דגי הסלמון בוקעים מן הביצה במים מתוקים, נודדים לים ושבים להתרבות במים מתוקים ובשל כך הם מכילים מעט מאד כספית.
הסלמון הוא דג גדול המגיע בבגרותו לאורך של מטר וחצי ולמשקל של למעלה מ-30 קילו.
בשרו, שצבעו יכול להיות בין לבן לאדום-בורדו, דרך ורוד וכתום, עשיר.
שמן וערב מאוד לחך.
דג הסלמון נבחר כמזון פונקציונאלי מספר 1 וזאת בשל תכולת האומגה 3 שבבשר הדג.
חומצות השומן אומגה 3 גורמות לירידה ברמות הכולסטרול הרע ולעליה ברמות הכולסטרול הטוב, מקטין את הסיכון להתקפי לב ושבץ.
מומלץ לקנות סלמון מהמים העמוקים של הים הצפוני -איזור נורבגיה.
יתרונות תזונתיים ובריאותיים :
טעים,חלבון מלא ואיכותי שמתעכל במהירות.
כאמור: מצוין לאומגה 3 וליוד ויש בו כמות סבירה של כולסטרול ושומן רווי.
לא מעלה את הכולסטרול ומומלץ לנשים בהריון ומניקות.
הכנה מומלצת: הדרך הפשוטה ביותר להכנת סלמון היא לבשל אותו בשלמותו, בציר או באידוי.
לחלקו למנותולטפטף על כל אחת מעט מיץ לימון וזרזיף נאה של שמן זית.
דג הסלמון מומלץ מפני שהוא מכיל מעט כספית .
אכלו דג סלמון פעמיים – שלוש בשבוע.
שיהיה יום כתום
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
תמונה:freedigitalphotos