לקראת חג השבועות רבים עסוקים בקניית מוצרי חלב. מוצרי החלב הוא נושא מאוד מדובר היום בכל מה שקשור לתחום הבריאות ואני רוצה לעשות לכם קצת סדר בנושא.
בכתבה הקודמת הצגתי את הבעיות בחלב הפרה ומדוע מומלץ להימנע ממנו.
ומה עם חלב עיזים?
חלב עיזים נחשב לבריא יותר- ובצדק. יחד עם זאת, על מנת שלחלב לא יהיו תוספות כימיות כמו הורמונים ואנטיביוטיקה, מומלץ על מוצרים אורגניים מחלב עיזים.
באופן כללי, אין ספק שאם צורכים מוצרי חלב כלשהם רצוי שהם יהיו אורגניים. צריכת מוצרי חלב אורגניים מבטיחה למעשה הימנעות מהורמונים שמוסיפים לפרות ולעיזים.
תכונות ויתרונות של חלב העיזים:
ראשית, חלב עיזים דומה בהרכבו לחלב אם. הוא היחיד שמכיל חומצת טאורין שחיונית לתינוק, בנוסף לכך שהוא עשיר בחומצות גרעין החיוניים לגדילה והתפתחות התינוק. בימים קדומים שימשו עיזים כמניקות לתינוקות.
- חלב עיזים מכיל פחות לקטוז מאשר חלב הפרה.
- חלב עיזים מכיל יותר סידן, ויטימני B, ברזל ואשלגן מחלב הפרה.
- ספיגת הסידן והברזל שמקורם בחלב עיזים טובה יותר מאשר בחלב פרה.
- חלב עיזים מכיל גורמי חיסון הפועלים בגופנו ומונע זיהומים ודלקות. חלב עיזים מפוסטר גורם לשחרור של חומרים שונים בעלי פעילות חיסונית שמונעת תהליכי טרשת בכלי הדם ולמניעה של תהליכים דלקתיים.
- לחלב עיזים יכולת מפתיעה לרפא פצעים ויראליים בפה, במיוחד בקרב תינוקות וילדים (גם בחלב עיזים מפוסטר). כמו כן גילו בו עוד חומרים חיסוניים שמסייעים כנגד חיידקים ווירוסים שונים.
- בחלב עיזים יש פי 3 יותר חומצות שומן טובות כמו חומצה קפרילית שמונעת זיהומים בקטריאליים ופטרייתיים במערכת העיכול.
- חלב עזים נוח לעיכול משום שהגבן שלו מכיל פתיתים קטנים יותר משאר סוגי החלב וכן כדוריות שומן זעירות ולא גדולות כמו חלב הפרה. בשל תכונות אלה מתעכל חלב עזים תוך 20 דקות (של הכבשה תוך שעה ושל הפרה תוך 3 שעות).
מבחינה מחקרית עדין לא נעשו מחקרים ארוכי טווח על מוצרי חלב עיזים והקשר שלהם למחלות ממאירות.
ניתן להניח שצריכה של מוצרי חלב עזים מפוסטר לעתים רחוקות ובכמות קטנה, לא תפגע בבריאות ואם כן לאכול אז חשוב לצרוך את מוצרי העיזים האורגניים.
מאחלת שלווה בלב ובריאות בגוף.
שלכם, רומי חוכמה
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.