שיבולת שועל היא דגן נפוץ ונחשבת למזון בריא ומזין
לשיבולת שועל ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך:
היא מכילה כמות גדולה של ויטמינים – a, b, e, k, חומצה פולית, מינרלים – סידן, אבץ, ברזל, אשלגן, וכן סיבים תזונתיים.
הסיבים התזונתיים משרים תחושת שובע ומסייעים בתחזוקת מערכת העיכול ובתפקוד שלה. כמו כן מכילה סיבים מוצילגנים, שהם בעלי יכולת ספיחת מים, המגדילים את נפח הצואה ומרככים אותה ובכך מקלים על היציאות.
שיבולת השועל מסייעת בהורדת טריגליצרידים וכולסטרול, משפרת בעיות של נפיחות וגזים, מרגיעה חרדה, עוזרת להקל על נדודי שינה, מחזקת ומאזנת את מערכת העצבים, את הלב ואת הכבד.
ניתן להכין משיבולת השועל מרקים, דייסות, לחם, פשטידות וקינוחים.
והנה מתכון קליל להכנת דייסת שיבולת שועל:
החומרים:
4 כפות שיבולת שועל
1 כוס חלב שקדים או סוג חלב אחר
חצי כפית קינמון
כף סוכר קוקוס
כף שבבי קקאו רו
כף שבבי קקאו
אופן ההכנה: שמים את החלב בסיר קטן, מכניסים לתוכו את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
ניתן להוסיף חמוציות, שקדים או אגוזים גרוסים, חתיכות של פירות טריים ויבשים ועוד ועוד, לפי טעמכם.
ממולץ לאכול דייסה כזו בארוחת הבוקר, לקבלת אנרגיה ליום כולו. גם בארוחת הערב היא תתאים ותסייע לכם בשינה.
בתאבון!
הידעתם? שיבולת השועל מוכרת גם בשם קוואקר. זהו למעשה אחד המותגים המוכרים של שיבולת השועל, אשר הפך לשם נרדף למאכל זה.
יום טוב ומלא שמחה,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.


