הרומאים אכלו את החסה כדי להירגע ולישון טוב, המצרים טענו שהיא משפרת את הגבריות ואילו היוונים אכלו חסה כדי לשפר את הזכרון…
ומה אנחנו יודעים היום על החסה?
החסה מכילה אנטי אוקסידנטים, עשירה בויטמין c , עוזרת בהורדת לחץ דם, שומרת על עצמות חזקות, מורידה כולסטרול, עוזרת לשיפור מערכת העיכול, דלה בקלוריות, עשירה במים, עוזרת בשיפור מערכת החיסון, עשירה בסיסים תזונתיים, נלחמת בסרטן, מחזקת את הלב, מסייעת בזירוז חילוף חומרים, מטפלת בעצירות, עשירה בברזל , עשירה בכלורופיל , עשירה בברזל, שומרת על רמת סוכר קבועה בדם, מכילה חומצה פולית,מזון מרגיע ומקרר.
מומלץ לצרוך את החסה בצורה טבעית – כחלק מסלט, בשייקים ובמיצים .
מתכון לשייק עלי חסה:
1/2 ראש חסה ערבית שטופה
2 תפוחים חתוכים לחתיכות גדולות.
2 גבעולי סלרי, קצוצים .
4-3 עלי נענע.
2 כוסות מים.
יום רגוע וירוק
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית