החומוס הוא צמח ממשפחת הקטניות.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
טעמם של גרגירי החומוס הינו אגוזי עדין והם משתלבים במגוון של מתכונים כמו סלטים, מרקים, תבשילים וממרחים. החומוס הוא אחת הקטניות הקלות יותר לעיכול.
יש בו סיבים תזונתיים מסיסים, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, מינרלים , סידן, מגנזיום ואשלגן ומספק כמעט פי-שניים מכמות הברזל, יחסית לקטניות אחרות.
כמו כל הקטניות גם לחומוס תכולה גבוהה יחסית של חלבונים (17 עד 23 אחוזים) ופחמימות (כ-60 אחוזים). אחוז השומן בחומוס היבש נמוך יחסית – 4 עד 5 אחוזים.
ב-100 גרם גרגרי חומוס מבושלים יש 164 קלוריות, מתוכם 2.4% שומן (חומוס כמעט משלש את נפחו לאחר הבישול).
לחומוס אינדקס גליקמי נמוך והוא טוב לסוכרתיים או לנפילות סוכר.
ממרח החומוס בשל צירופו עם הטחינה משומשום מלא מהווה חלבון מלא.
כל הטוב הזה לא קיים בסלט החומוס הקנוי…
בתהליך הייצור מוסיפים לחומוס התעשייתי שמן צמחי, בדרך כלל שמן סויה .
בחומוס התעשייתי יש מעל 300 קלוריות ל-100 גרם (פי שניים מחומוס מבושל)
אחוז השומן בממרח החומוס מתקרב ל-30%.
הכינו חומוס בבית:
מצרכים:
2.5 כוסות חומוס מבושל רך
1/2 כוס מים עדיפות למי בישול החומוס (לא חובה)
2/3 כוס טחינה משומשום מלא
1-2 שיני שום כתוש (לפי הטעם – כדאי להתחיל באחת)
מיץ משני לימונים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים פרט למים למעבד המזון (אפשר להכין עם מיקסר מוט ידני), הוסיפו את המים בהדרגה לפי הצורך לפי רמת הסמיכות האהובה עליכם, יש להגיע למרקם אחיד וחלק.
יש לקחת בחשבון שהחומוס מתקשה מעט עם הזמן.
בשל העדר חומרים משמרים מחזיק החומוס בקירור כשבוע .
שבוע טוב ובריא.
רומי.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
תמונה: freedigitalphotos