הי לכולם,
היום אדבר על הכרוב,
הכרוב על כל צבעיו, הלבנים ירוקים ואדומים גדל כמעט כל ימות השנה.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
הכרוב שייך למשפחה החשובה של המצליבים. ביחד עם הברוקולי, כרוב ניצנים, כרובית והקולרבי מכילים הכרובים חומרים אנטי סרטניים חזקים ביותר.
הכרוב האדום עולה על הלבן בתכולת ויטמין ה-C שבו ובחומרים האנטי- סרטניים שהוא מכיל. הוא גם מוסיף צבע ועניין לאוכל.
הכרוב ניתן לאכילה כשהוא טרי מבושל וכבוש, ולעתים אף בצורת מיץ הנסחט מן העלים.
כרוב כבוש מכיל פרוביוטיקה טבעית ו – B12 למערכת העיכול.
הכרוב עשיר בבטא קרוטן , בעל אינדקס גליקמי נמוך טוב להרזיה ולסוכרתיים, עשיר בכלורופיל, עשיר בויטמין c ,עשיר בויטמין k , עשיר בסיבים, עשיר באשלגן, עשיר בסידן, עוזר בניקוי רעלים מהגוף, מחזק את המערכת החיסונית, אנטי דלקתי, טוב לדלקות במערכת העיכול, משפר זרימת דם, נלחם ברדיקלים חופשיים, עוזר בהקלת צרבות, מרגיע את מערכת העצבים, עוזר במניעת סרטן המעי, מוריד כולסטרול , משפר אנרגיה, מסייע לגוף לעמוד בפני נזקים חמצוניים.
אפשר לאכול כרוב בצורות שונות: טרי בסלט ירקות ,מוקפץ, מבושל.
אזהרה: לאנשים הסובלים מתת פעילות בלוטת התריס מומלץ לא לאכול אותו חי.
מתכון:
כוס מיץ לחיזוק הגוף ומערכת העיכול
1/4 כרוב
1 תפוח עץ ירוק גרנד ( דלישס)
לסחוט במסחטת מיצים
לרוויה ולבריאות
רומי
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.