הדוחן הוא דגן נטול גלוטן, עשיר בוויטמיני B ובסיליקה – מסייעת לצמיחת השיעור והציפורניים.
אורגנו ובזיליקום – משמשים כחיטוי למערכת העיכול ומומלץ לשלבם בתיבול.
כורכום – מצוין לניקוי הכבד ונוגד דלקת ומומלץ לשלבו בתיבול.
- מרכיבי הבסיס:
1 כוס דוחן, מושרה במים במשך 6 שעות.
1 כוס מים – חשוב למדוד. - שיטת הבישול:
1. שוטפים את את הדוחן בתוך מסננת.
2. שמים את הדוחן בסיר עם כוס מים ומביאים לרתיחה.
3. ברגע שהרתיחה מתחילה, מכסים את הסיר במכסה ומורידים את האש לחום נמוך מאוד.
4. ממשיכים לבשל במשך 10 דקות ואז מכבים את האש.
5. מורידים את המכסה ובעזרת מזלג , מערבבים את הדוחן , שוברים את הגושים ומכניסים אוויר לתוך הדוחן.
6. אפשר להוסיף מלח בשלב זה. לאחר מכן סוגרים את המכסה שוב ומשאירים למשך 10 דקות. - וריאציות:
משחימים 1/2 בצל טרי קצוץ לפני הוספת הדוחן והמים.
אפשר להוסיף ביחד עם הדוחן בתחילת הבישול 1/2 כוס של קוביות בטטה קטנות או ירקות אחרים.
אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים טריים כגון בזיליקום, אורגנו, כורכום, אבקת קארי, 5 דקות אחרי הרתיחה.
אחרי הבישול, בזמן שבוחשים את הדוחן, אפשר להוסיף:
1. כוס עלי תרד טריים, 1/4 כוס חתיכות קטנות של עגבניות מיובשות ובצל ירוק קצוץ.
2. עגבניות שרי שלמות או חצאים ובזיליקום טרי וקצוץ או עשבי תיבול אחרים.
3. עדשים מבושלים או ירקות מאודים/מבושלים, כולל עלי מנגולד מבושלים.
מגישים עם סלט טרי.
הדוחן יכול להיות במקרר במשך 3 ימים. ניתן לחמם אותו בסיר עם קצת מים או להשתמש בו כבסיס לסלטים קרים, כגון טבולה.
בתאבון!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני על פי הנטורופתיה ללא תשלום וללא התחייבות צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, או השאירו פרטיכם בדף צור קשר המובנה באתר.