לקראת ראש השנה נדבר על התמר וסגולותיו
התמר הינו אחד משבעת המינים, מזון טבעי, מלא ועשיר ברכיבים תזונתיים, דל בשומן , עשיר בסיבים תזונתיים, פינוק מתוק, בריא וממריץ.
התמר עוזר לחוזק העצם, למניעת יתר לחץ דם ,להגנה מפני מחלות לב וכלי דם, נלחם בדלקת, נלחם בסרטן, מכיל נוגדי חמצון, משפר את מערכת העיכול וטוב לעיכול, מספק אנרגיה זמינה, מסייע לאיזון לחץ דם, עוזר בהפחתת רמת הכולסטרול.
ישנם זנים רבים לתמר – מג'הול, חלאווי, דרי, נור, אמרי – אני ממליצה על המג'הול כי הוא עסיסי ורך ומכונה מלך התמרים.
בא לכם משהו מתוק? – קחו תמר. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ומהווה מקור לתשעה מינרלים (אשלגן, מגנזיום, ברזל, סידן, נחושת, אבץ, זרחן, מנגן וסלניום) ולשישה ויטמינים מקבוצה B .
מצורף מתכון לעוגת תמרים לחג :
עוגת תמרים בריאה (הכמות – ל-2 תבניות)
מצרכים:
500 גרם כוסמת
800 גרם תמרים מגולענים
2 בננות חתוכות
3 כפיות קינמון טחון
1 כפית ציפורן טחון
150 סמ"ק טחינה גולמית
11/2 כפיות סודה לשתיה
200 סמ"ק מים
אופן הכנה :
משרים ללילה את הכוסמת מסננים ושוטפים.
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים ב-2 תבניות מוארכות ואופים 50 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
חג שמח ומתוק
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
freedigitalphotos