חמוצה-מרה עם קצת מתיקות ועסיסיות.
האשכולית נחשבת לבסיסית ולכן היא נוגדת דלקות בגוף.
מעמדה של האשכולית התחזק: לא עוד פרי טעים, אלא תרופה טבעית.
למה אשכולית?
מכילה ויטמין c, אשלגן, משפרת את מערכת העיכול, מקלה על העצירות, עוזרת לניקוי רעלים בגוף, מונעת גידולים סרטניים, עוזרת לשמירה על המשקל, מכילה סיבים מסיסים שלוכדים את השומנים, מורידה סיכוי לאבנים בכליות.
שתיית כוס מיץ אשכוליות ביום תמתן תסמיני שפעת והצטננות, תעזור במניעת גידולים סרטניים בריאות ובמעי הגס, ואף עשויה לעזור במניעת מחלות לב ובהורדת רמת האינסולין בדם.
אשכולית אדומה
גם לה יתרונות – טעמה מריר, עוזרת לירידה במשקל, בעלת אינדקס גליקמי נמוך, טובה לסוכרתיים, צבעו הפנימי של הפרי הוא אדום, והוא נחשב ליעיל מאוד בהורדת הכולסטרול והשומנים בדם, מכילה נוגדי חימצון.
לאנשים הנוטלים תרופות – יש לאכול את האשכולית שעתיים אחרי התרופות ולא סמוך לתרופות.
מומלץ לאכול חצי אשכולית ביום.
לבריאות!
רומי חוכמה
freedigitalphotos