צריכת חלבונים מהצומח עדיפה, לבריאות טובה יותר ,
חלבון מהצומח:קטניות, דגנים, אגוזים וגרעינים.
צריכת חלבון מן החי נפוצה בעולם המערבי ואחת מהשפעותיה השליליות היא יצירת סביבה חומצית בדם.
בשנים האחרונות הולכים ומצטברים מחקרים המוכיחים כי צריכת מזון מן החי – בשר, חלב וביצים – מגדילה דרמטית את הסיכון לחלות בסוגים רבים של סרטן, סוכרת ומחלות לב .
מחקרים מוכיחים כי צמחונות מועילה ביותר בבריאות הלב, הורדת לחץ הדם, איזון מחלת הסוכרת, מניעת סרטן, מניעת אוסטיאופורוזיס .
שילוב של דגנים וקטניות יוצר חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו, אבני הבניין הנחוצות לגוף –
פיתה כוסמין עם חומוס, אורז עם שעועית או אפונה , אורז עם עדשים.
חלבון מלא אפשר להשיג גם מסויה.
צריכת מגוון עשיר של ירקות, פירות ודגנים מלאים תורם לגוף חלבונים, חומצות אמיניות חיוניות, ויטמינים, מינרלים, נוגדי-חמצון וחומצות שומן מסוג אומגה-3.
יש לנו מבחר ענק של חלבונים מהצומח ואין לנו צורך בריאותי לאכול (ולצער) את החי.
יום טוב , בריא ושלם
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
תמונה:freedigitalphotos