיץ רימונים מועיל שיש שילשולים.
תמר:
"יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ולאלוהי אבותינו, שיתמו אויבנו ושונאינו, וכל מבקשי רעתנו"
תכולת הסיבים העשירה בפרי התמר מסייעת לפעילות מערכת העיכול. הסיבים משפרים את מעבר המזון במערכת, מה שעשוי לסייע במניעת מחלות הקשורות לתזונה המערבית – עצירות, דיברטיקולוזיס (מחלת סעיפים שהם מעין כיסים בולטים במעי הגס) ואף סרטן המעי הגס.
פרי התמר מכיל סוכרים טבעיים המספקים אנרגיה זמינה לגוף (המוסלמים שוברים את צום הרמדאן באכילת תמר). הוא מכיל אחוז חלבון גבוה מזה של רוב הפירות (2.3%-5.6% ל-100 ג'), הוא דל מאוד בשומן (פחות מ- 0.5% ל-100 ג') ומכיל אחוזים גבוהים של סיבים תזונתיים.
הסיבים מסייעים לתחושת שובע, עשויים לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול בדם ולשפר את פעילות מערכת העיכול.
כמות הסיבים התזונתיים ב-100 ג' תמרים גבוהה בהשוואה למרבית הפירות – עד פי שלוש מאשר בבננה ותפוח ופי חמש מאשר בשזיף.
פרי התמר מכיל שישה ויטמינים ולפחות 15 מינרלים, ביניהם מרכיב של פלואוריד, התורם לשמירה על בריאות השיניים.
התמר עשיר בזרחן, סידן ומגנזיום, מינרלים החשובים למבנה התקין של העצם, וזאת עד פי 10 מפירות אחרים. כמו כן הוא עשיר באבץ, הנחוץ לעור בריא, להחלמת פצעים ולגדילה, ובאשלגן, המסייע לאיזון לחץ דם וחשוב לתפקוד תקין של התאים, מערכת העצבים ומערכת השרירים.
התמר, פרי דל נתרן, הוא מבין המזונות הטבעיים העשירים ביותר באשלגן וכוחו יפה להשלמת החוסרים ולאיזון משק הנוזלים ולחץ הדם בגוף.
רמות הברזל, החשוב למניעת אנמיה, נעות ברוב זני התמרים בין 0.8 ל-1.6 מ"ג ל-100 ג', פי חמש מאשר בבננה או שזיף ופי עשר מתפוח או תפוז.
לתמר אינדקס גליקמי גבוה ולכן הוא לא מומלץ לחולי סכרת, ולאנשים המכורים לסוכר או עושים דיאטה.
סלק:
"יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוהי אבותינו, שיסתלקו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו"
הרפואה הטבעית דוגלת מאוד בכוחות הריפוי של הסלק האדום:הוא משפר את מערכת החיסון בגוף באמצעות שיפור מעבר חמצן לתאים ולרקמות,וזה נעשה על ידי עידוד ייצור תאיי דם לבנים חדשים.
שיפור מעבר החמצן לתאים עוזר ללב, לשרירים ולמערכת העצבים. קיימות הוכחות שאכילת סלק גורמת לתאי סרטן להפוך לנורמלים או למות עקב שיפור מעבר החמצן אליהם.
זה אולי לא יבריא את המחלה אבל יכול לעזור להאריך חיים ולשפר את איכות החיים. הסלק גם עוזר לייצב את רמת החומציות בגוף (p.h).
דבר החשוב לחסינות הגוף מכיוון שבקטריות גדלות ומתפתחות כשרמת החומציות בגוף לא מאוזנת. (לכתבה על חומציות לחצו כאן).
לכן הסלק משמש גם לטיפול בדלקות כרוניות. לסלק אין תופעות לוואי והוא מתעכל בקלות. יש לאכול את הסלק האדום לתקופת זמן ארוכה על מנת לשפר את הבריאות הכללית ולטיפול במחלות כרוניות.
הצריכה הממוצעת היא שני ראשי סלק בגודל ממוצע ליום. האפקטיביות של סלק מבושל זהה לסלק לא מבושל או למיץ סלק. לא צריך להיבהל אם ההפרשות נצבעות באדום אחרי אכילת הסלק (על ידי הבטנין, הצבע האדום כהה שבסלק) זה נורמלי ולא מזיק- ועובר אם לא אוכלים סלק.
גם עלי הסלק בריאים מאוד אך חשוב לדעת כי עלי סלק מכילים חומצה אוקסלית ולכן אנשים שסובלים מאבנים בכליות או דלקת פרקים צריכים להימנע מצריכתם.
דלעת:
"יהי רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שתקרע רע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו"
הדלעת שייכת למשפחת הדלועיים, המשפחה האכילה הגדולה ביותר בעולם, הכוללת גם את המלפפונים והמלונים.
הדלעת מכילה קרוטנואידים (בטאקרוטן), ויטמין C, E, אשלגן, ברזל וסיבים תזונתיים מחזקת את הטחול, את המערכת החיסונית ואת שורשי השיער. מונעת יצירת ליחה.
תורמת לתחושת שובע וליצירת דם. מסייעת לאסטמה, ברונכיט ושיעול, ומווסתת את רמת הסוכר בדם ומחזקת את מערכת החיסון.
הדלעת יכולה להועיל לסובלים מתחלואי קיבה ומערכת העיכול (יש לה השפעה משלשלת) ואף למקרים של מחלות לב וכליה ( היא מעודדת השתנה). בעבר נחשבה הדלעת כאמצעי לטיפול רפואי באנשים שסבלו מחום שנבע מטיפוס ודיזנטריה.
סגולות רפואיות אלו מיוחסות לתכולת האשלגן והמגנזיום הגבוהה, המשיבים את איזון המינרלים על כנו. ולשומרי הדיאטה באשר הם – כל זה ניתן לנו במחיר של כ-20 קלוריות בלבד לכל 100 גרם דלעת מבושלת .
הדלעת מכילה נוגדי חמצון כמו ויטמין A, קרוטנואידים (אלפא ובטא קרוטן) והיא גם מקור טוב לוויטמין C, K ו- E ומכילה כאמור ריכוזים גבוהים של מינרלים כמו מגנזיום, אשלגן וברזל.
הדלעת גם מכילה כמות מכובדת של סיבים תזונתיים – כוס דלעת משומרת מכילה כשבעה גרם סיבים תזונתיים – כרבע מהצריכה היומית המומלצת.
גם גרעיני הדלעת ("גרעינים לבנים") עשירים בסיבים ומינרלים, ולמעשה נחשבים לתחנות כוח וירטואליות היכולות לסייע במצבי דלקת, סוגי סרטן שונים, אוסטיאופורוזיס ומחלות של שלפוחית השתן והפרוסטאטה, שכן גם הם מכילים בטא-קרוטן, ויטמין E ופיטוסטרנים (הורמונים הנמצאים בצמח).
בזכות רכיבים אלה יכולה הדלעת לתרום לתפקוד תקין של שלפוחית השתן, להקל על התכווצויות, ולחזק את שרירי שלפוחית השתן.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
איך לשמור על פוקוס בחגים
החגים הם סוג של מלכודת דבש עבור אלה המודעים לתזונה בריאה ושמירה על המשקל. קשה מאוד לעמוד בפיתויים ולכן אתן לכם כמה טיפים שיעזרו לעבור בכיף ובבריאות את החג הזה:
- לא להגיע לארוחות החג רעבים – עדיף לאכול שעתיים לפני הארוחה סלט ירקות או ירקות מבושלים, כוס מג'דרה, לחם כוסמין/שיפון קלוי עם ממרח טחינה. מה שחשוב זה להגיע רגועים כשהבטן לא ריקה – כדי לא להתנפל על האוכל.
- לפני הארוחה שתו 2-3 כוסות מים פושרים.
- כאשר אתם בתהליך ניקוי או בדיאטה או בכלל בשמירה על אורח חיים בריא ומתאים לכם השתדלו להגיע לארוחה עם משהו שאתם יכולים לאכול על מנת שלא יהיה מצב שלא יהיה לכם מה לאכול על השולחן (מניסיוני- בסוף כולם טועמים ממנת הבריאות ונחשפים למודעות חדשה-ראו בזה מעשה טוב)
- מתוקים – לדאוג להביא לכם תחליפים מתוקים ללא תוספת סוכר – חלווה ללא סוכר, עוגיות תמרים של שטמפר מומלץ ( ניתן לרכוש בחנויות טבע).
- תמיד לבחור את האופציה הגרועה פחות שעל השולחן – עדיפות לדגים על בשר , ועדיפות לעוף על בשר בקר.
- אם אתם מוזמנים ל"על-האש" – שימו לכם דגים / פרגית וכמובן עדיפות לירקות על האש שזה מעדן, אפשר לשים במרינדה טופו ולשים אותו "על האש".
- זכרו אתם בראש השנה – זהי ההזדמנות לשינוי לכבוד השנה החדשה עשו בחירות מודעות , אכלו מזונות בריאים אשר גורמים לכם לנחות ונותנים לכם הרגשה ויטלית ועוצמתית זכרו – אנחנו מה שאנחנו אוכלים.
מתכונים לערב חג:
סלט עלי מנגולד וחומוס
חומרים:
- 1 חב' לביבות ארטישוק (קפוא).
- 1 חבילת עלי תרד קפוא.
- 1 חב' עלי מנגולד טריים.
- 2 בצלים גדולים.
- 3 עגבניות טריות.
- 3 שיני שום טרי.
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק.
- 1 כוס גרגירי חומוס – אשר הושרו במים לילה.
תבלינים:
- 1 כף פפריקה.
- 1/2 כפית פלפל שחור.
- 1/2 כפית כמון.
- מלח.
- כורוכם.
אופן ההכנה וסידור הסיר:
שלב ראשון – לטגן קלות את הבצל עם העגבניות והשום.
שלב שני – להוסיף את עלי המנגולד, כוסברה, עלי התרד והחומוס ומעל להוסיף את הארטישוק לרבעים.
להוסיף מים עד כיסוי ולבשל במשך שעה על אש נמוכה.
טעים טעים, בתאבון!
ולמנה עיקרית:
כרוב ממולא- צמחוני
חומרים:
כרוב בינוני – טיפ – להקפיא את הכרוב מראש וביום של ההכנה להוציא כמה שעות לפני עד שמפשיר לגמרי – העלים רכים יותר כך לא צריך לבשל אותו לפני ההכנה.
למילוי:
- 2 כפות שמן זית אורגני.
- 2 גזרים מגורדים.
- ראש סלרי מגורד.
- אופציה- מי שאוהב חמוץ- מתוק יכול להוסיף סלק מגורד.
- חצי כוס אורז בסמטי אורגני לא מבושל.
- 2 שיני שום כתושים.
- כפית פפריקה.
- כפית קינמון.
- ביצה אורגנית אחת.
- שתי כפות קוואקר דק.
לרוטב:
- מיץ עגבניות אורגני- כוס/ למי שאסור עגבניות- מים עם פפריקה מתוקה.
- 3/4 כוס מים.
- כף שמן זית.
- כפית פפריקה.
- כפית קינמון.
- גבעולי נענע.
ההכנה:
- לטגן את כל הירקות עם שמן זית ולהוסיף את האורז בסוף.
- לטבל במלח, פלפל וכפית קינמון וכפית פפריקה.
- מסירים מהאש מכניסים ביצה אחת אורגנית עם שתי כפות שטוחות קוואקר דק ושתי שיני שום מעוכות.
- לערבב הכל.
מילוי:
- לשים מהמילוי על כל עלה של כרוב.
- לגלגל ולקפל יפה.
- ולשים בסיר גדול ושטוח בצורה צפופה.
- בקערה- לערבב כוס מיץ עגבניות אורגני עם 3/4 כוס מים ו-2-3 כפות שמן זית, להוסיף כפית וחצי סירופ אגבה, מיץ מחצי לימון גדול ואם יש צורך להוסיף עוד בסוף ל]י הטעם אחד, מלח, פלפל, כפית קינמון, כיפת פפריקה וגבולי נענע לא לקצוץ בשביל הטעם.
- לצקת הכל מעל ממולאי הכרוב ולכסות, לתת לזה כמה הרתחות לבשל על אש קטנה כשעה וחצי.
- מי שרוצה אפשר להעביר לתבנית פיירקס להשחמה בתנור.
ובתאבון!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
טיפ החודש
טיפים ליופי טבעי – הדבש, התפוח והרימון מהווים חומרי בסיס גם בתעשיית היופי.
בריא מועיל וזול להשתמש בחומץ תפוחים טוב- כשהוא מהול כמחציתו במים מינרלים או מורתחים- על מנת לנקות את הפנים מידי ערב. עושים זאת עם צמר גפן טבול בתמיסה. אחרי הסיבוב הראשון של הורדת האיפור או אבק היום, כדאי לחזור על הפעולה שנית (על נקי). חומץ המופק מסיידר תפוחים עשיר בויטמינים כמו C,A ו B, ומינרלים כמו ברזל, אבץ, סידן.
– למיצוק העור כדאי למרוח דבש על עור פנים נקי ולשטוף אחרי כחצי שעה.
– הרימון משמש היום בתעשיית היופי – החל מהגרגירים, הקליפה ומיץ הרימון ועד התמצית: שמן המופק מזרעי הרימון. השמן תורם להתחדשות העור ולטיפול בפיגמנטציה ובקמטים.
לא נשכח להקשיב לגופנו-לנשום עמוק, להזין אותו במזון איכותי, בחום,שמחה ואהבה …
לכל חברי הקליניקה
בפתח שנה מדהימה זונשמח לאחל לכם
חג שמח ושנהנפלאה מלאה ב-עשייה,יצירה, בריאות, אומץ, שמחה, כיף, התבוננות, הקשבה, שינוי, למידה, רגעי הנאה,נתינה לזולת, שקט והמון המון אהבה.
נמשיך להיות כאן ולהושיט יד רחבה לכל מי שמעוניין
♥אוהבת רומי חוכמה ♥
טיפולים נוספים בקליניקת "מבט לטבע" – טיפול ברייקי ובפרחי באך ♥
רייקי- אנרגיית החיים האוניברסלית
הרייקי היא תורה יפנית עתיקה הפועלת באופן הוליסטי (הכולל את השלם), המטפל בשורש הבעיה ולא רק מעלים סימפטומים.
אנרגיית הרייקי היא אנרגיית חיים בעלת כוחות ריפוי החודרת בעדינות אל כל יישות (אדם, חיה, צמח) שבה מטפלים, ומרפאת לעומק את היסוד האמיתי של הבעיה. הרייקי מוצאת את דרכה לאותו איזור בגוף אשר דורש ריפוי.
הרייקי תומך בכל ישות ומשפר את מצבה בכל המישורים – הפיזי, הנפשי והרוחני.
איך זה עובד?
כוח החיים זורם בתוכנו דרך מרכזי האנרגיה שלנו (צ'אקרות) בזמן מחלה או בתקופות בהם הגוף חווה שינויים, תחושות, פחדים, חרדות ואי נעימות כלשהי המחשבות והרגשות השלילים מתחברים לשדות האנרגטיים שלנו. הדבר גורם לקצר בזרימת כוח החיים ומחליש את מערכות הגוף שלנו.
הרייקי היא אנרגיה המרפאה בכך שהיא זורמת דרך המקומות הפגועים בגוף, מטעינה אותם באנרגיה הרמונית וגורמת לאנרגיה דיסהרמונית להעלם.
כך כוח החיים מחדש את זרימתו באופן טבעי ובריא.
הרייקי פועל גם כרפואה מונעת, המגינה מפני מחלות. רייקי יכול לעזור לנו למצוא את דרכנו חזרה למצב של בריאות ,שלמות רגיעה ואהבה.
בשילוב עם תמציות פרחי באך:
ד"ר אדוארד באך היה בין הראשונים שדיברו על טיפול גוף – נפש, הוא פיתח 38 תמציות של פרחים אשר עשויים מהאנרגיה של הפרח ז"א הוא מצא דימיון רב בין הפרחים הספציפים הללו לתכונות אופי של האנשים. תפיסתו הייתה – "אני מטפל באדם ולא במחלה".
התמציות מופקות מפרחי בר הנקיים מדשנים וכימיקלים ועוזרים להתמודדות במצבים של לחץ, חרדה , פחד, דיכאון, כעס וכו'. התמציות עוזרות לחדש את הקשר של המטופל עם האני שלו ולשחרר את הדיסהרמוניה במצב הרגשי/ נפשי הגורמת למחלה.
התמציות מרפאות לא ע"י תקיפת המחלה אלא ע"י הצפת התכונה/מחשבה/חולשה אשר תוקעת אותנו, הן עוזרות לסלק רגשות שליליים ומשנות עמדות ותכונות אופי באופן שתורם לשלוות הנפש.
רומי חוכמה
052-8781537 טלפקס- 09-7745305
מרפאה: שד' מנחם בגין 1, רעננה
הערה חשובה – בהרשמה לירחון אתם הופכים להיות חלק מרשימת התפוצה של מבט לטבע.
אנא כנסו לאתר הבית להרשם, ההרשמה נמצאתבירחון.
אם אתם חושבים שחברכם ירצו להנות מהעיתוןאנא המליצו להם להרשם ונשמח לצרף אותם.
כל הזכויות שמורות לרומי חוכמה.