בפוסט הקודם דיברנו על סוגי קטניות והיתרונות הבראותייים היום נלמד איך להכפיל (ואפילו יותר) את הבריאות שבקטניה.
הקטניות מלאות בסיבים, בוויטמינים ומינרלים. כאשר מנביטים את הקטניות היבשות נוצרת מעין התפרצות של אנזימים, חלבונים, פחמימות ושומנים מה שגורם לקטניות להיות מקור מצויין לערכים תזונתיים.
הקטניות המונבטות קלות יותר לעיכול , קלות לבישול (ואפילו לא חייבים לבשל) וכאמור עשירות יותר במינרלים וויטמינים.
הקטניות שקל להנביט הן מש, עדשים, חומוס ושעועית אזוקי.
הנבטה היא פעולה פשוטה שכל אחד יכול לבצע בבית.
איך מנביטים?
- יש להשרות את הקטניות במים עד פי שלוש ללילה שלם.
- בבוקר מסננים את הקטניות ומעבירים למסננת.
- מכסים את הקטניות במגבת נקייה, ומרטיבים אותה.כדאי בשעועית במש והאזוקי להניח חפץ כבד מעל לקטניות.
- מכניסים לתנור כבוי ולקראת הערב הקטניות ינבטו.
- יש לחלק את הקטניות למנות ולהקפיא.
יום שקט ומלא בריאות
רומי חוכמה – אירידליולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
תמונה:freedigitalphotos