טחינה – עשירה בסידן; ג'ינג'ר – מחמם ומצוין למערכת העיכול; נבטים – מולטי ויטמין.
- מרכיבים ל-4 ראפים:
חבילה של דפי אורז, היותר גדולים (בערך בגודל של צלחת ארוחת הערב)
4 כפות של טחינה מהולה במים וג'ינגר טרי מגורד
6 עלי חסה
גזר חתוך לרצועות דקות
מלפפון חתוך לרצועות דקות
כוס כרוב חתוך לרצועות ירוק או סגול
גמבה חתוכה לרצועות
בערך 2 כפות ג'ינגר טרי מגורר
חצי חבילה של חמניות, נבטי ברוקולי או נבטים אחרים
12 עלי בזיליקום
12 עלי נענע - אופן ההכנה:
1. מרתיחים קומקום מים, שמים מים בקערה שגודלה יותר מדפי האורז ומוסיפים מים רותחים עד שהמים חמימים.
2. לוקחים דף אורז אחד ומוסיפים למים. ממתינים כ- 20 עד 30 שניות עד שהדף מתחיל להתרכך והופך לבן. מוציאים ומניחים על משטח נקי כגון קרש חיתוך.
3. בשלב זה צריך לעבוד מהר למדי – שמים שכבה דקה של תערובת הטחינה, בערך שני רבעים בדרך למעלה.
4. מניחים בקו דק על הטחינה את הירקות – ומנסים שלא יהיו הרים וגבעות! - לגלגל:
מרימים את הקצה הקרוב אליכם ומתחילים לגלגל, ובאמצעות האצבעות יוצרים ראפ "הדוק" בלי כיסי אוויר. משאירים למשך 5 דקות להתקשות מעט ואז חותכים לחצי.
- טיפים:
קוצצים את כל הירקות בהתחלה כדי שאפשר יהיה להשתמש בהם מיד שדפי האורז מוכנים. ולפני שמגלגלים את הדף, לשים את הדף הבא בתוך המים.
בתאבון!
רומי חוכמה תמליץ על המנה והסלט המתאימים במיוחד למצבך על פי הנטורופתיה. בעזרת אבחון אירידולוגיה אוכל להמליץ על המנות הראשונות והסלטים שיתרמו לך ביותר. לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני ללא עלות או התחייבות התקשרו 052-878-1537 או דרך צור קשר.