שום – הסודות הקסומים המלצות לאורח חיים בריא, של רומי חוכמה נטורופתית ואירידולוגית, צמחי מרפא ומתכוני בריאות. קסמי הריפוי של השום.
ברצוני לשתף אותכם בנפלאות הריפוי החבויות בשום, להתייעצות על שילוב השום בתזונה על פי הנטורופתיה והאירידולוגיה פנו אלינו בטלפון 052-878-1537 או צור קשר באתר ואשמח לעזור.
שום שייך למשפחה בוטנית ענפה, משפחת השושניים, הכוללת גם את הבצל והכרישה. הבשלתו היא בתקופת האביב.
שום הוא אחד מהצמחים הנחקרים ביותר בעולם. הוא משמש כתרופה למחלות רבות ויש כאלה שמכנים אותו "אנטיביוטיקה טבעית".
אכילת שום על בסיס יומיומי מסייעת בהפחתת הידבקות מחלות וחיסון הגוף בצורה טבעית. הוא נמצא יעיל כנגד וירוסים, חיידקים, פרזיטים ותולעים מסוגים שונים, ולכן הוא יעיל מאוד בטיפול במחלות שונות.
על טעם ועל ריח
השום הוא חריף ובעל ריח עז. החומר המקנה לשום את ריחו וטעמו האופייניים הוא האליצין. חוקרים מאמינים כי חומר זה מעכב את פעילותם של הרדיקלים החופשיים בגוף ועל כן מונע מצבים רבים של חולי. התרכובות הנוצרות מצטיינות בפעילות אנטי-חימצונית, המגנה על התאים מנזקי הרדיקלים החופשיים.
התרכובות הגופרתיות בשום מקנות לו את ריחו. תרכובות אלה נוצרות בצמחים כתוצאה מפירוק של החומצה האמינית ציסטאין. הפעילות הרפואית של תרכובות אלו כוללת פעילות נוגדת זיהום חיידקי, עיכוב בהתפתחות דלקתיות, פעילות אנטי-סרטנית, נוגדי קרישה ואיזון רמת הסוכר בדם.
סגולותיו של שום
- סופח ליחה וטוב נגד שיעול
- מסייע במניעת מחלות לב וטרשת עורקים
- מעורר את המערכת החיסונית
- מוריד את רמת הכולסטרול הרע בדם
- מונע משומני הדם להידבק לדפנות העורקים
- בעל יכולת להשמיד תאים סרטניים
- מוריד את לחץ הדם
- מוריד את הסיכון לשבץ לב
- מוריד רמות סוכר בדם
להנאתכם, מתכון לפסטה ברוטב פסטו.
מאחלת בריאות בגוף ושמחה בלב,
שלכם, רומי חוכמה – אירידולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא