הפרי הקטן והעגול הזה, ניחן בצבע אדום עז ובטעם חמוץ אופייני.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
החמוצית היא פרי יער שמקורו בצפון אמריקה. היא נחשבה לצמח מרפא של ממש בעיני האינדיאנים, האנגלים שהתלהבו מהפרי שגילו אצל האינדיאנים הוסיפו אותו בתפריט סעודת ההודיה, ואכן יש על מה להודות כי לחמוציות יתרונות רבים:
החמוצית מונעת סרטן, מונעת מחלות לב, עוזרת לזרימת השם, מחזקת כליות, עוזרת בשמירת המשקל, עוזרת בטיפול בבעיות בעור, מכילה נוגדי חמצון, מחזקת את מערכת העיכול, מאיטה תהליכי הזדקנות, מחזקת את מערכת החיסון, מטפלת בדלקות שתן ובמניעתן וכן מונעת התפשטותה של קנדידה מערכתית. כמו כן יש המשתמשים בחמוציות במקרים של שיתוק עמוד השדרה.
את החמוצית ניתן למצוא בארץ במגוון צורות – פרי יבש, פרי קפוא, חליטות צמחים, משקאות.
בחו"ל (אנגליה וארה"ב) נוהגים לאכול 'רוטב חמוציות' המשמש בעצם כמנה אחרונה (קומפוט) הוא טעים מאוד אך מכיל ג'לטין ועוד חומרים תעשייתיים, קבלו מתכון לקינוח חמוציות שאפשר לצרף לכל עוגה או מנה אחרונה.
מרכיבים
700 גרץ חמוציות (בארץ אין טרי, השתמשו בקפוא)
¾ כוס מיץ אננס או מיץ
חצי כוס של רסק תפוחים (ללא תוספת סוכר)
חצי כוס של מים
מיץ וקליפה של תפוז אחד
3-4 כפות של אגבה לפי הטעם (לא חובה)
הוראות :
שימו חמוציות, מיץ אננס, רסק תפוחים ומים במסיר והביאו לרתיחה.
הורידו לאש בינונית, תוך בחישה עד שהחמוציות מתחילות להתפוצץ (כ 10-15 דקות)
יוצקים את המיץ והגרידה מעל תערובת החמוציות.
מבשלים 10-15 דקות ומסירים מהאש.
לקרר לחלוטין ולאחסן במקרר לפחות 4 שעות אבל רצוי למשך לילה לפני ההגשה.
הערה: זה לא מתוק כמו גרסאות קנויות! לטעום בסוף הבישול.
זה מתוק באופן טבעי ממיץ הפירות ורסק התפוחים, אבל ניתן להוסיף עוד אגבה או סטיביה לפי הטעם במידת צורך.
שיהיה יום טוב,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
תמונה:freedigitalphoto