סוכר הקוקוס מופק מהמוהל הטבעי של פרחי הקוקוס.
בתהליך של חימום נמוך או אידוי מצטמצם עד לגבישים בצבע זהוב..
מרבית עצי הקוקוס מגודלים ללא זיבול כימי וללא חומרי הדברה.
כך יוצא שלמעשה אגוזי הקוקוס הם מתוצרת אורגנית.
טעם הסוכר עדין ומזכיר בטעמו טעם קרמל, ערך גליקמי נמוך( 35) שאומר התפרקות איטית של הסוכר ולכן טוב להרזיה ולחולי סוכרת.
מכיל חומצות אמינו, אשלגן, מגנזיום, אבץ, ברזל וויטמינים מקבוצת B
ניתן להחליף סוכר רגיל בסוכר קוקוס באותם יחסים 1:1
מתכון לעוגיות שוקולד מדהימות עם סוכר קוקוס
המצרכים:
1 כוס חמאת שקדים עבה (כמה שפחות שמנונית)
1 כוס סוכר קוקוס
2 כפות פשתן טחון
½ אבקת קקאו רו אורגני.
סודה לשתיית 1 כפית
תמצית וניל 1 כפית
קמצוץ של מלח
¼-1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שבבי 100% קקאו אורגני (ניתן לקנות באי-הרב) – לא חובה
הכנה:
מחממים תנור ל 350 מעלות.
בקערה גדולה, מערבב יחד חמאת שקדים וסוכר קוקוס בעזרת כף גדולה. לאחר מכן להוסיף את הפשתן ולערבב שוב עד לקבלת התערובת.
לוסיף כוס של אבקת קקאו ¼ בכל פעם. בשלב זה, ערבבו אפילו בעזרת הידיים לשלב את אבקת הקקאו
בבצק עד לעיסה אחידה.
אם העיסה לא מתוקה מספיק הוסיפו עוד סוכר קוקוס או סטיביה.
להוסיף סודה לשתייה, וניל, מלח ושבבי שוקולד עד שהכל מתערבב היטב.
(עדיף לערבב עם הידיים)
ליצור כדורים ולהניח בתבנית (ע"ג נייר אפיה)
בעזרת מזלג לשטח את הכדורים לצורת עוגיה.
לאפות במשך עשר דקות.
להוציא מהתנור ולהמתין!!! אם תוציאו מוקדם מידי העוגיות יתפוררו. המתינו שיתקרר.
הסבלנות בהחלט משתלמת!!!
יום מתוק ורק בריאות,
רומי חוכמה
נטורופתית ואירידיולוגית
תמונה: freedigitalphotos