הי לכולם,
היום אדבר על הקינמון,
הקינמון מונע דלקות, מהווה מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ברזל וסידן, הוא יעיל בהורדת רמות הסוכר ואפשר להוסיף אותו לתבשילים ,למאפים, לדייסת הבוקר, לסלט הפירות, לקפה ולתה.
כאשר הכדוריות האדומות "מצטופפות" יתר על המידה בתוך כלי הדם והןהופכות את הדם צמיג מדי -השמנים המצויים בקינמון מונעים "הצטופפות" לארצויה כזו של הכדוריות האדומות ובנוסף לכך גם מונעים את שחרורה של חומצה מעוררת דלקת מקרום התא.
תכונה זו הופכת את הקינמון למזון אנטי־דלקתי, היכול לסייע בהפחתת תסמיני דלקות, נוגד חיידקים ונוגד פטריות יעיל וחזק, מאט את קצב העיכול עובדה שיכולה למתן את העלייה ברמות הסוכר, נוגדי חמצון גבוהים , מחזק את מערכת החיסון.
מחקרים עדכניים מוכיחים: אם תוסיפו לאוכל שלכם 1-2 כפיות של קינמון ביום, תוכלו להפחית את השומן בטני, להוריד את רמת הסוכר בדם ולצמצם את הסיכון למחלות לב ולמחלות ממאירות.
ניתן להתייחס אל ריחו בלבד של הקינמון. מחקר בתחוםהשפעת הריחות על תפקודי המוח, שהשווה בין ריחות קינמון, מנטה ויסמין, העלה כילעיסת מסטיק קינמון ואף הרחה בלבד של הניחוח המתוק־חריף של הקינמון משפרות אתיכולות הקשב והריכוז ואת העבודה .
ניתן להרתיח מקלות קינמון בחלב סויה או בחלב שיבולת שועל או בחלב שקדים ולהוסיף קצת אגבה לקבלת משקה מחמם ובריא.
שיהיה יום טוב ובריא
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידיולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית