תבשיל כרובית בריא וטעים בשילוב עדים ואורז עגול
תבשיל כרובית עם עדשים ואורז עגול ללא גלוטן קל להכנה וטעים במיוחד!
- מרכיבים:
6 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קלופים ופרוסים דק
2-3 שיני שום קלופות ופרוסות
600 ג' כרובית מפורקת לתפרחות
1 כף + 1/2 כפית כורכום
1 כפית קינמון טחון
1.5 כפיות מלח הימלאיה
1/2-1/4 כפית פלפל שחור
1.5 כוסות עדשים כתומות או צהובות
1/2 כוס אורז עגול
1/2 כוס צימוקים
5.5 כוסות מים
אפשרות להגשה – פטרוזיליה קצוצה מעל - אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב.
2. מוספים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-7 ד', עד שמתחיל להזהיב. זהירות שלא יישרף.
3. מוסיפים את השום, הכרובית, הכורכום והתבלינים ומטגנים כ-2 ד' עד שהכרובית מזהיבה קלות.
4. מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הצימוקים ומבשלים על אש בינונית כ-15 ד', עד שהרוטב מסמיך והכרובית, העדשים והאורז מתרככים.
6. אם התבשיל מסמיך מדי והמרכיבים עוד לא התרככו, מוסיפים עוד קצת מים ותבלינים ומבשלים עד ההתרככות.
בתאבון!
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני על פי הנטורופתיה ללא תשלום וללא התחייבות צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, או השאירו פרטיכם בדף צור קשר המובנה באתר.