שעתו הגדולה של הפרג מגיעה כל שנה בפורים. כמה דברים שאולי לא ידעתם על הפרג…
גדל בעיקר במזרח אסיה. צבע פרחיו לבן עד סגול עז, דרך כל גווני הביניים.
הפרג התרבותי הינו האב הפיסי של ההרואין ואחד הצמחים הראשונים ששימשו את האדם כסמי הזיה, לצרכים נרקוטיים, להרדמה ולהיפנוזה. קיימות עדויות לכך שבימי קדם שימש גם לצרכים רוחניים. מהשרף שלו מופק סם האופיום וברפואה נעזרים בחומרים שבו לתרופות משככות כאבים.
בישראל גדלים כ־9 סוגי פרגים, שאינם מכילים את הרכיבים הנרקוטיים. הנפוצים ביותר בישראל הם פרג אגסני ופרג נחות. הזרעים המשמשים למאכל שייכים למין המתורבת של הפרג.
הפרג הטחון מוכר כטוב לבצק, מילוי לאוזני המן ועוגות. למעשה הוא גם תבלין חשוב וקבוע בקארי ההודי, תבלין נילווה למאפים מלוחים, גבינות, דגים ולסלטים, ומופיע גם כתבלין במשקאות חריפים.
100 גר’ פרג מכילים כמעט 500 קלוריות (50 קלוריות בכפית).
תכונותיו הבריאותיות של הפרג:
- עשיר בסידן – מכיל פי 15 סידן מאשר בחלב.
- עשיר בסיבים תזונתיים – מסייעים לעיכול תקין, וחלק מהסיבים מהווים מזון לחיידקים הטובים שלנו.
- עשיר באבץ – מסייע למערכת החיסון, לאון המיני הגברי וחשוב לחיזוק הציפורניים והשיער.
- זרעי פרג טובים לשיעול – ניתן להרתיח את זרעי הפרג עם חלב שקדים ולשתות.
- ניתן גם להכין מהצמח תחבושות לטחורים.
איך לקנות?
מומלץ לקנות פרג בחנות שהתחלופה בה גבוהה.
רצוי לקנות את הפרג כשהוא שלם ולטחון בבית, על מנת למנוע את חמצונו. טוחנים את הכמות הדרושה ואת השאר מקפיאים.
חג פורים שמח!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.