שמן הזית נחשב למשובח שבמיני השמנים ומהווה פריט חובה במטבח הים תיכוני.
איזה שמן זית כדאי לקנות?
שמן הזית המומלץ הינו שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, בעל דרגת חמיצות של 0.3% עד 0.8%. ככל שהחמיצות נמוכה יותר, השמן איכותי יותר וחיי המדף ארוכים יותר.
חפשו את שמני הזית עם תו האיכות של מועצת הצמחים. למידע נוסף הקליקו.
הארומה, הטעם, הצבע ורמת הסמיכות שלו משתנים לפי זן הזיתים. נסו ובחרו שמן זית המתאים להעדפתכם.
כיצד לאחסנו?
אויביו הטבעיים של השמן הם: חום, אור וחמצן.
לפיכך חשוב להקפיד לאחסן אותו באופן הבא:
- וודאו שהשמן יהיה במיכל מתאים – פח או זכוכית (לא במיכל פלסטיק).
- שמרו שהמיכל יהיה סגור היטב.
- אחסנו את המיכל במקום מוצל וקריר, ללא חשיפה לאור ולחום.
משך חיי המדף של שמן זית הוא כשנה.
מה הרכבו ומהם יתרונותיו?
שמן הזית מורכב בעיקר מחומצות שומן חד בלתי רוויות, כשחומצת השומן העיקרית היא החומצה ההולאית.
שמן הזית מוריד גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, ובעל השפעות אנטי דלקתיות, אשר מיטיבות עם מחלות כמו: כבד שומני, סכרת ולחץ דם.
מתי להשתמש בו?
שמן זית מעולה בתיבול מאכלים, סלטים ומתאים גם לטיגון קל, כי הוא מתחמצן בטמפ' מעל 200 מעלות, שלא מגיעים אליה בטיגון ביתי.
ולסיום, מתכון טעים להכנת רוטב פסטו/פטרוזיליה/כוסברה
מאחלת לכם יום מעולה,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית



לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.