בחג החנוכה מכינים באופן מסורתי לביבות בטיגון בשמן עמוק.
הבעיה היא שאוכל אשר טוגן בשמן עמוק אינו בריא לנו:
- אוכל כזה סופג כמויות של גדולות של שמן.
- פעולת הטיגון גורמת לעלייה בטמפרטורת השמן ולחמצון חומצות השומן.
- צריכת שמן מחומצן מעלה את רמת החמצון בגוף,
- מה שגורם לצרבות ולהתפתחות רדיקליים חופשיים.
אז איך אפשר בכל זאת להכין לביבות? על ידי אידוי ואפיית מזון.
האפייה בתנור שומרת על הערך הקלורי של המזון ומנעת חמצון והתפתחות רדיקלים חופשיים בגוף.
לביבות בטטה וגזר
הבטטה והגזר מכילים בטא קרוטן – ויטמין A. האיכות של הבטא קרוטן משתפרת לאחר חימום. כמו כן הספיגה משתפרת אם החומר נצרך עם שמן או שומן, משום שבטא-קרוטן הוא חומר הידרופובי המסיס בשמן.
מרכיבים:
- 3 בטטות מגורדות
- 1 בצל בינוני מגורד
- 1 גזר מגורד
- 1 ביצה אורגנית
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות קמח כוסמין
- מלח
- פלפל
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מגרדים את כל הירקות וסוחטים מנוזלים
- מוסיפים את שאר המצרכים
- מערבבים ויוצרים לביבות
- שמים בתבנית משומנת בשמן קוקוס – שמתחמצן הכי פחות
- מכניסים לתנור למשך כ- 40 דקות
- מגישים חם
שיהיה בתיאבון!
חג חנוכה שמח ומלא אור,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
רוצים ללמוד לבשל בריא ולשמור על אורח חיים נכון? הצטרפו לסדנה הקרובה שלנו
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.


