מרכיבים:
600 גרם כוסמת ירוקה
2 כפות פשתן טחון שהושרה שעה בכוס מים
1 כפית מלח
תוספות אופציונליות,
1/2 כוס תערובת גרעינים: שומשום מלא, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת.
אופן ההכנה:
משרים את הכוסמת במים על השיש למשך 8 שעות או לילה (בקיץ מומלץ להכניס למקקר).
שוטפים היטב ומסננים.
מוסיפים לכוסמת המסוננת כוס מים עם הפשתן הטחון ושמים הכל במעבד מזון. מפעילים עד לקבלת מרקם של שמנת או בלילת פנקייק.
מעבירים את התערובת לכלי זכוכית ונותנים לה לנוח 12-24 שעות. בחורף זה עשוי לקחת אפילו יותר מ- 24 שעות. בזמן הזה מתקיימת תסיסה טבעית ונוצרות בועות שמאווררות את הכוסמת. לבסוף מתקבלת עיסה במרקם מוקצף ממש.
מערבבים לתוך תערובת הכוסמת את המלח והגרעינים (או כל תוספת אחרת שתבחרו).
משמנים תבנית מאורכת (תבנית לחם או תבנית אינגליש קייק גדולה) במעט שמן ומוזגים לתוכה את התערובת. התערובת צריכה להגיע עד 3/4 מגובה התבנית. הלחם תופח בתנור רק מעט.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות, ואופים במשך 60-70 דקות עד שמתקבל קרום שחום מעל הלחם.
מניחים ללחם להתקרר ורק אז פורסים אותו. ניתן להקפיא את פרוסות הלחם כשהן עטופות היטב.
הלחם הזה שונה במרקמו ובטעמו מכל לחם חיטה שאנחנו מכירים. אך הוא יוצא טעים בטוסטים, או כשמייבשים בתנור למעין קרקרים. כשזה קלוי לא מרגישים (כמעט) את טעם הכוסמת. טעים מאד עם טחינה וירקות קלויים.
אפשרויות לגיוון:
ניתן להוסיף חמוציות, תאנים מיובשות, או זיתים, עשבי תיבול וכדומה.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני על פי הנטורופתיה ללא תשלום וללא התחייבות צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, או השאירו פרטיכם בדף צור קשר המובנה באתר.