למה חשוב לשים לב לפרטים הקטנים הכתובים על גבי המוצרים?
על המוצרים מופיעים הרבה פעמים מושגים, שעלולים להטעות אותנו כצרכנים, לחשוב שמדובר במוצר טבעי. בנוסף ישנם מרכיבים שאנו נוטים לא לשים לב אליהם וחשוב שנעשה זאת, למען בריאותנו.
היום אפרט אותם ואציע תחליפים שהם אכן בריאים וטבעיים.
מועשר באומגה 3
המקור הטוב ביותר לאומגה 3 הוא מדגים – חומצות EPA ו DHA שנספגות ישירות בגוף. האומגה 3 מהצומח ALA נספגת פחות טוב אצל חלק גדול מהאוכלוסייה.
ברוב המאכלים שמועשרים באומגה 3 מדובר באומגה 3 מהצומח וגם כמות האומגה 3 שמוסיפים היא קטנה ואין בה ערך מוסף אמיתי.
מה במקום?
העדיפו לאכול דג סלומון או צרכו אומגה 3 מדגים כתוסף.
שומן מוקשה או מוקשה חלקית
שומן מוקשה נוצר כאשר מוסיפים יוני מימן לשומן צמחי, תהליך המכונה הידרוגנציה. שומן טרנס הופך את השומן הצמחי מנוזל לשומן מוקשה ומאפשר לו חיי מדף ארוכים יותר. משתמשים בו בעיקר במאפים מעובדים.
שומן זה הוכח במחקרים כגורם שמעלה את הסיכוי למחלות לב, מאיץ את תהליך חסימת העורקים, מעלה את לחץ הדם ומעלה את רמות הכולסטרול הרע בגוף, יחד עם הפחתת רמות הכולסטרול הטוב.
מה במקום?
השתמשו בשומן קוקוס אורגני מזוכך ו/או בשמן זית כתית מעולה בכבישה קרה (רצוי חמיצות מירבית 0.5%).

נתרן
כשאנחנו קונים מזון בדרך כלל אנחנו בודקים את אחוזי השומן והסוכר ושוכחים את המלח. רוב האוכל המתועש מכיל נתרן בכמויות גדולות. נתרן נמצא בבשר, בנקניקים, במזונות המעובדים, בלחם, שימורים, חטיפים, רטבים מוכנים, תבלינים ועוד.
עודף נתרן פוגע בבריאות, מעלה לחץ דם, יוצר בצקות, גורם לייצור אבני כליה, לבריחת סידן וגם להשמנה: כאשר יש עודף נתרן בגוף, נצברות חומצות המפריעות לחילוף החומרים וכתוצאה מכך להשמנה.
לפי הנחיות משרד הבריאות, למבוגרים מומלץ כיום לצרוך לכל היותר 6 גר' – 8 גר' מלח ליום, שהם לא יותר מ-2,500 – 3,300 מיליגרם נתרן (המדד הגבוה הוא לגברים וילדים).
המקור העיקרי לצריכת המלח הוא לא המלחייה שעל השולחן או הבישול הביתי, אלא 70% מכמות הנתרן מגיעה מהמזונות המעובדים.
מה במקום?
- עברו יותר לבישול ביתי ואכילת מזונות כמה שפחות מעובדים – באופן זה תוכלו לשלוט על כמות המלח במזון.
- במקום להשתמש באבקת מרק, השתמשו בעשבי תיבול טריים.
- השתמשו במלח הימלאיה, שצבעו ורוד היות ומקורו בטבע ואינו עובר תהליך עיבוד מסיבי, והוא מספק מינרליים שזמינים ברמה התאית, כגון: מגנזיום, אשלגן, ברזל וסידן ויסודות קורט חשובים, הדרושים לפיזיולוגיה של האדם ולתפקודו.
![Yehudit Garinkol Pikiwiki Israel [CC BY 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], via Wikimedia Commons](https://www.hochma.co.il/wordpress/wp-content/uploads/2014/12/PikiWiki_Israel_34180_Carmel_Market_in_Tel_-_Aviv-150x150.jpg)
גרנולה
זה אולי אחד מהמזונות החמקמקים ביותר, שיצא להם שם של מזון הבריאות האולטימטיבי. הגרנולה כשלעצמה היא בריאה מאוד, אך נדיר היום למצוא גרנולה שעומדת בפני עצמה. תוספות של דבש, פירות יבשים, פתיתי שוקולד ושאר ממתיקים, הופכים את הגרנולה למזון עתיר סוכר וקלוריות.
מה במקום?
- הכינו לעצמכם גרנולה ביתית, שניתן להמתיק אותה עם מעט סוכר קוקוס או סירופ אגבה עם אגוזים, קינמון וחמוציות ללא סוכר. הקליקו לקבלת מתכון.
- חפשו גרנולה ללא סוכר ועם פירות יער ואגוזים.

קזאין
הקזאין הוא חלבון מלא של חלב הפרה. הבעיה שהוא נמצא בגבינות טבעוניות כמו גבינת סויה בטעם גבינה צהובה. לכן מי שנמנע ממוצרי חלב, או אם אתם שומרים על תזונה טבעונית – הימנעו ממוצרים שמכילים קזאין.
מה במקום?
- חפשו את הגבינות הטבעוניות שלא מכילות קזאין.
- הכינו בבית גבינות טבעוניות ללא תוספות מהחי.
להנאתכם, שני מתכונים עם גבינה טבעונית:

סירופ תירס / סירופ גלוקוז
סירופ תירס (סירופ גלוקוז) מופק מתירס ומחירו זול, לכן הוא עדיף על היצרנים בחו"ל. הסירופ הוא בעל אינדקס גליקמי גבוה ובמחקר של מנהל התרופות האמריקאי התגלה כי סירופ תירס מכיל כספית שמפריעה לפעילות תקינה של המוח.
תוכלו למצוא אותו בקטשופ, דגני בוקר, רוטב ברביקיו, חטיפי אנרגיה, גלידות שונות ועוד מוצרים רבים.
מה במקום?
העדיפו לקנות מוצרים תוצרת הארץ או מוצרים אורגניים.

מאחלת בריאות בגוף ושמחה בלב,
שלכם, רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.