ויטמינים ומינרלים רבים ניתן לקבל באמצעות תוספי מזון.
רומי חוכמה מטפלת על פי הנטרופתיה. בעזרת אבחון באירידולוגיה תתאים רומי גם לכם את תוספי המזון וצמחי מרפא אשר יתנו מענה הולם להתמודדות מדויקת ומוצלחת עם מצבכם. אתם מוזמנים ליצור עם רומי קשר להתיעצות בכל שאלה הנוגעת לתוספי מזון בטלפון – 052-878-1537 או דרך צור קשר.
ויטמינים באמצעות תוספי מזון
ויטמינים הם חומרים אורגניים שנדרשים לגוף לתפקודו.
קיימים כ-13 ויטמינים שונים שחיוניים לתפקוד של הגוף.
מרביתם של הוויטמינים לא מיוצרים בגוף.
ישנם מעט ויטמינים שמיוצרים בגוף בכמויות מועטות: ויטמין D הנוצר בגוף בעזרת החשיפה לשמש, ויטמין K וחלק מקבוצת ויטמיני B, הנוצרים במעיים על ידי חיידקים.
רוב הוויטמינים פועלים בגוף כחלק ממבנה האנזימים, ולכן מחסור בוויטמינים עלול לפגוע בתהליכי גדילה, רבייה, ותפקוד מערכות שונות.
מחסור בוויטמין זה או אחר בתזונה הכוללת גורר מחלות אופייניות בגוף, למשל בריברי נובע ממחסור ב-B1, צפדינה נובע ממחסור בוויטמין C.
לכן מומלץ להשלים את החסר באמצעות תוספי מזון.
ישנן שתי קבוצות של ויטמינים:
1. ויטמינים מסיסים בשומן – A,D,E,K
2. ויטמינים מסיסים במים – ויטמיני B, ויטמין C, חומצה פולית, ביוטין וחומצה פאנטותנית
ויטמינים מסיסים במים מווסתים בקלות על ידי הגוף וכשנוצר בגוף עודף של ויטמינים מסוג זה, הגוף מפריש אותם החוצה.
לעומת זאת, ויטמינים מסיסים בשומן נאגרים בשומן הגוף ולגוף יש קושי להפריש אותם החוצה.
מסיבה זו יותר נפוצים מקרים של הרעלה כתוצאה מעודף ויטמינים בקבוצה זו ובמקרה כזה, יש להפסיק את צריכתם עם תוספי מזון.
עם התפתחות הטכנולוגיה וחדירת המזונות המעובדים, כגון קמח לבן, סוכר לבן, אורז לבן, משקאות ממותקים, שימורים ועוד, נתגלו גם תופעות של מחסורי ויטמינים, בשל הירידה בכמויות המזון הטרי הנצרך.
הוויטמינים נמצאים בעלים ירוקים, בפירות, ירקות ודגנים מלאים וחלק קטן בחלבונים מהחי.
רבים מהוויטמינים רגישים לחמצון וחימום לכן חשוב לאכול חלק מהמזון חי (ללא בישול).
ויטמינים רבים פועלים יחד כקבוצה, לדוגמה קבוצת ויטמינים B קומפלקס.
ויטמינים נמסים במים
B קומפלקס – קבוצה של ויטמינים שפועלים ביחד והם מתפקדים כחלק מאנזימים בכל הגוף.
הם חיוניים לכל מערכות הגוף ויש ביניהם קשרי גומלין. נמצאים בירקות, פירות ודגנים.
ויטמין C – מקורו במזון הצמחי. חיוני ליצירת קולגן שקשור לרקמות החיבור שנמצאות סביב כל אברי הגוף ובונות גם את העצמות.
חשוב להורמוני האדרנל ומגביר את היכולת לעמוד בתנאי לחץ.
ויטמינים מסיסים בשומן
ויטמן A רטינול ובטא קרוטן – ויטמין A מקורו מהחי ובטא קרוטן מקורו מהצומח. בטא קרוטן הוא החומר ממנו גופנו מייצר ויטמין A.
ויטמין A מהחי בכמויות גדולות עלול להזיק לכבד, בעוד שבטא קרוטן לא יכול להזיק.
בטא קרוטן מצוי בכל הצמחים בעלי גוון כתום, כמו גזר ובטטה וגם נמצא בירקות הירוקים.
הוא חשוב לגדילה תקינה, ראיית לילה טובה ולחידוש רקמות העור.
כמו כן הוא אנטי דלקתי ולכן עוזר להתגוננות מפני מחלות.
ויטמין D – מקורו במזון ובחשיפה בשמש.
הוא חשוב לספיגת הסידן והזרחן בעצמות ובשיניים ועוזר גם בקליטת ויטמין A .
ויטמין K – מקורו בירקות ירוקים ונוצר גם בגוף האדם על ידי חיידקי המעיים.
משתתף בתהליכי קרישת דם תקינים בזמן פציעה ועוזר לשמירת הסידן בעצמות.
ויטמין E – תפקידו העיקרי להגן על הגוף מפני חומרים מזיקים שמעודדים מחלה והזדקנות.
מונע נזק לקרומי התאים ומונע חמצון של רקמות שמכילות שומנים.
ויטמין E נמצא במזונות שונים ובמיוחד בשמן נבט חיטה ובמיץ עשב חיטה.
מינרלים
המינרלים משמשים לבניית העצמות והשיניים, להולכה עצבית, שומרים על מאזן חומציות בסיסיות, על איזון נוזלי הגוף, משתתפים בתהליך הפעלת שרירים וגם נוטלים חלק במבני האנזימים.
כמות המינרלים במזון תלויה בטיב הקרקע שבה גדלו הצמחים, ואצות ים סופגות את המינרלים שבמי הים.
ישנן שתי קבוצות של מינרלים הנחוצים לגופנו, שניתן גם לקבל באמצעות תוספי מזון:
1. סידן, זרחן, אשלגן, גופרית, נתרן, מגנזיום – הכמות הדרושה מהם ליום לאדם בוגר היא 100 מ"ג ומעלה.
2. יסודות קורט, ברזל, אבץ, סלניום, מנגן, נחושת, מוליבדן, קובלט, כרום – הכמות הדרושה ליום היא פחותה בהרבה מ-100 מ"ג.
לסיכום תוספי מזון
כחלק מהתהליך הטיפולי ובהתאם לאבחון אירידולוגיה, אני ממליצה לעיתים על נטילת תוספי מזון, לדוגמא:
– B קומפלקס מאוד חשוב לגוף ובנוסף הוא מכיל B12 וחומצה פולית, שחסרה לאנשים רבים וניתן לקבל באמצעות תוספי מזון.
– לאנשים שסובלים מהתכווצויות שרירים אני ממליצה ליטול מגנזיום באמצעות תוספי מזון.
– למי שסובלים מבריחת סידן מהעצמות, כמו אוסטאופניה ואוסטיאופורוזיס, אני ממליצה על נטילת סידן עם ספיגה טובה באמצעות תוספי מזון.
את שאר המינרלים והוויטמינים ניתן לקבל ממזון מלא, מתבלינים ומצמחי מרפא. חלק מנוגדי החימצון החזקים ביותר למשל נמצאים בתה ירוק, בכורכום, בעשב חיטה ובג'ינג'ר.