הכרוב – מה מסתתר בין עלעליו?
הכרוב שייך למשפחה החשובה של המצליבים. ביחד עם הברוקולי, כרוב הניצנים, הכרובית והקולרבי, מכילים הכרובים חומרים אנטי סרטניים חזקים ביותר. עוד ירקות במשפחה זו ויתרונותיה מפורטים בהמשך.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
ישנם סוגים שונים של כרוב (לבן, ירוק, אדום) ורובם גדלים במשך כל השנה.
הכרוב האדום עולה על הלבן בתכולת ויטמין ה-C שבו ובחומרים האנטי-סרטניים שהוא מכיל. הוא גם מוסיף צבע ועניין לאוכל.
הכרוב ניתן לאכילה כשהוא טרי, מבושל וכבוש, ולעתים אף בצורת מיץ הנסחט מן העלים.
לאנשים הסובלים מתת פעילות בלוטת התריס מומלץ לא לאכול את הכרוב חי.
יתרונותיו:
הכרוב הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן טוב להרזיה ולסוכרתיים; הכרוב עשיר ב: בטא קרוטן, כלורופיל, ויטמין c, ויטמין k, סיבים, אשלגן וסידן; עוזר בניקוי רעלים מהגוף.
מחזק את המערכת החיסונית; אנטי דלקתי וטוב לדלקות במערכת העיכול; משפר זרימת דם; נלחם ברדיקלים חופשיים; עוזר בהקלת צרבות; מרגיע את מערכת העצבים; עוזר במניעת סרטן המעי; מוריד כולסטרול; משפר אנרגיה; מסייע לגוף לעמוד בפני נזקים חמצוניים.
הכרוב הכבוש מכיל B12 החיוני למערכת העצבים, וכן פרוביוטיקה טבעית הנחוצה למערכת העיכול.
אפשר לאכול כרוב בצורות שונות: טרי בסלט ירקות, מוקפץ או מבושל.
להכנת מיץ לחיזוק הגוף ומערכת העיכול: (לכמות של כוס מיץ)
1/4 כרוב
1 תפוח עץ ירוק גרנד דלישס
לסחוט במסחטת מיצים
לבריאות!
ועוד קצת על משפחת המצליבים:
עלי הכותרת של משפחת המצליבים מזכירה צלב ומכאן שמם. מקורם מהמזרח, סין ויפן.
יש מאות זנים של מצליבים ואנחנו נדבר בהמשך על הירקות המוכרים כאן בארץ: הברוקולי, כרוב הניצנים, הכרוב, הכרובית, הכרוב הסיני, הלפת, חזרת הגינה, הקולרבי, הצנון, הצנון הלבן, החרדל, הקייל וגרגר הנחלים.
היתרונות של ירקות אלו במניעת הסרטן ובמניעת דלקת כרונית בגוף, אם כל המחלות.
שיהיה יום טוב,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית