אחד הסמלים המוכרים ביותר של ראש השנה הוא התפוח בדבש
לכבוד החג המתקרב, אסביר מעט על יתרונותיו ומעלותיו.
התפוח הוא הפרי הנפוץ ביותר בעולם. תוכלו למצוא תפוחים במגוון צבעים: אדום, ירוק, צהוב, ורוד וגוונים נוספים.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
התפוח מכיל את הוויטמינים E, C, B6. הוא מסייע במניעת אלצהיימר, מגן מפני פרקינסון, מסייע בהשמדת תאים סרטניים, מגן בפני סוכרת, מהווה תפקיד נכבד בדיאטות ניקוי רעלים, מכיל נוגדי חמצון ולכן מאט את ההזדקנות, טעים וקל לעיכול, מסייע בהרזיה, מרגיע דלקת מפרקים, מחזק את מערכת החיסון, מונע מחלות לב, משפר את בריאות העור ויוצר סביבה בסיסית בגופנו.
התפוח מהווה את אחד המקורות העשירים בפקטין, שהוא סיב מסיס במים. לסיבים המסיסים תפקידים חיוניים רבים, כגון הורדת רמות כולסטרול ומניעת תנודות חדות ברמת הסוכר בדם.
הפקטין במיוחד עוזר להרחיק חומרים מזיקים ממערכת העיכול ומונע קלקול במעיים.
אני ממליצה לקנות תפוחים אורגניים, בעיקר משום שהתפוח כלול בקבוצת הפירות והירקות שסופגים הכי הרבה חומרי הדברה.
מומלץ לאכול תפוח אחד ביום, כדברי האימרה הישנה:
"An apple a day keeps the doctor away"
תפוח אחד ביום – מרחיק את הרופא.
בראש השנה אנו אוכלים תפוח בדבש כסימן לשנה טובה ומתוקה. אנו מאחלים זה לזה שהתפוח יביא עמו את המתיקות של הדברים הטובים בחיים, ושהעוקץ של הדבורה – המסמל את הקשיים והאתגרים – יביא עמו מתיקות גדולה יותר, כשנתגבר עליהם, נצמח ונתחזק!
מאחלת שנה טובה של בריאות בגוף ושמחה בלב,
שלכם,
רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא