השבוע חל חג ט"ו בשבט, ולכבודו אכתוב על הפירות היבשים המומלצים ביותר. כמובן שרצוי שכל הפירות היבשים יהיו אורגניים.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
החמוציות
החמוציות (Cranberries) הן הפרי של צמח החמוצית, ממשפחת האברשיים, קרוב משפחה לאוכמנית. צומח בטבע בביצות כבול חומציות, באזורים הקרירים בחצי הכדור הצפוני.
קצת על ההיסטוריה של הפרי: חמוציות נאכלו על ידי תושבי ארצות הצפון ועדיין נחשבות לפרי בר פופולרי בסקנדינביה ורוסיה. בסקוטלנד היה נפוץ איסופן מהבר, אך עם צמצום אזורי הצמיחה הטבעיים שלהן הן הפכו נדירות. הילידים באמריקה הצפונית אכלו את החמוציות, וייתכן שהם שהכירו אותן למתיישבים האנגלים במסצ'וסטס בראשית המאה ה-17, שהפכו אותם לאחד המרכיבים בסעודת חג ההודיה. כיום עיקר הגידול המסחרי של החמוציות הוא באמריקה הצפונית.

לחמוציות יתרונות בריאותיים רבים:
- החמוציות הן אנטי דלקתיות ולכן מסייעות במניעת סרטן ומחלות לב.
- החמוציות הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך, כלומר שהן מתפרקות בדם באיטיות ולכן הן טובות גם לסוכרתיים.
- החמוציות מטפלות בדלקות בדרכי השתן ובמניעתן.
את החמוציות ניתן למצוא בארץ במגוון צורות: פרי יבש, פרי קפוא, חליטות צמחים, משקאות.
את החמוציות המיובשות בסלטים קרים וחמים, בסלט פירות, בעוגות ועוד ועוד.
הקליקו למתכון סלט קינואה עם חמוציות.
חג ט"ו בשבט שמח, צמיחה ובריאות,
רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.