ג'ינג'ר, לרוב מוכר בשם זנגביל – שורש בצבע חום בהיר, טעמו חריף ומרענן.
הג'ינג'ר הוא צמח מחמם, מכאן, קל לנו יותר להבין את חשיבותו של הג'ינג'ר בהסדרת ובהקלת העיכול.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
באירופה נהגו לטחון שורש ג'ינג'ר טרי לתוך כופתאות (קינדלעך) ולהכניסן למרק.
ברפואה הסינית נהגו לייבש ג'ניג'ר ולהחזיקו במשך שנים להקלה על מכאובים ובחילות גם בחילות הריון.
הג'ינג'ר עוזר להפיג גזים ונפיחויות, מקל על כאבי בטן, צרבות והקאות, עוזר להקלת בחילות , מגביר את פעולת המעיים, עוזר בהקלת מיגרנות. הג'ינג'ר מהווה מקור למגנזיום.
הג'ינג'ר גם עוזר לחזק את מערכת החיסון וטוב להשתמש בו במצבי התקררות, שיעולים והצטננויות.
יש בו חומרים אנטי דלקתיים חזקים ביותר, שעוזרים לגוף להתגבר על מצב הדלקת.
הג'ינג'ר (כשהוא טרי) מכיל אנזימים המפרקים חלבונים שתורמים לשימושו כנגד דלקות.
מחקרים שנעשו לאחרונה הראו גם כי הוא ניחן ביכולת נוגדת חמצון גבוהה ובכושר הגנה מפני סרטן המעי הגס..
טעמו הוא לימוני- חריף והוא מוסיף ארומה מעניינת מאד לתה, לתבשילים, לשייק פירות.
ניתן להכין משקה מחמם מג'ינג'ר, לימון ודבש שמקל על בעיות גרון ועל התקררויות – מרתיחים כפית ג'ינג'ר קצוץ ב-2 כוסות מים, לאחר שמורידים מהאש מוסיפים מיץ לימון סחוט ודבש, לפי הטעם.
אפשר להוסיף בהרתחה קליפות תפוז ולימון וגם תבלינים נוספים כמו קליפת קינמון, ציפורן, הל.
אפשר להשתמש בג'ינג'ר גם בבישול; עם ירקות מוקפצים, לתיבול אורז, עדשים וקטניות.
ניתן לקנות את הג'ינג'ר היבש האורגני כחטיף מופחת סוכר.
שיהיה יום טוב, בריא וטעים
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
תמונה: freedigitalphotos