בימים אלה אנו חוזרים פחות או יותר לשגרה, וכחלק ממנה חשוב לחזור להרגלים טובים ובריאים
הרגלים בריאים ותזונה נכונה נתפסים לא פעם כדבר מסובך הדורש התעסקות רבה, אבל זה לא תמיד מדויק: החודש אביא טיפים לבישול בריא ומתכונים בריאים וקלים להכנה.
חלק מהמתכונים יוכלו לשמש אתכם כממרחים בכריכים לבית הספר או לעבודה, ומתכונים אחרים ישמשו להכנה פשוטה בבית.
חשוב לזכור שעם שינוי קטן בגישה תוכלו להוות דוגמה נכונה לילדיכם, שכן החינוך לא נגמר בבית הספר.
החינוך מתחיל וממשיך בבית והרגלים בריאים המהווים חלק טבעי מהשגרה יהיו בסיס חשוב ביותר לחיים עבור ילדיכם.
הנכם מוזמנים להיכנס לחנות שלנו ולהתרשם מפורמולות צמחי מרפא למגוון בעיות וחיזוק – לחצו כאן.
אני מאחלת לכם קריאה מהנה באהבה רומי חוכמה.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
טיפים לבישול בריא
שיטת הבישול הטובה והבריאה ביותר היא באמצעות אידוי. האידוי הוא טבעי, נקי ובריא ביותר. שיטות אחרות, כדוגמת: טיגון, אפייה, הקפצה ושימוש במיקרוגל הורס לרוב את הערך התזונתי של המזון.
באמצעות האידוי ניתן לבשל ירקות ואפילו דגים ועוף מעל המים, באופן שהערך התזונתי שלהם נשמר כמעט לחלוטין. אידוי המזון גם שומר על טעמו הטבעי של המוצרים, על מרקמם, צבעם ועל צורתם. לעיתים בעקבות האידוי אף משפר את טעמו של המזון.
מומלץ לקנות כלי אידוי חשמלי.
את המזון מניחים על הכלי מסובבים שעון טיימר לפי סוג המזון ( מגיע עם חוברת). ניתן לאדות את המזון עם בצל ירוק, על מצע עשבי תיבול ריחניים, עם שום, פרוסות לימון, תרד או כל מוצר אחר שמשדרג מאוד את טעמו.
אפייה
גם אפיה היא דרך טובה לבישול בריא.
באפייה בתנור בחום בינוני של כ- 180 מעלות, מומלץ להשתמש באפיה בשמן קוקוס, כי נקודת החמצון שלו היא גבוה.
הקפצה
כאשר מקפיצים מזון, חשוב ביותר לעשות זאת בשמן שחומם על להבה גבוהה של כ-180 מעלות- השמן המומלץ הוא שמן קוקוס א ושמן סומסום. השימוש בשמן רותח גורם למזון להיאטם מהר, לעטות קרום חיצוני ולספוג פחות שמן.
עדיף להימנע מטיגון עמוק, שכן טיגון גורם לחמצון השמן ולשחרור "Acrylamide", המצוי במוצרי מזון המכילים עמילן, כדוגמת תפוחי אדמה. חומר זה התגלה כמסרטן.
ניתן לטגן טיגון קצר בשמן זית בכבישה קרה.
תחליפי ביצה
חומץ וסודה לשתייה
כפית אחת של אבקת סודה לשתייה יחד עם כף (15 מ"ל) חומץ (אפשר להשתמש בחומץ רגיל, חומץ תפוחים ואפילו חומץ בלסמי) יכולה להחליף ביצה אחת.
כיצד זה עובד? סודה לשתיה, מבחינה כימית, היא מרכיב בסיסי, והחומץ יוצר תגובה כימית שבעקבותיה נוצר גז – דו-תחמוצת הפחמן, המעניק אווריריות לעוגה.
הסביבה החומצית היא המסייעת לאבקת הסודה לשתייה להתפיח את העוגה.
כשמשתמשים בתחליף זה יש להכניס את העוגה במהירות לתנור מיד לאחר הכנת העיסה, משום שפעולת התסיסה מתחילה מיד עם הערבוב.
תחליף זה מתאים במיוחד לעוגות שוקולד לימי הולדת של ילדים, שצריכות להיות אווריריות.
זרעי פשתן
ניתן לרכוש זרעי פשתן שלמים או טחונים בכל חנות טבע. כף אחת (15 גרם) של זרעי פשתן יחד עם 3 כפות (45 גרם) מים יכולה להחליף ביצה אחת. אם קניתם זרעי פשתן שלמים, יש לטחון אותם במעבד מזון או בבלנדר או במטחנת תבלינים ולערבב עם מים.
לאחר מכן יש להניח את התערובת ל- 20 דקות, עד שמתקבלת בלילה שמרקמה מזכיר מרקם של ביצה.
לזרעי הפשתן יש טעם אגוזי, ולכן הם מתאימים במיוחד לעוגות שוקולד דחוסות כגון בראוניז.
רסק תפוחים או בננה
60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (מתפוח אחד בינוני מזן גרניסמית') מחליפים ביצה אחת.
רסק התפוחים משמש כתחליף הן לביצה (כחומר מקשר היוצר ג'ל, הודות לפקטין שבו) והן לשמן (היות והוא מוסיף לחות לבצק). בנוסף, רסק התפוחים עשיר בסיבים תזונתיים המייצבים את העוגה. בעיני, זהו התחליף הטוב ביותר לביצים בעוגות בחושות.
ניתן לקנות רסק תפוחי עץ – ביצה אחת שווה 60 גרם רסק תפוחי עץ.
טופו
80 גרם טופו רך מחליף ביצה אחת. החלבון שבטופו אמור להוות את החומר הקושר.
חמאת קשיו
חמאה בריאה וטעימה ללא כולסטרול .
מצרכים:
- 1 כוס אגוזי קשיו
- ½ כוס חמאת קוקוס אורגנית
- 2 כפות שמן זית בכבישה קרה
- 1 כפית מלחים
- 2 כפות מיץ לימון
- 5 כפות מים
אופן ההכנה:
- מכניסים את הקשיו, חמאת הקוקוס, 2 כפות שמן זית, כפית מלחים, מיץ לימון וכמה כפות מים לתוך הבלנדר ומעבדים היטב עד שנוצרת חמאה אחידה.
- מעבירים את החמאה לכלי אטום ומכניסים למקרר לשעתיים לפני השימוש.
- החמאה תישמר במקרר במשך שבוע עד שבועיים.
ממרח גרגרי חומוס
חומוס גרגירים משמש לנשנוש בריא שמאזן את רמות הסוכר בדם ומעלה את הסרוטונין (חומר כימי שנותן לנו להרגיש טוב)
מצרכים:
- 1 כוס חומוס (חומוס גדול לבן)
- 3 כוס ותמים
- 1 כפית מלח ים
- ¼ כפית פלפל שחור
- 6 כפות שמן זית בכבישה קרה
- 1 כוס כוסברה/ ריחן/ פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- שוטפים את החומוס היטב ומסלקים את כל הגרגירים הכהים או שבורים.
- משרים כוס אחת של חומוס ב- 3 כוסות מים משך לילה או משך 14 שעות.
- שוטפים את החומוס היטב מספר פעמים.
- מכסים את החומוס עם מים (כארבעה סנטימטר מעל החומוס) ומניחים על האש.
- מבשלים את החומוס על אש גבוהה עד רתיחה, כאשר הוא רותח, מורידים את האש ומבשלים משך שעה וחצי עד שעתיים או בסיר לחץ כ 30 דקות.
- כשהחומוס מוכן (רך), מסירים אותו מהאש.
- מוסיפים לחומוס שמן זית, מלח, פלפל שחור וכוסברה.
תבשיל מש ובטטה
המש מחזק את הכבד והבטטה מחזקת מערכת עיכול.
מצרכים:
- כוס מש
- 2 – 3 בטטות בנוניות
- מלח ים אטלנטי או הימלאיה
- כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- מעט שמן זית בכבישה קרה
אופן ההכנה:
- משרים את המש במים (רצוי להשרות ללילה, או לכמה שעות).
- מסננים ומניחים בסיר.
- חותכים את הבטטה לקוביות ומצרפים למש.
- מכסים את המש והבטטה במים רותחים (אם רוצים תבשיל מימי יותר, מכניסים לסיר יותר מים),מוסיפים תבלינים ומבשלים עד שהכל מתרכך והמים נספגים (בין 40 ל 50 דקות)
- לאחר שמסירים מהאש מוסיפים 2-1 כפות של שמן זית ומערבבים.
- ניתן להוסיף קוביות תפוח אדמה, גזר, בצל, כרובית ואפשר להוסיף בסוף כוסברה קצוצה.
מג'דרה מקינואה
תבשיל חלבון מלא עם רמת אינדקס גליקמי נמוך.
מצרכים:
ל-4 מנות:
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1 כוס עדשים שחורות
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
להכנת הקינואה – שמים בסיר כוס קינואה, ומערבבים 2 דקות על אש גבוהה – קולים מעט את הגרגרים, מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומכסים. מבשלים 20 דקות ומורידים מהאש. מפוררים את הגרגרים באמצעות מזלג ומתבלים.
להכנת העדשים – מכניסים את העדשים לסיר קטן, מכסים במים עד 2 ס"מ מעל העדשים ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. ניתן להוסיף מעט מלח לעדשים.
כאשר העדשים מוכנים, מערבבים עם הקינואה ומוסיפים את התבלינים – הכמון, כורכום והפלפל השחור, מערבבים ומניחים לעוד 2 דקות.
תבשיל קינואה ובטטה
הקינואה חלבון מלא והבטטה מחזקת את מערכת העיכול.
מצרכים:
- 1 כוס קינואה
- 1 בצל לבן – קצוץ
- 2 – 3 שיני שום – כתושות
- 3 בטטות – קטנות, חתוכות לקוביות 1 ס"מ
- 2 גזרים
- ½1 כוסות מים
- ¾ כוס חלב קוקוס
- מלח – עדיף מלח אטלנטי
- כמון
- שמן זית בכבישה קרה
אופן ההכנה:
- מאדים את הבצל והשום במעט שמן כ 2-3 דקות.
- מוסיפים את קוביות הבטטות והקינואה ומערבבים.
- משהים כדקה-שתיים.
- מוסיפים את המים, חלב הקוקוס, המלח והכמון.
- מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.
- מבשלים כ- 15 – 20 דקות.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
שלגון מבננה
הבננה עשירה באשלגן
מצרכים:
- בננה קלופה (אפשר גם עם הקליפה)
- מקל שיפודים או כל מקל שיתאים
אופן ההכנה:
- מוצאים איזשהו מקל של גלידה מלבישים עליו את הבננה.
- שמים במקפיא ומחכים שיקפא.
- מוציאים מן המקפיא –ויש שלגון.
ממרח פטרוזיליה וכוסברה
עלים ירוקים עשירים בכלורופיל ומנקים את הדם.
מרכיבים:
- 1 חבילה פטרוזיליה – עלים וגבעולים
- 1 חבילה כוסברה
- ½ קובית טופו
- חצי כפית מלח ים
- 1 לימון – בינוני סחוט
אופן ההכנה:
יש לרסק לכדי ממרח. לשימוש על לחם או פסטה.
ממרח עדשים
עדשים עשירים בחלבון, מאזנים רמות סוכר ונוגדי דלקת.
מצרכים:
- ½ כוס עדשים אדומות
- 2 שיני שום – קצוצים
- 50 גרם אגוזי קשיו – חופן אחד
- מלח – לפי הטעם
- ¼ לימון – סחוט
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
- מכסים את העדשים במים בסיר ומבשלים.
- לאחר כ-10 דקות מוספים את השום.
- ממשיכים לבשל עד שהן רכות.
- נותנים לתערובת להתקרר.
- מוסיפים את הקשיו, מלח ואת הלימון וטוחנים.
* הממרח מחזיק יומיים שלושה במקרר.
פסטה ברוטב פסטו תרד
התרד עשיר בברזל.
מצרכים:
- 500 גרם עלי תרד קפואים
- כוס עלי בזיליקום טריים
- 2 כפיות שמן זית
- 7 שיני שום כתושות
- כף צנוברים
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לבשל חבילת פסטה מקמח מלא, או כוסמין .
- בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הפסטו: לאדות את עלי התרד. האידוי נעשה בסיר עם מכסה ללא הוספת מים.
- לערבב את עלי התרד בזמן האידוי לסנן את המים מהעלים ולהוסיף למעבד מזון יחד עם הבזיליקום, שמן זית, שום, צנוברים ומלח. לעבד עד שנוצרת מחית.
- לערבב יחד עם הפסטה ולהגיש חם.
בתאבון!
טיפ טבעי
כשאנו אורזים לילדים את ארוחת העשר, או אורזים עבורינו את ארוחת הצהריים לעבודה, אני ממליצה לשמור על כדור הארץ ולהימנע משקיות ניילון שמזהמות את כדור הארץ.
מחקרים מוכיחים כי גם השקיות 'המתכלות' אינן תורמות לאיכות הסביבה ולכן אני ממליצה על הבאים:
שקיות נייר ממוחזרות: הן מתכלות, ניתן להכין מהן קומפוסטים ועל כן ידידותיות יותר לסביבה מהניילון.
קופסאות אוכל רב פעמיות: משתמשים, שוטפים וחוזר חלילה. כך נשמור על הסביבה.
היו מודעים לסביבה וחישבו ירוק
ב- 15 באוקטובר מחזור חדש של הסדנא
המבוקשת "דיאטה וניקוי רעלים" מתחילה
בעקבות ההצלחה המרובה, נפתח מחזור נוסף
מתאים לכל הנשים – לצעירות, גיל המעבר וגיל הזהב
בסדנא יינתנו כלים וידע על תהליך ניקוי רעלים * התאמת תזונה לכל אחת ואחד בצורה מדויקת * נטרול רעלים סביבתיים * תמיכה קבוצתית * סדנת בישול ועוד.
כל המשתתפות תזכנה לאבחון אירידיולוגי וצמחי מרפא
10% הנחה למגיעים דרך העיתון
להרשמה ופרטים: רומי 052-8781537
נפתחה ההרשמה למחזור אוקטובר
אם אתם רוצים לתכנת ולתת לתינוקכם סיכוי לבריאות אמיתי…
אני מזמינה אתכם לסדנא חדשנית שנפתחת ב- 17/10
בנושא הכנת הגוף להריון, בזמן ההיריון ואחרי הלידה
בסדנא יינתנו כלים וידע על תהליך ניקוי רעלים * התאמת תזונה לכל אחת ואחד בצורה מדויקת * דמיון מודרך * נטרול רעלים סביבתיים * תמיכה קבוצתית * הכרות עם דולה ועוד.
כל המשתתפות והמשתתפים יזכו לאבחון אירידיולוגי. מומלץ גם לאבות.
10% הנחה למגיעים דרך העיתון
להרשמה ופרטים: רומי 052-8781537
זכרו גם את הרומנטיקה – היו קשובים לעצמכם וגם לפרטנרים שלכם
לנשום עמוק ולהזין אחד השני בחום, רוך, אהבה … והתחשבות 🙂
רומי חוכמה
052-8781537 טלפקס- 09-7745305
מרפאה: שד' מנחם בגין 1, רעננה
הערה חשובה – בהרשמה לירחון אתם הופכים להיות חלק מרשימת התפוצה של מבט לטבע.
אנא כנסו לאתר הבית להרשם, ההרשמה נמצאת בירחון.
חפשו אותנו גם בפייסבוק!
אם אתם חושבים שחברכם יהנו מהירחון, אנא המליצו להם להרשם ונשמח לצרף אותם.
כל הזכויות שמורות לרומי חוכמה.