מתכון לקיש עלי מנגולד וקייל בריא וטעים במיוחד! כשר לפסח וללא גלוטן!
- לבצק התחתית
מרכיבים לתבנית 24-25 ס”מ:200 גרם קמח מצה משבולת שועל ללא גלוטן דק (אפשר לטחון בבית עם מעבד מזון)
100 מ”ל קרם קוקוס
100 גרם שמן קוקוס
רבע כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח הימלאיה
מעט שמן זית לשימון התבנית - אופן ההכנה:
1. מערבבים שמן קוקוס עם הקמח בתנועות שפשוף בין 2 כפות הידיים עד לקבלת מרקם גרגירי.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת לתערובת אחידה.
3. משטיחים על גבי תבנית הקיש ומכניסים למקרר. - למלית
מרכיבים:400 גרם עלי מנגולד שטופים
100 גרם עלי קייל שטופים
250 גרם טופו אורגני טחון במעבד מזון עם מעט מים
3 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן זית לטיגון הבצל
2 שיני שום כתושות
100 גרם קמח מצה משבולת שועל ללא גלוטן
1 כפית שטוחה מלח הימלאיה
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת אפיה אורגנית
250 גרם קרם קוקוס - אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. קוצצים את עלי המנגולד והקייל.
3. מאדים אותם במחבת גדולה על אש בנונית עם ערבוב תמידי למשך מספר דקות עד שהעלים מתכווצים.
4. מטגנים בנפרד את הבצל עם שמן זית.
5. מעבירים לקערת העירבוב את עלי המנגולד והקייל ומוסיפים: טופו, בצלים מטוגן, 2 שיני שום כתוש, קמח מצה, אבקת אפיה אורגנית, מלח, פלפל ושמנת קרם קוקוס.
6. מערבבים את הבלילה (הבלילה צריכה להיות די סמיכה) ומעבירים אותה אל הבצק בתבנית.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש – כ-30 דקות חום תחתון ו-10 דקות חום עליון.
בתאבון!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני על פי הנטורופתיה ללא תשלום וללא התחייבות צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, או השאירו פרטיכם בדף צור קשר המובנה באתר.