מהי חרדה?
החרדה היא תחושה משתקת, של אי נוחות וחוסר שקט, שרובנו חווים מדי פעם, במידה זו או אחרת. החרדה עלולה לצאת משליטה, כאשר היא מופיעה בצורה של התקפי פאניקה או הפרעה טורדנית כפייתית (OCD). שתי תופעות אלו מתאפיינות במיוחד ברמות גבוהות של חומרים כימיים, כגון אדרנלין ונוראדרנלין.
קיימת הפרעת חרדה אחרת, שקשורה לדיכאון.
כולנו חווים לחץ וחרדה מפעם לפעם. תקופות של לחץ יוצרות שינויים במצבי הרוח, ואלו גוררים בעקבותיהם ירידה ברמות האנרגיה, עייפות, רגזנות, קשיי ריכוז ודיכאון. תחושות אלה קשורות לנוירוטרנסמיטורים, שהם חומרים כימיים המשמשים כמוליכים עצביים במוח.
בנוסף לטיפול ההתנהגותי, קיימות גישות המתמקדות בהיבט הטבעי הפיזי כמו: שינוי באורח החיים, תזונה נכונה, שינה, פעילות גופנית וטיפול באמצעות צמחי מרפא. כל אלו יכולים להקל על החרדות, להפחית מתחים ולעזור לנו לשלוט ברמות הקורטיזול.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
הטיפולים החלופיים הטבעיים
בגלל התכונות הממכרות של רוב תרופות נוגדות החרדה והתופעות השליליות שלהם, אנו זקוקים לטיפולים טבעיים ולא ממכרים שיכולים להיות חלופה יעילה לטיפולים התרופתיים.
הטיפולים הטבעיים פועלים על אותם המסלולים הביוכימיים בגוף כמו התרופות הקונבנציונאליות, שמטרתן הפחתת האדרנלין, שהוא המולך העצבי ה"ער", המרצת הגבא והחזרת הסרטונין והמלטונין לרמות תקינות, אך בלי לגרום לתופעות לוואי.
תזונה נכונה
ככלל, התרחקו מסוכר ומחומרים מעוררים.
כאשר רמת הסוכר צונחת, הורמוני יותרת הכליה, האדרנלין והקורטיזול, מתחילים לעלות והם מגבירים את תופעת החרדה. לכן יש לאכול תפריט בעל עומס גליקימי נמוך, שישמור על רמת הסוכר שלכם מלצנוח בפתאומיות.
קפה – הקפאין הוא חומר מעורר שגורם להפרשת אדרנלין. יש להימנע ממנו.
אלכוהול – האלכוהול מעורר חרדה, בשל השפעותיו המאוחרות. שעתיים לאחר שתיית האלכוהול רמות הגבא יורדות.
מזונות מומלצים – דגים, עלים ירוקים, דגנים מלאים, קטניות, לחם שיפון, אבוקדו, אגוזים ושמן זית.
פעילות גופנית
פעילות גופנית משפרת את הרגשתנו ומסיחה את דעתנו מטרדות היום יום. לפעילות גופנית יש השפעה נוגדת לחץ, ועוזרת באיזון רמות הסוכר ולשיפור השינה.
שינה
- יש להקפיד על שינה מספקת (בין שבע לשמונה שעות)!
- החליטו על זמן קבוע להליכה לישון וליקיצה בבוקר.
- המנעו מפעילות גופנית 3 שעות לפני מועד ההליכה לישון.
- שתו חליטות תה מרגיעות לפני ההליכה לישון
צמחי מרפא
אחת הגישות המסורתיות העיקריות להתמודדות עם לחץ כרוני, מעודדת צריכה של צמחי מרפא. הטבע יצר צמחי מרפא לכל מצב של חוסר איזון בגוף.
כשמטפלים באמצעות צמחי מרפא בחרדות אנו מתייחסים לכל ההיבטים של החרדה שהם:
- צמחי מרפא המשפרים את כושר ההתמודדות של הגוף עם הלחץ.
- צמחי מרפא שמפחיתים חרדה.
- צמחי מרפא שמאזנים את רמות הסוכר בדם – יש לקחת ברצינות את הצורך בשליטה ברמות הסוכר, כפי שציינתי קודם רמות סוכר תקינות מונעות התקפי חרדה.
- צמחי מרפא שמחזקים את מערכת החיסון – ידוע שבמצבי חרדה וסטרס יש ירידה בפעילות החיסונית וכדי למנוע הידבקות בזיהומים, ניתן לחזק את המערכת החיסונית.
בגישה הנטורופתית מתייחסים לגוף ולנפש כיחידה אחת ולכן חשוב כמובן שהטיפול יכלול גם טיפול נפשי, בנוסף לטיפול הנטורופתי.
יום טוב ושקט,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית


